Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (30)
Raspunsuri - Pagina 6
danaA spune:
Buna fetele!!!
Mona, multa sanatate!!! Ai grija de tine. Tu intotdeauna raspunzi la toata lumea. Esti tare draguta.
Madutza, si eu sunt adepta hainelor practice gen trening . Nu prea am luat copiilor mei multi blugi si tot felul de haine super incomode. Adica au cate o pereche doua sa mai imbrace cand mergem undeva mai pretentios.
gabitza, adica tu gatesti mult si pui in congelator. Imi spui si mie cam ce mancare pui in congelator ca as vrea sa fac si eu asta ca ma tampesc sa stau in bucatarie 3 ore pe zi.
Irinusha, somn usor si fara foieli la Cris al tau!!!
Diana, jos palaria in fata ta inca odata.
Acris mai vrem retete!!!
danaA spune:
Anacami, mie mi se pare un lucru super excelent ceea ce faci tu: adica pus muzica si cantat sau povestit.
La multi ani!! Rares si Victor!!!
Iuliana sa-ti traiasca feciorul!!!
Madutza speram sa nu mai tuseasca mica ta printesa.
Stefan, de doua nopti face o pauza de mancare de 5-6 ore, ceea ce nu s-a mai intamplat de fooooooooaaaarte multa vreme. Sper sa o tina tot asa.dar si cand se trezeste pe la 4 sa pape, mmaaama ce mai infuleca.
gabitza_ro spune:
DanaA, aici cam asha procedeaza mamicile suedeze si chiar doctora mi-a recomandat metoda;am si o carte de bucate dar din pacate e in suedeza, ca o puneam eu de mult pe forum, eu de acolo ma inspir mult.
Deci, fac exact de acuma celebra supa de legume dar in cantitati mari(oala de 10 kg) si pun asha cartof, morcov, pastarnac(asta e baza) apoi dupa ce am in congelator pun mazare, fasole pastai, brocoli, conopida(nu pe toate bineinteles ci o parte din ele).Toate acestea le fierb le mixez pasta;separat fierb carnitza de pui sau vita sau ficatzel sau peshte.Apoi repartizez in casolete de 200 g(am cumparat special, excat cat mananca bebelushul la o masa) si pun cam 50 de grame carnitza si restul piure de legume, si dupa ce s-au racit tzup cu ele in congelator.eu sincer gatesc 2-3 zile la rand si am mancare la bebel pentru 2-3 saptamani.Tot ce fac este sa bag la microunde si gata:pofta buna!
E asha ca aici se recomanda sa obisnuim sa hranim copii dupa modelul ''farfuriei'' adica pentru copii de pan in 2 ani, care au nevoie de proteine multe, se recomanda o mare parte din farfurie sa contine carne, apoi o parte de kolhidrati(cartof, pasta su orez) si o parte legume si fructe.Dupa 2 ani modelul arata altfel: jumatate din farfurie kolhidrati(care furnizeaza energie necesara varstei), un sfert proteine, adica carne si un sfert legume fructe(vitamine si minerale).
Si la gradintza tot asha se mananca(modelul farfuriei) aici nu se servesc supe si ciorbe sau tocanitze la copii.Stiu ca am lucrat la gradi si doar eu eram cu ei la masa....
Irinusha, nu m-am mai dus la analize caci ma simt mult mai bine, interesant cand voi termina de alaptat daca voi lua kg pierdute inapoi.
Gabitza si baietzelul Dennis, 040609
http://community.webshots.com/user/gabitza_ro
laureta spune:
LA MULTI RARES!!!!
LA MULTI ANI VICTOR!!!
Buna fetele va multumesc pentru urarile de ziua Inisei
hai sa fiu harnicutza si sa va scriu
Nally io ti am zis mai de mult sa iti schimbi doctoritza nu e bine asa deloc.Pupici lui sebisor voinicu
Iulana mey creste Raresel falcosu creste
Lauraa felicitari pentru Lara e domnisoara de acuma gata pleca la plimbarica,apropo cum mai este cu mancarica,Inisa e la fel numa in fatza pomnuli papa asa ca noi nu am descfacut pomnu inca,cred ca ramanem cu el pina la craciunu viitor
Mamelone sa te faci repede bine si sa te vezi cu pui mici
Monet sa ai grija de tine ca puica mica are nevoie de tine
Vanessa am auzit si eu de epidemie de varicela si doctoritza mia zis sa am grija.si pupicci lui Cata pi cucui
Irinusha peritolu se foloseste ca antialergic si la urticarie si e si putin sedativ.Efect secundar e pofta de mancare.Io i am cerut doctoritzei peritol da ea nu e dacord cu peritolu ca are efecte adverse asa ca mia dat Sana Sol vitamine pt bebelusi inca nu le am inceput mai trag de Inisa poate poate papa
Gabitza scump foc baietzelu tau mi l si imaginat cum papa tocu usi
Poate nu tolereza outzu da i mai putin poate merge asa
Grate frumuaso unde este vezi ca am scris te pupic
Cindi o fi de la dintisori si Inisa era agitata cand au iesit dintisori 2 unu dupa altu
Inisa e o scumpa imi vine so pap daca si ar manca ar fi prea perfecta.Ea doarme noaptea papa cel mai bine cereale de la hero cu miere aletele nu o impresioneaza asa tare orice ar fi.vrea sa i incep pestisoru s dupa aia ficatzelu.Eu i fac mai des brocoli ca sa ia fier carnitz ade pui vita ousor branzica cu banana
Ea papa biscuiti da tare stau cu frica s anu sa inece ca il face bucatzele biscuitele cu dintisori
A avut si ea acum zile febra m am speriat un pic ca am crezut ca are ceva mai grav da vad ca este bine acuma ma gandesc ca i mai ies dintisori ca are accesi comportament care la avut cand i au iesit primi
Ma tot gandesc sa iau sau nu premergator doctoritza era pentru varianta sa nu i iau,mai vedem
Ce am mai scris un record pentru mine
fetele va pupilez pe toate
Laureta si Inisa mica(10 iunie 2004)
Galusca mea Inisa
clau07 spune:
Buna fetelor,
Noroc ca am intrat din nou pe aici ca gabita-ro si acris mi-au mai dat idei ce sa mai fac de mancare la Alex, ca intrasem in pana. Gabita, din cate am inteles doar supa de legume cu carne o pui la congeletor.
Mona iti doresc insanatosire grabnica si sa n-o molipsesti si pe Lia. Eu mai am cateva luni pana incep serviciul dar incerc sa o pregatesc de acum pe Alex.
Laureta , eu am un premergator ( care nu e pe roti) nu stiu cat de mult invata sa umble in el , dar cand il pun acolo sunt linistita ca nu se poate lovi de nimic. Cand o pun pe jos inconjurata de perne tot mai gaseste un loc de care sa se loveasaca , ca nu are astampar.
Claudia si Alexandra
clau07 spune:
Am uitat sa va spun ca ieri am gasit-o pe Alexandra in patutul ei , se ridicase in picioare. La 7 luni s-a ridicat in picioare. Oau, nu ma asteptam asa de repede. Si la voi au inceput deja sa se ridice?
Claudia si Alexandra
Grate spune:
La multi ani Rares si Andrei![cheers]
Mameloane,imi pare rau nespus de mult ca ai fost nevoita sa traiesti acel cosmar, iti urez sa ai parte de multa sanatate si de multe bucurii de la scumpii tai puiuti!!! Te pupam sa uiti durerea!
Gabitza ro, lasa ca nu-i mare bai ca alaptezi doar dintr-un sin, cred ca si tu esti istovita deja de atita alaptat cum ma simt eu uneori. Probabil ti-a ramas lapte la sinul din care ai alaptat de mai multe ori , de aceea se recomanda sa alaptezi de doua ori la unul si de doua ori la celalalt, deci pe rind, depinde si de cit de mult suge. O solutie ar fi sa-l lasi sa tzocae din cel fara lapte, dar sa nu-l impui si sa nu fie flamind ci atunci cind se joaca cu sinul (toti copii fac asta dupa ce se satura).Tzocaitul acesta poate provoca revenirea laptelui.Bea lichide multe , dar nu exagerat de multe,4-6 pahare mari pe zi ar fi suficient.
Fetelor, nu stiu cum reusiti sa le dati bebe-ilor ciorbite, untisor, smintinica, eu i-am facut dar nu-i plac!
Carmen, tinem pumnii pentru analize! Eu il dau cu crema de la Aveeno si e bine!
Monet, imi pare foarte rau ca nu ti-a disparut virusul. Tinem pumnii sa te faci bine!
Laureta scumpa,inteleg ca-ti vine s-o papi pe frumoasa ta printesa la cit de frumoasa si dulce e. Tu ii dai deja brocoli? Si vrei sa incepi cu peste.De cind ii dai brinzica si de care? Asta inseamna ca sunt inapoiata rau cu gatitul pt.bebe. Trebe sa ma pun pe treaba! Daca ar fi in vinzare legume si carnuri pentru bebelusi nepreparate mi-ar fi mai usor, dar asa nici nu stiu pe care sa le iau fara chimicale. Ar mai fi varianta "organic", care insa nu se gaseste in toate magazinele. Ce meniu ai pentru Inisuca in fiecare zi?
Nu te grabi cu premergatorul, eu i-am luat lui Patrick si nu-l prea incinta, merge inapoi si lateral si nu sta prea mult in el. Of, ce m-ai speriat cu febra Inisucai din zilele trecute! Bine ca e de la dintisori si nu altceva.
Va pupacesc pe toate si va urez somn usor! la noi e ora 12:27 noaptea
Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze http://photos.yahoo.com/gratepeter
Grate spune:
Carmen, uitasem sa-ti zic ca la iesirea din spital am intrebat pediatrul ce sa-i dau bebelusului pe piele ca era foarte uscata (primele zile , stii si tu cum era),mi-a zis ca singura crema care cel mai putin dauneaza pielii bebe-ului si are efectul scontat este Eucerin. Eu luasem crema si imi era greu s-o intind pe piele, dar cred ca lotiunea ar fi mai usor de intins si ajuta, chiar ajuta foarte bine. O data la doua trei zile e suficient.
Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze http://photos.yahoo.com/gratepeter
acris spune:
'Neata dragele mele !
Mai fetelor azi vreau sa ma vait la voi ca nu mai pot !!!
Fata mea este f. agitata, nu mai doarme noaptea si eu dimineata plec la servici...seara cand ajung acasa vrea numai la mine in brate si nu mai pot face nimic prin casa. Simt ca ma lasa puterile....
Tot sper ca maine va fi mai bine, dar cand vad mamici care au copii si de 2 ani care nu dorm noaptea ma apuca disperarea....
Si s-a mai ivit o "problema": trebuie sa ne mutam in casa noua (adica trecem de la ap. cu 2 camere la trei cam.) si intr-o luna trebuie sa eliberam ap. actual, in celalalt trebuie sa renovam si uite asa. Ce facem cu Amalia? Ca ea nu vrea decat cu mami si tati...deci cum pot sa o las cu o pers. straina????
Of, of,of.....
Va pupic !
Cristina & Amalia (20.04.2004)
Cris_N spune:
Buna la toata lumea
Eu sunt o mamica de prin alte parti (ian-febr 2004)
Daca vreti ultima cutiuta muzicala cea cu Teo etc dati-mi un PM cu adresa de mail (sa fie cu spatiu mai mare de 30MG cum ar fi o adresa de yahoo )
Pupici
Cristiana si BB Andreea http://community.webshots.com/user/cristiana_negrila
http://community.webshots.com/user/andreea_negrila
http://community.webshots.com/user/andreea_negrila3
http://community.webshots.com/user/andreea_negrila2