Vi s-a reprosat ca nu a fost EL "primul"?
Raspunsuri - Pagina 2
conchita spune:
quote:
Originally posted by Rufus
Fie ca recunoaste, fie ca nu, NU exista barbat care sa nu-si doreasca ca partenera cu care se gandeste sa-si imparta viata sa fi fost virgina. Este un comportament posesiv normal, de animal sanatos.
stai sa vezi, ca in ultimul numar din Cosmopolitan se zice ca dimpotriva, in ideea ca intaietatea se plateste (responsabilitate marita, cununie, romantism, buget comun, vizite la socri).
nu cred ca in varianta ta vorbim de comportament sanatos si normal, mai ales daca ne referim la posesivitate. e normal ca maimuta sa se bata pentru banana ei cu un babuin, ca intra instinctul de supravietuire in functiune. dar la femei si barbati, fiinte umane adica? io cred ca atunci cand iubesti, iti doresti ca fiinta iubita sa fi fost fericita si sa ramana asa pe veci. daca ea a fost fericita cu altul inainte, ar trebui sa te bucuri si tu de fericirea ei, nu? ca doar e dragoste la mijloc, nu bataie pe banane.
-----------------------
Nu exista libertate in ignoranta. (manual american)
Roxy Trixy spune:
Imi permiti sa rad?
Cum zicea si Rufus... "un comportament posesiv normal, de animal sanatos"
Dar tu permiti sa ti se reproseze acest lucru???
Roxana & Bianca micuta
ruxandra_sb spune:
Draga Yasmine,
... se mai intampla povestea cu "barbatii civilizati".
Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag
marius spune:
quote:
Originally posted by Alyssa
Pina a da de printul transformat in broasca trebuie sa pupi o groaza de broaste adevarate...
Am sa tin minte chestia asta. Reflecta un adevar bine conturat in viata. Excelenta expresie...excelenta.
---------------
Si ca sa imi exprim si eu parerea:
Sunt oameni si oameni. Nu se poate trasa o linie. Depinde de mentalitate de modul si mediul in care a crescut fiecare. Am vazut persoane atat ele cat si ei care din afara "pareau" foarte liberi (libertini) in partea sexuala sau prosexuala dar... atunci cand ajungeai la intimitatea directa toata aceasta imagine era si ramanea doar un afisaj in spate gaseai realitatea timiditatii juvenile, exact cum timiditatea afisata ascundea o adevarata indrazneala privata. Mai pot sa spun ca mentalitatea unui EL difera fundamental de mentalitatea unei EA. Am incercat si inca sunt convins ca stiu enorm de putin despre psihologia feminina. In schimb cred ca stiu destul de multe despre psihologia masculina. E greu sa compari pentru ca reprezentarea aceluiasi subiect este diferita. Citesc titlul acestui subiect si imi denota reactia tipic masculina. Acea tendinta de dominare animalica, naturala, instinctuala de posesivitate. Un barbat este asemeni unei balante. Intr-o parte sta instinctul, gelozia, posesivitatea, dominatia este partea animalica ca sa o definesc asa, iar in cealalta parte sta ratiunea, gentiletea, compromisul, curtoazia, finetea si asa mai departe. Echilibrul ideal probabil este nu mijlocul acestei balante ci mediana comportamentala, acel flux acea impletire comportamentala. Nici una din extreme nu duce la ceva bun. De aceea eu cred ca o intrebare de genul titlului acestui subiect denota mai degraba ori o insecuritate ori o dorinta de a avea indirect un concurent chiar si virtual care insa reprezinta primii pasi spre ceea ce se numeste gelozie fara motiv.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
ankka13 spune:
E cred sincer ca in momentul in care amndoi partenerii si-au trait experientele la timpul lor ,aceste discutii nu-si mai au locul . La noi am avut ambii istoriile noastre si bineinteles ca m-a ros curiozitatea sa aflu ce si cum . Dar reprosuri sau discutii pe marginea numarului de fosti sau foste nu am avut
cipcipcip spune:
Nu mi s-a reprosat si nici nu as fi permis sa mi se reproseze. Cred ca mentalitatea cu virginitatea tine deja de alt secol (sau de alte culturi) si cum ma consider o femeie libera si independenta nu concep sa mi se reproseze asa ceva, cu atit mai mult cu cit barbatul care ma intreaba e departe de a fi virgin el insusi. Mi se pare o dovada de egoism si primitivism, sper sa nu lezez pe nimeni dar asta e parerea mea.
Dupa cum spunea altcineva prin alte mesaje, toti sintem datori sa ne cautam fericirea, iar unii avem noroc si o gasim repede, altii cautam mult si bine.
Totusi eu cred ca mentalitatea asta cu virginitatea a dainuit in Romania mai mult decit in alte culturi. Eu pe unde am umblat (exclus US unde sint mai conservativi), a fi virgina mai ales dupa o virsta e considerat destul de dubios, si i se dau cu totul alte interpretari 1. nu te-a vrut nimeni 2. esti o fire inhibata social sau sexual 3. esti foarte religioasa
Mie imi place sa vorbesc despre treburi din-astea cu barbati si pot sa spun ca n-am gasit unul care sa fie impresionat de virginitate, din contra. Cred ca in general barbatii se asteapta de la o conduita decenta de la partenera, dar ca sa fie virgina...e cam depasit de mult conceptul, cel putin in societatile vestice.
http://community.webshots.com/user/roxanabella
chatonel spune:
quote:
Originally posted by cipcipcip
Nu mi s-a reprosat si nici nu as fi permis sa mi se reproseze. Cred ca mentalitatea cu virginitatea tine deja de alt secol (sau de alte culturi) si cum ma consider o femeie libera si independenta nu concep sa mi se reproseze asa ceva, cu atit mai mult cu cit barbatul care ma intreaba e departe de a fi virgin el insusi. Mi se pare o dovada de egoism si primitivism, sper sa nu lezez pe nimeni dar asta e parerea mea.
Dupa cum spunea altcineva prin alte mesaje, toti sintem datori sa ne cautam fericirea, iar unii avem noroc si o gasim repede, altii cautam mult si bine.
Totusi eu cred ca mentalitatea asta cu virginitatea a dainuit in Romania mai mult decit in alte culturi. Eu pe unde am umblat (exclus US unde sint mai conservativi), a fi virgina mai ales dupa o virsta e considerat destul de dubios, si i se dau cu totul alte interpretari 1. nu te-a vrut nimeni 2. esti o fire inhibata social sau sexual 3. esti foarte religioasa
Mie imi place sa vorbesc despre treburi din-astea cu barbati si pot sa spun ca n-am gasit unul care sa fie impresionat de virginitate, din contra. Cred ca in general barbatii se asteapta de la o conduita decenta de la partenera, dar ca sa fie virgina...e cam depasit de mult conceptul, cel putin in societatile vestice.
http://community.webshots.com/user/roxanabella
cipciripule, le vorbesti citeodata asa de bine ca-mi vine sa te tzuc! :)
Toulouse, la ville rose
aschiutza spune:
Hehe, pentru mine nu e important sa fii fost prima, da vreau acuma sa fiu ULTIMA !
Si sper ca si el isi doreste acelasi lucru....
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
casandra spune:
Pe mine chiar nu ma intereseaza ce si cu cine a facut, inainte de a fi impreuna, ce ma intereseaza e sa fiu singura cat timp suntem "noi doi".
Si nu stiu de ce dorinta de a fi primul este considerata a fi animalica, pentru ca n-am vazut animale care sa tina cont de aspectul asta. Nu cred ca este animalica, ci tine de mentalitate, preponderent patriarhala, ce-i drept.
lulu77 spune:
La mine a fost PRIMUL ....pe care l-am iubit cu adevarat ,cu care mi-am dorit sa imi impart restul vietii ,primul cu care m-am potrivit de minune ,si restul nu a mai contat ,nici macar ca nu a fost primul la .Nu s-a pus niciodata problema !
ALINA "Zambeste-i vietii ,si viata iti va zambii!"