Bebelusi de martie-aprilie 2004 (37)
Raspunsuri - Pagina 6
LauraFlo spune:
Mariana eu i-am dat Dariei zilel trecute budinca. Aveam paste Barilla ( dar merg de orice marca si forma) din acelea mici ca boabele de orez, le-am fiert, apoi le-am scurs, le-am amestecat cu brazica ( din aceea facuta cu Calciu) am pus un galbenus de ou, o lingurita de zahar, si vreo doua de dulceata de visine. Le-am amestecat bine, bine si le-am bagat la cuptor vreo 15-20 minute ( pana s-au rumenit). Eu am facut cantitate mica doar pentru Daria sa manance intr-o zi.
In cartea mea scrie ca putem da copiilor prajituri de casa, si i-am dat Dariei Alba ca zapada duminica trecuta. S-a lins pe botic.
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
LauraFlo spune:
Maine Dariuca mea implineste 10 luni. Doamne cum mai trece timpul. Oare si peste zece ani ne vom conversa pe aici?
Am facut rost de o camera video si am s-o si filmez. Am sa fac un totrtulet, am sa si invit bunicii la masa. O sa facem petrecere mare.
Promit sa va trimiti si voua macar un buchet de mirosuri si arome.
La revedere! Week-end placut!
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
alona spune:
Buna fetele!
Codritu si Kata, m-ati intrebat daca ma intorc la serviciu.Nu!In primul rind ca nici nu mai vroiam sa ma intorc acolo( am lucrat la un magazin), in al doilea rind ca ne-am mutat in alt oras si magazinul respectiv e in Toronto, adica la 50 de km de unde stam acum si in al treilea rind nu am cu cine sa o las pe Thea , iar la day care e prea mica sa o dau si am cam auzit povesti de groaza pe-aici.Oricum la vara mergem in Romania si dupa ce ne intoarcem o sa incep serios sa caut de lucru( mai in domeniul meu, ca m-am saturat de magazine unde nu ai un program normal)iar Thea o sa fie mai maricica atunci si o sa fie altfel la day care (sper).
Si in plus de asta chiar daca m-as intoarce, nu merita la citi bani cistig, s-ar duce toti ( poate si mai mult) pe day care sau babysitter, ca eu am doi cupii.Asa ca , ma mai bucur ca pot sa mai stau acasa cu ei, mai ales cu Thea , ca Vlad e juma de zi la scoala.
Anca,Vlad si Thea
SimoV spune:
Azi-noapte as mai fi scris, dar s-a trezit Mia si sotul era langa Lucas, dormea, asa ca am preluat eu fata si am lasat si munca si distractia si am adormit asa frumos in patul mare, lipite una de alta. Vai cat de mult imi place sa dorm langa ei...ma topesc...
Bebe2004, am vazut pozele. Tare, tare dulce Alexandru!!
Nedda, si ai mei ar face la fel daca i-as duce undeva asa, printre straini. Mia mai ales, asa se lipeste de mine cand mergem undeva, ma strange si nu ma mai lasa. Lucas e un pic mai relaxat, dar nici pe el nu l-as putea lasa undeva asa. De aia am intrebat, ca eram curioasa daca ai incercat s-o lasi si cum a reactionat. Tot mai bine e cu tata
Mariana, bine ai revenit.
Micky, spor la treaba, dar ai si grija de tine si de bebe 2 sa nu il obosesti prea tare.
Catalina, cred ca tare v-ati distrat cu tortul cu frisca. Dar imi pare rau de noaptea nu prea dormita. Mai avem si noi nopti dinastea. Ce sa face, or trece toate fazele si astea si o sa inceapa altele si tot asa. Numai sanatosi sa fie, ca la oboseala facem noi fata...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/svaidean/my_photos
SimoV spune:
La Multi Ani
Chris si Sebastian
Sa fiti sanatosi si cuminti.
Nedda, uitasem - deci si tu esti "poeta"... si eu... literatura asta bat-o vina
katalina spune:
Fetelor care sunteti pe alte meleaguri, va pup pe toate si va admir pentru curajul vostru, si am si eu o curiozitate:va mai doriti sa va intoarceti de tot in Ro?(mi-a venit intrebarea citind mesajul Ancai).Ca eu as pleca si nu m-as mai intoarce, desi mi-ar lipsi tare de tot ...nu stiu inca ce.(oamenii poate).
Daca credeti ca-i o intrebare deplasata, ignorati-o,va rog.
Va pup pe toate ,oriunde-ati fi.
Catalina, ROBERT si CATALIN
alona spune:
Kata, eu m-as intoarce de tot in Romania.Nu stiu cind, dar as face-o.De ce? Pnetru ca mi-e dor de ai mei, de locuri.Cum zicea si Rayu intr-un mesaj mai vechi, aici sintem buni doar de platit impozite, n-o sa fii niciodata unul de-ai lor chiar daca la rindul lor sint imigranti, nu ei, dar bunici sau strabunici de-ai lor.Si mai vreau sa-mi gasesc parintii sanatosi.Cam atit, nu dati cu rosii!
Anca,Vlad si Thea
Rayuela spune:
katalina,si eu zic exact ca alona si daca vroiam nu o ziceam mai bine)
Oricit ne-am da cu de pamint,vom fi niste imigranti si tratati ca atare.Eu sint deja obosita sa mai lupt cu mentalitatea asta,sa fiu tratata de "second hand" pentru ca nu sint nordica,si mi-e teama si pentru Amelie.
Sintem buni de platit impozite,sintem buni atita timp cit ei au nevoie de noi.Si dorul de Romania nu dispare nici dupa 5 nici dupa 10 ,nici dupa 20 de ani!Cred ca niciodata de fapt!Stiu multi romani care abia asteapta sa se intoarca in Romania cind ies la pensie!Pe de alta parte,nici in Romania nu m-as intoarce acum,cred ca as fi dezamagita de multe,multe lucruri..si stii cum e..din 2 rele,o alegi pe cea mai putin rea!
Dar ca sa-ti raspund la intrebare,ca m-am lungit ca o zi de post:o sa ma intorc in Romania.Mi-am promis mie asta,si o sa o fac ,chit ca voi fi o baba pensionara fara dinti in gura.Acasa e Romania!Pupici!
Elena si Amelie
alona spune:
Rayu, dar sint destui care nici nu vor sa auda de o posibila intoarcere in Romania, cel putin aici in Canada.Eu am avut o discutie cu cineva aici si m-a enervat rau de tot.Vorbeam despre faptul ca vreau sa-i fac la Thea certificat de nastere romanesc, sa fie si cetatean roman.La care respectivul a zis: da la ce o sa-i foloseasca sa fie si cetatean roman?Asa, ca sa stie de unde se trage, ca noi, parintii ei sintem romani si cindva o sa ne intorcem acasa.Si tot cu tipu asa am mai avut discutii pe tema religiei copilului, ca zicea si ca de ce trebuie neaparat sa o botez ortodoxa, ca nu-i foloseste la nimic aici.Si la ce ii foloseste daca e catolica sau alta religie tot nu m-am lamurit.Asa ca nu toti vor sa mai auda de Romania.
Anca,Vlad si Thea
SimoV spune:
Catalina, hm... delicata intrebare ...
Mai intai sa stabilim o chestie: intre "a nu mai vrea sa auzi de Romania" si "a nu mai vrea sa te intorci definitiv in Romania" este MARE diferenta. Alona, tipul care te-a enervat pe tine pe buna dreptate face parte din prima categorie. (Mi se pare rusinos sa vorbesti asa de tara si religia ta. Si Mia si Lucas vor avea cetatenie dubla si au fost botezati la o biserica romaneasca ortodoxa.)
Eu fac parte din a doua categorie: nu vreau sa ma intorc definitiv in Romania. Motivele sunt destul de simple: Situatia mea este una extrem de fericita: majoritatea celor din familie sunt aici, aproape de mine. Prietenii din Romania mi-au ramas in continuare prieteni buni dar nu m-as intoarce pentru ei (sa nu ma certati, dar dupa ce ai familie mi se pare normal ca familia sa fie pe locul 1, iar prietenii sa nu constituie un factor esential intr-o decizie atat de importanta). Cred ca in Europa situatia imigrantilor e un pic mai delicata, mai ales nordicii cred ca sunt extrem de reci si de dificili, deci Rayuela, te inteleg. (daca e o prejudecata si nu e adevarat imi cer scuze). Aici in SUA, si mai ales in NY eu nu am simtit pana acum pe propria mea piele animozitatea fata de imigranti, doar de cateva ori si din partea unor oameni atat de redusi incat nici ca-mi pasa (se manifestase sub forma de invidie) Sa nu credeti ca sunt naiva, am atata spirit de observatie si nu cred ca nu as fi simtit-o daca s-ar fi intamplat mai des. O fi mediul, circumstantele, nu stiu, dar din fericire asa e. In schimb, cand am fost in Germania cu o bursa pe 6 luni am simtit-o din greu, deci stiu ce inseamna. Cam asta ar fi varianta scurta (da, scurta! ) a raspunsului la aceasta intrebare.
Daca m-as intoarce in tara definitiv la batranete nu stiu, nu vreau sa fac afirmatii referitor la evenimente atat de indepartate in timp, pana atunci se vor mai schimba multe. Cred ca totusi nici atunci nu m-as stabili acolo definitiv pt. simplul motiv ca as vrea sa fiu aproape de copiii si nepotii mei (daca imi va da Dumnezeu nepoti)
Dar cu un drum eu as vrea sa lansez intrebarea si invers : cele din Romania, ati pleca din tara? (tot Catalina mi-a dat ideea, ea si-a pus singura intrebarea)
Va pupam