Copilasi de Aug-Sept 2003 (45)
Raspunsuri - Pagina 2
Rodica P spune:
Roxana da Mihaela are dreaptate eu i-am dat fermenti lactici Ecoflorina pentru constipatie. Am fost foarte multumita a avut efect dar numai vreo doua saptamini si dupa aceea a inceput iar sa faca numai cu supozitor. Vreau sa ii dau iar ca am inteles ca se pot da o data pe luna.
Felicia si Stefan bea un biberon de lapte noaptea intre 2 si 4 dar dimineata la 8 cind se trezeste primeste suc de portocale (in ideea ca poate poate presteaza)
De trezit s-a trezit si azi-noapte de vreo 4-5 ori nici nu mai stiu. Nu este racit dar i-a curs putin nasul acum vad ca nu mai are nimic.
Poate ar trebui sa ii dau si eu un biberon cu cereale mai devreme inainte de a incepe sa se trezeasca i-o fi foame si eu il adorm!
Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank"> poze , Craciun
xerxe spune:
Noi facem baita in cada mica pusa in cada mare, la 3 zile peste tot si in fiecare zi la fundulet, cu dusul.
Nu ne mai trezim noaptea sa mancam, chiar are o perioada in care nu prea mai mananca, dar mai maraie noaptea cand ii ies dintisorii, de acum maselutele!
Si noi am folosit baby balsam si e f bun, pe aici se gaseste la orice farmacie!
Roxana si noi am avut un sfarsit de an f urat, bine ca s-a terminat!
Noi nu avem probleme cu constipatia, facem kk de 2-3 ori pe zi chiar, marmelada, dar am avut probleme cu un stafolococ si am luat si ecoflorina pt refacerea florei intestinale, acum tb sa refacem analizele.
Cristina asteptam vesti bune!, cu pozele cum ati stabilit?
la bebici!
dana_ene spune:
Roxana, of !, dar ce-ai mai tras ! Imi pare sincer rau. Putere tie si sanatate Mariei si lui tati !
-----------------------
Xerxe, sotul meu lucreaza la DP, ... a lucrat !, de la 1 ianuarie aici s-a facut unificarea intre DAS si DPC... schimbari de conducere... harababura, balamuc... spera sa se linisteasca dupa cateva luni .
-----------------------
Si noi facem baitza tot in cada mare, dar avem aceeasi problema ca si Felicia cu spalatul pe cap. Nu-i place deloc atunci cand trebuie sa o clatesc. Se enerveaza si trebuie sa ma misc foarte repede, ca sa nu inceapa sa urle. Am incercat tot felul de metode, dar nu am gasit varianta cea mai buna.
La poponel o spal zilnic, pe cap la saptamana.
-----------------------
Felicia, hai ca-i scriu eu pe PM un mesaj lui Veve, ca sa ia listuta facuta de mine, actualizata .
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
cristinamh spune:
din pacate speram sa am o veste buna... dar n-a fost sa fie. pana la urma neghinita s-a dovedit tare neastamparat, si n-a vrut sa se aseze la locul lui. a ramas langa ovar... azi s-a vazut. vineri mai fac o ecografie, dar 99,99% sanse sunt pt interventie laparoscopica. nu stiu inca daca o sa pierd trompa dreapta, doctorul mi-a spus sa stau calma ca nu e grava pozitionarea si o sa se rezolve usor. dar eu eram atat de ametita ca am uitat sa-l intreb cu ce raman dupa... cat despre faptul ca nu am nici un fel de dureri, asta e pt ca e la intrarea pe trompa, unde e mai mult loc sanse dezvolte. si oricum, nu are decat 3mm...
acum incerc sa ma gandesc ca am acasa un copil sanatos, ca nu stiu ce-mi rezerva viitorul, si ca mai am timp pentru iris. speranta nu moare niciodata...
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Roxana77 spune:
Cristina imi pare sincer rau, mai ales ca stiu cat iti doreai acest bebeu, mama mea are o vorba - in orice rau este si un bine -.
Iti tin pumnii sa nu ai complicatii si sa ai moralul ridicat pentru baietii tai.
Fetelor - va multumesc pentru sfaturi.
Pana la urma ma rezum la laxativul Lass baby, si la Humana Milchzucker ( formula pe care o caut cu disperare si nu o gasim nicaieri!!!!!!!!!!!).
Pupici!!!
Roxana si Maria
Elena-Teodora spune:
Asa este, Cristina, speranta nu moare niciodata si, deci, fii optimista, ca pana la urma toate vor iesi asa cum iti doresti, ai sa vezi.
Papusa mea face baita cand in cadita, cand in cada mare, dupa cum doreste, ca are un stil al ei in care imi spune cum vrea sa se scalde. Daca vrea cadita, cum intra in baie si vede apa curgand in cada, cum o ia la picior... daca accepta asa, vrea sa-si urce un picior in cada mare si e tare nostima. Acum , in ultima vreme, vrea in cadita, ca a gasit o joaca cam asa: din cadita in cada, din cada in cadita, plus ca dusuieste cada nevoie mare, desi nu suporta sa pun dusul pe ea, iar cand ne spalam zilnic la fundulet cu dusul e jale mare. si ea face baita cam la 2-3 zile, pe tot corpul si cap, iar la fundulet si picioruse, zilnic. noi avem o alta problema: nu mai vrea sa stea sa-i curat urechiusele, e un chin si nici macar nu stiu daca i le curat ca lumea, dupa tot circul pe care il face. Voi cum procedati la capitolul asta, ca eu sunt terminata?...
Teodorei i-a fost cam rau de la stomacel acum doua zile si nu stiu de ce, ca nu a papat nimic nou. ca o indigestie, as putea spune... S-a culcat OK, iar dupa vreo doua ore s-a trezit plangand. Am mangaiat-o pe par si a adormit imediat la loc, apoi dupa inca vreo ora, iar s-a trezit plangand si atunci mi-am dat seama ca are ceva... Dimineata a si vomat putin, dar putin de tot si am vazut ca a dat afara niste portocala, oare sa-i faca rau portocalele si mandarinele, ca ei tare ii mai plac si le papa asa, fara sa fie zdrobite (eu rup cate o feluta, o curat de pielita alba, iar ea musca miezul).
Eu nu mai stiu ce sa-i dau seara sa manance. Papa cu noi la masa si pofteste din toate, iar de mancarea ei nu vrea sa se atinga, dar mi-e teama de pilda sa-i dau crenvursti sau mai stiu eu ce tocanite cu piper, ciuperci si alte chestii pe care nu i le-am mai dat niciodata. Voi ce le mai dati sa pape seara?
In vocabular avem cuvinte noi: nu-iiiii ( insotit de niste manute cu palmele in sus), bababa care inseamna bunicu', be (chiar asa pronunta, bec) cucusu –cocosu si altele care nu-mi mai vin acum in minte.
Vreau sa ma duc cu ea la med, pentru un control de rutina: sa-mi spuna cat sa-i dau vigantolul (de mult medicul mi-a zis ca pala pe la vreun an si 6 luni, cum stam cu fontanela, cati metri avem , cate kile, daca e nevoie sa-i dau calciu si ce fel etc. etc.
hai ca v-am plictisit si mai vorbim!
georgiana si Elena-Teodora
oana_noemi spune:
La multi ani mamici frumoase si copilasi cucuieti!
Nu am plecat pe nicaieri, sunt aici va citesc, dar am avut asa o lene si sunt cam obosita si mi-e somn de mor, stati linistite, nu-s burticoasa!
Cristina- imi pare tare rau pt. neghinita, nu pot decat sa te incurajez si sa iti doresc multa, multa sanatate!
Noutati despre pitic: este din ce in ce mai adorabil, mai mamos, noi suntem topiti pur si simplu dupa el, este foarte dragalas!
De mancat, mananca din farfuria noastra, pentru ca oricum noi nu mancam porc, fara prajeli, fara grasimi multe, asa ca mancarea noastra pot sa i-o dau si lui, mai ales ca nu vrea sa vada castronelele lui.
Baitza facem la 2 zile, eu nu am cada mare, asa ca am pus in cadita de dus o piscinuta de plastic si e foarte incantat, nu i-e frica de dus, la spalat pe cap face un pic scandal, dar se rapid cu joaca si uita!
dana_ene- nu dai si tu o traducere la toate abrevierile alea?
M-am enervat cu tampitii astia care nu au varsat alocatia pe card, ca nu le-am dus nu's ce cod IBAN si acum m-au pus pe drumuri iar, du-te la banca si iar la ei la sediu, imi vine!
Oana&Erik
Sarbatori fericite!
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
mihaela_s spune:
Cristina, imi pare sincer rau . Insa imi place ca ramai optimista, e foarte bine si sigur o vei avea intr-o zi pe Iris cea mult dorita.
Georgiana, Silvia nu mai sta defel la curatat urechiuse, o fortez putin dar mi-e frica sa n-o ranesc, asa ca e tare complicat si la noi. Va creste si atunci isi va reveni probabil. Nu mai spun ca vrea ea sa se curete singura .
La masa de seara noi suntem la clasicele gris cu lapte, orez cu lapte, cartofi frantuzesti, felii de branza , prajitura facuta acasa,mamaliguta cu branza, cereale, dar din acelea pentru adulti, cele pentru copii nu le mai vrea. Dar la noi asta e cina pentru toti, nu fac separat pentru Silvia. Noi nu mancam seara carne, doar o cina usoara.
Eu ii dau si crenwursti si mezel dar numai de pui sau sunca. Si asta numai dimineata si max. de 2 ori pe saptamana. Nici noi nu suntem mari amatori...Silvia mai mananca dimineata ou fiert, cereale, paine prajita cu unt. Nici nu vrea sa auda de paine cu unt si miere sau dulceata...si am atata dulceata in camara, facuta asta-toamna in ideea ca va papa pitica .
Eu nu gatesc sarat, nici piperat, nici cu untura sau mancaruri grase asa ca Silvia mananca deja de ceva vreme mancarea pe care o fac pentru toata familia, nu mai gatesc pentru ea separat.
Pupicei!
Mihaela , Diana(22 nov 1996) si Silvia(10 sept 2003)
bebelusi august-septembrie 2003
roisin spune:
Of, Cristina, ce teama mi-era de vestea asta!
Acuma cel mai important e sa se rezolve repede si fara urmari pentru tine, sa treci peste momentul asta dificil si sa-ti revii. Daca nu e complicata treaba, poate nici nu vei avea restrictii si o sa puteti sa reluati procesul de creatie.
Multi pupici, sanatate si sa treceti cu bine peste hop-ul asta.
Georgiana, fi-mea e innebunita dupa mandarine, le mananca cu multa pofta si lacomie, abia apuc sa i le rup felii, nici vorba de zdrobit. Nu cred sa fie de la mandarine, mai degraba a fost ceva de moment...
Noi seara mancam cate o portie de lapte cu fulgi de porumb, iaurt cu cereale, sau ceva cu branza de vaci, in general chestii usurele. Apoi traditionalul bibe de lapte dinainte de nani. E drept ca masa de pranz o luam pe la 5-6 de obicei, adica atunci cand se scoala din somn, pentru ca dimineata infulecam tot felul de prostioare si se mai duce din pofta de mancare.
Oricum, in afara de chestii foarte grele sau grase, eu ii dau orice de la noi, macar sa guste, pentru ca e foarte pofticioasa. Evit insa mezelurile, doar sunca sau muschi mai primeste cateodata.
Noaptea nu mai mancam de muuuuult, cred ca dinainte de 6 luni.
Elena-Teodora spune:
Mihaela, nici eu nu gatesc sarat sau piperat, cu untura nici nu mai vorbesc, insa sotul meu mananca aproape ca la pranz seara, desi, daca l-ai vedea, il bate vantul. Ei, in mom,entul in care gagalicea il vede la masa, parca a inebnit. se cocota in bratele lui si vrea papa din farfuria lui. graterel ii mai dau, dar cartifi prajiti seara pentru ea nu-i prea mult? in plus, e destul de sensibila, cum papa ceva ce n-a mai mancat, cum ii apare ceva la gurita, semn ca nu i-a priit. de-aia mi-e teama sa-i dau mezeluri, desi de-acum e mare si ar putea incepe...
Eu nu prea mananc seara sau daca o fac, u iaurt mi-e de ajuns. Ea papa si iaurt, dar tine sa pape cu tati (el se topeste tot, iti dai seama). acum cateva zile, cat am scos eu rufele din masina de spalat, am aflat ca i-a dat putin castravecior murat... Poate si de-aia i-a fost rau la stomacel noaptea trecuta, ca nu i-a priit, n-avea cum stomacelul ei sa digere asa ceva. Nici nu are prea multi dintisori, iar masele, nici una!