Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (10)
Raspunsuri - Pagina 2
try spune:
al meu e mai puturos, ridica de cateva ori caputul , apoi isi gaseste o pozitie comfortabila, si incepe sa-si suga pumnul!. Deh, barbatii...
Roxana, asa face si Alex, exact asa. Il pun si eu vreo 2 minute pe zi pe burtica (si atunci mai degraba cand il trag la baita) si face la fel. Nu-si inalta capul decat cateva secunde si ala pe la 60 de grade. Apoi se indreapta vertiginos spre manute. E in stare sa si le suga non-stop. Si dupa ce mananca si e satul el tot cu pumnisorii la gurita. Noaptea prin somn asta tinde sa faca sa-si suga pumnisorii.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
Pai daca ziceti ca doare, de ce sa risc sa fac chestia aia... ?
He, he, he, tactica strutului. Pai ce crezi tu cristina ca daca amani nu te va mai durea mai tarziu? Ba daaaaaa, ca tot prima data dupa ce-ai nascut va fi. Asa ca ori de incepi acum ori de incepi mai tarziu oricum va fi pt. prima data (a doua oara... ca prima data a fost cand erai si tu mai tinerica).
Lasand gluma la o parte, cel mai important e sa fii tu pregatita psihic pt. asta, ca fizic sincer conteaza mai putin. Daca iti vei dori din tot sufletul, poate sa te si doara ca tot placut ti se va parea.
try spune:
Mai fetelor, eu pe al meu mi-e groaza sa ma duc sa-l cantaresc... De mancat si de dormit, totul e ok, dar la cat de des face kk (cam de 6 ori/24 ore) nu cred ca se va vedea prea mult la cantar...
Felis, lasa logica de-o parte ca nu a functionat bine in cazul asta .
Regula e ca bebelusii cand fac mult kk/zi insemana ca mananca suficient. Alex nu-ti exagerez facea de cel putin 8 ori/24h in primele sapt. Daca eu in primele 2 sapt. am schimbat vre-o 150 pampersi la el? 3 pachete a 40 de buc plus ce am folosit in spital si am luat acasa ce mi-a ramas si le-am folosit si pe-alea. E adevarat ca nu facea cant. de acum, uneori doar murdarea pameprsul ca si cand ai pune o lingurita de gem pe el, dar tot kk se numeste.
Cand face kk si pipi des in decurs de 24 de ore inseamna ca bebe e alimentat suficient. Asa ca du-te increzatoare la cantarit si-ai sa vezi ca bebelusul tau a luat foarte bine in greutate. Mai ales dupa cu mte-am auzit eu ca ai lapte de-ti da pe-afara...inseaman ca bebe are ce manca.
Sfatul meu? nu cadea in capcana de a lua cantar. Ca o sa ajunga cantaritul o obsesie. Ai sa ajungi sa-l cantaresti inainte de masa si dupa doar ca sa vezi tu cat a luat si in timp tot nemultumita vei fi, ti se va parea ca nu a mancat suficient etc. Se cade usor in capcana asta cum a cazut Simonica noastra cu masuratorile lui bebe in timpul sarcinii. Iti mai aduci aminte Simona? Nu-i asa ca acuma te amuza cat de tare te panicai pt. dimensiunile lui David?
Nu are relevanta cataritul zilnic pt. ca se stie ca bebelusii nu iau in greutate uniform, de multeo ri exista bumuri, iau vertiginosin greutate 2-3 zile si apoi pot stagna sau lua doar foarte putin in urmatoarele 3-4 zile. De-aia medicii recoamnda sa nu se faca cantarirea mai des de 1 sapt. Iar pt. asta sincer nu-ti trebuie cantar, sa mai dai banii si pe ala. Te poti duce saptamanal la circa de care apartii, la mediucl de familie si-l rogi sa ti-l cantareasca pe bebe. Dureaza 10 minute, crede-ma (eu asa fac, ma duc la un Breastfeeding Centre si-l cantaresc in fiecare vineri pe Alex si asa imi dau seama daca merge bine cu greutatea. Uneori ia cate 250g/sapt., alteori sub 190g etc. important e ca la sfarsitul unii cand tragi linie sa fie o greutate multumitoare), iar dr. nu are de ce sa se supere ca-i ocuzi 10 minute pe sapt.
try spune:
Andreap, sa-ti traisca Mariuca, tare frumusica e. Insa ai mare grija sa nu o imbraci excesiv de gros. Avea 4 randuri de caciulite in pozele alea. E foarte mult. O singura caciulita care sa fie foarte buna protectoare pt. urechi e de ajuns. Si eventual ii tragi gluga peste cap cand esti cu ea afara (dar numai afara). insa 2 caciulite (a doua, aia albastra e destul de groasa) si 2 glugute e prea mult. Plus 2 ursoane...
Daca ati stii cum il imbrac eu pe alex: un body de piele cu maneci scurte si fara picioare si o salopetica din aia de fleece (nu stiu cum ii zice materialului respectiv in ro - e material de-ala pufos). O singura caciulita in cap si asa il pun in carseat. PEste car seat pun o paturica din material de-ala pufos sa nu intre vantul rece peste el (aici bat niste alizee cateodata...). Atat. Nu folosesc ursoane (desi am 3) sau ceva mai gros.
try spune:
Bataie de joc cu restaurantul, andreap.
Alex e cam agitat dupa vaccin. Nu stiu daca sa-l pun pe seama lui sau pur si simplu s-a intamplat azi sa nu doarma bine peste zi. S-a culcat pe la 12 si acum e 2 si cred ca s-a trezit de vreo 5 ori pana acum. Il pun la san si in max. 5-10 minute se potoleste si il repun in leganus. De somn ii e somn, ca plange, dar nu prea deschide ochisorii, iar cand suge e cu ei inchisi. Si nici foame nu pare a-i fi ca nu suge mult timp si nu suge cu foc. Cred ca are nevoie doar sa stie ca mami e langa el...
miria_cristina spune:
TRY - am sa tin seama de sfaturi.
Dar pana una alta, cred ca am innebunit!
Azi am avut multa, multa treaba, iar fata mea a dormit toata ziua. Se scula doar sa manance si adormea la loc. Iar cat a stat treaza se juca cu manutele si ma cauta cu ochisorii, iar cand ma vedea radea de parca m-as fi jucat cu ea. Saracuta! Iar eu am neglijat-o! Astazi, mi s-a parut ca ea are grija de mine si nu invers.
Si de la sentimentul asta am dat in tembeleala!
Am intrat in panica.
Daca i s-ar intampla ceva rau si as trai doar cu flesuri in minte, legate de ea!
Fetelor! Sunt obosita. Rezolv singura foarte multe treburi. Am trecut si, inca nu s-a terminat, printr-o perioada superstresanta.
Dar nici chiar asa! Pai, eu am innebunit de-a binelea!
Zau! Nu cred ca vreuna din voi ajunge in halul asta de paranoica si tembela si anormala ca mine!
Sa nu va schimbati parerea ( aia pe care v-ati fi format-o ) despre mine! Pentru ca gradul de nebunie, imi dau seama ca e si mai mare, pentru ca v-am scris!
Auzi! Am simtit nevoia sa ma mai si dau in stamba!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
gandacelu spune:
felis, iti recomand sa intri tot pe forum, in stanga sus, e mica publicitate - intra la "lucruri pentru copii - vanzari" si gasesti cantare la mana a doua f ieftine
oricum il vei folosi in primele luni |(sa zicem primele 3, maxim 6) deci eu in locul tau as lua de la mana a doua - v-am mai zis ca mi-am luat de aceeasi rubrica port-bebe chicco de care sunt f multumita?!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by tryMor de ciuda ca nu am programat botezul saptamanile care au trecut, a fost o vreme superba , cine-si inchipuia ca in ianuarie vor fi +10 grade.
Ce spui tu straine? Roxana, sti icate grade vor fi la noi joi? Vreo 7, deci superb. Dar stii cu cate grade ne procopsim samabata? Cand il botez pe Alex? -15, da, da, e cu minus
Las' sa se caleasca baiatu' mamii ca doar n-o sa creasca la ecuator. Sa se obisnuiasca cu vremea de aici. Daca-i vedeti pe canadieni cum ies in tricouri cum da un pic soarela primavara, va cruciti si no itot cu geaca groasa de iarna umblam.
Ma rog, nu-i asa de negru precu mse aude. Temperaturile sunt doar cu cateva grade mai jos decat Romania, suntem pe aceeasi paralela (paralela 45 care trece si pe la Ploiesti), insa asezarea geografica, relieful din jur fac un pic diferita clima si aici compar cu clima de la Bucuresti ca daca e sa compar cu Satu-Mare... iesim in avantaj clar.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
si noi avem botezul duminica! lasa mai, ca o sa fie bebeii caliti!
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by try
Regula e ca bebelusii cand fac mult kk/zi insemana ca mananca suficient.
sau: a papat mami ceva interzis si face cupilu kk incontinuu
felis, mai bine nu-ti lua cantar, eu la ile am avut si era sa innebunesc de atatea cantariri, in cocnluzie l-am dat si la ioachim nu l-am mai luat inapoi!