Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (9)
Raspunsuri - Pagina 9
try spune:
Pai nu v-a povesti-i Fulgushorule, neicusorule cum fuse cu lasatul sa planga? Avea Alex vreo 5 sapt. parca. L-am lasat 45 de minute sa planga am zis ca doar-doar s-o potoli el in final (asta cand am facut o cadere nervoasa si am zis ca eu nu ma mai duc la el sa-l culc, sa se culce singurel). Ca trebuie sa se invete si singurel. Altii cum dorm singurei?!?!? Si uite-asa a plans baiatu' mamii 45 de minute continuu pana cand am izbucnit si eu si taica-su in plans de mila lui. Si m-am dus la el. Concluzia mea dupa o astfel de experienta? E prea mic sa poata fi invatat cu astfel de metode (asta cu lasatul sa planga pt. a-si gasi propria cale de a se comforta se numeste ceva cu F, dupa numele cuiva). Asa ca pana una-alta, bebeul meu nu se culca singurel, ci trebuie sa-l adorm eu. Mai tarziu, cand s-o face mai maricel, mai incercam odata metoda. Odata si odata trebuie sa mearga. De-aia am zis ca pe mai tarziu cu impunerile si restrictiile si a deocamdata noi trebuie sa ne dam dupa ei, nu ei dupa noi. O fi plansul de mai tarziu mai greu de suportat (duap cum spuneau mamicile cu experienta), insa cu sigurnata nu-i atat de daunator copilului. Una e sa planga un sugar o ora si alta e sa planga un copil de 2 ani o ora. Datul cu fundu' de pamant e deja semn de rasfat (ma rog, mai mult sau mai putin, adica e o dovada ca el incearca sa obtina ce vrea de la parinte), pe cand un sugar de 1-2 luni nu are echivalent la datul cu fundu' de pamant, el nu stie sa speculeze in astfel de situatii (desi sunt poate unele dintre voi care ma contrazic aici).
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
bits spune:
TRY la mine e un chin cu sanii dupa cele 6-7ore de somn ale copilului,dar cu rabdare se rezolva.dorm cu un top in care am puse absorbante iar cand se trezeste micutul si vrea sa suga pt sa sunt sanii extrem de tari ma mulg intr-un prosop pe care mi-l pregatesc de seara.dupa ce adoarme Ken stau cam 30-40min si ma mulg caci imi raman canale infundate si e mai greu pana reusesc sa scot tot lapticul de acolo.
si noi la ritualul de adormire folosim o melodie de la carusel care imita bataile inimii.e un zgomot ritmat si se spune ca-i aminteste bebelusului de faza intrauterina.
cat despre igiena despre care tot se vorbeste cred ca asta tine de fiecare.eu 1 data la 3 zile schimb asternuturile iar KEN in patul nostru doarme pe un prosopel(il schimb zilnic).mie mi se pare mult mai linistit in pat cu noi decat in patutul lui.e mult prea mic si are nevoie sa se stie in siguranta.ce-i drept si la noi a fost cam greu pana sa ne obisnuim dar acum totul e ok.
octy,KEN(1nov 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
irinaA spune:
Mai dar cum ati rezistat 45 de min?. In carte(o carte pt copii pina la un an "Baby's first year") scrie ca pina la vreo 10-15 min nu-i problema, si am lasat-o sa pling inca la spital si pe urma cate 10 min cu ceasul dar nu mai merge.
Incercam multe tehnici. Pus pe burtica, pus pe banana(avem o banana si o paturica de joaca si mai doarme pe aia). Ne-am ingrijorat de dormitul pe burtica dar multi copii dorm asa. Folosim toate sculele doar doar. Acum trei zile a dormit 8(opt) ORE!!!.
Dar doarme mai bine si nu mai ii dam ceai de dinainte de botez. De la botez doarme ingeras nu alta. De fapt acuma are "ingerasul ei oficial".
Cu Ioana 11 saptamani
irinaA spune:
Fetita mea a avut ceva firicele de sange in caca.Ati avut careva dintre voi probleme asemanatoare.Este normal sau anormal.
Ce stiti despre asta.Mie mi-a venit ciclul asta s-ar putea sa il afecteze.
Cu Ioana 11 saptamani
roserb spune:
quote:
Originally posted by try
O fi plansul de mai tarziu mai greu de suportat (duap cum spuneau mamicile cu experienta), insa cu sigurnata nu-i atat de daunator copilului. Una e sa planga un sugar o ora si alta e sa planga un copil de 2 ani o ora.
Try, crede-ma ca la 2 ani nu poti suporta sa-ti urle 45 minute in nici un caz, asta daca nu vrei sa scoli tot cartierul. In plus, plansul e insotit adeseori si de istericale in toata regula, care pot fi destul de inspaimantatoare.De aia zic, acum e parfum.
Irina,nu e in regula sa aiba firicele de sange in kk (banuiesc ca nu e atat de constipata incat sangele sa se datoreze unor eventuale fisuri din jurul anusului), eu zis sa mergi la doctor. Scaunele sunt normale?
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
simonacip spune:
neata fetelor.
Azi mergem la vaccinul de 2 luni, am sa iau la mine o felie subtire de lamiie pt piciorus...deja mi-e mila de puiut. si david doarme cu noi in patut...si asta pt comfortul meu psihic...el regurgiteaza si mai vomita(desi nu in jet) f mult, uneori ma dispera, trebuie sa-l scimb si din cauza asta iarasi regurgiteaza, iar il schimb si tot asa....Sunt terminata de cit stau aplecata peste masuta sa-l imbrac, ma doare spatele rau....cred eu ca si din cauza greutatii lui.
deci la noi problema mare e regurgitatul des si schimbatl
azi dimineata a lasat 70 ml in biberonul de 130...ma gindesc ca poate a inceput sa se sature de la mine, desi mai mult imi doresc eu asta, nu cred ca e realitatea....
in ce priveste...am facut-o si noi acum 3 zile... E mai dureros un pic, dar constat ca ma doare acum mai mult...nu inauntru, ci la intrare ca sa zic asa...
Simona si David (10 nov)
http://community.webshots.com/user/simonacip
andreap spune:
Buna dimineata!Nu am timp mult,vreau doar sa va spun ca m-am intors din Bucuresti unde n-am rezolvat mare lucru:am vrut sa iau banii de la Primarie,cei 1.5 mil,dar s-a amanat ptr.saptaman viitoare ca nu aveau bani.Asa ca,cred ca-i pierd,n-am cum sa vin si sapt.viitoare.Deh,asa-i la noi.Nu ca ar fi suma mare,dar al meu are o vorba:de la stat sa iei tot ce poti!
Am pus poze de ieri,in albumul "11.01.2005-2 luni"
In rest, va pup si incerc sa intru mai tarziu.
O zi buna,
Andreea si mariuca
http://community.webshots.com/user/andreap124
monica-elizabet spune:
buna dimineata fetelor,
sabina si multumesc de raspuns...o nebuna de la farmacie i-a zis sotzului ca nu am voie paracetamol...desi si eu stiam fff clar ca la alex am luat cat l-am alaptat si nu a fost nici o problema dar deh...sotzul influentabil nu mi-a luat aseara...asa ca iar am bagat o jumate de fioala de algocalmin...dar acum sunt fresh...ma simt bine.
fetelor, chiar azi dimineata am cedat putin, dar numai putin(JUR) si am luat-o pe bbelina cu mine in pat sa-i dau sa suga(eu culcata pe o parte) ca nu mai puteam sa stau nici in fund de somn...si ce credeti bineinteles ca eu am adormit si ea la fel si cand m-am trezit am pus-o la loc in patutzul ei.
aaa...nu mai stiu daca v-am zis, ca de ieri am inceput si noi sa iesim afara...asta dupa o sapt de cura de geam hi hi si balcon...ieri a venit alex de-afara si a zis...e asa frumos hai sa o luam si pe bbelina cu noi putin afara si i-am facut pe plac...era asa de fericit incat la toata lumea care trecea pe langa noi spunea...uitati noi avem o bbelina...imi venea sa-l pup non-stop
azi noapte am dormit binishor...am revenit la programul de sculat 3,30-7,30 ...sper sa o tina tot asa.
va pupici si va urez o zi buna si fara probleme
monica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos
andreap spune:
hai ca mi-am luat fata in bratesi incerc sa mai scriu.
Referitor la plans,mai nou a mea plange ptr.ca nu-i place stilul de leganat:vrea numai in picioare,sa merg prin casa.Si ptr.ca uneori obosesc si o legan stand pe pat,urla pana se face vanata,asta mai ales seara cand e super obosita;daca ma ridic,tace brusc,deci nu sunt colici!
Aseara am obosit,am asezat-o in pat si am lasat-o sa planga;s=-a facut rosie- vanata si,cand a vazut ca nu o mai iau in brate..a tacut si a inceput sa scanceasca.Apoi a adormit,ca niciodata,dupa baie la 19.30,s-a trezit sa manance de 3 ori apo definitiv la 8.osa o mai las sa planga ca s-a invatat santajista.
pupici,
Andreea si Mariuca
Poze noi la:
http://community.webshots.com/user/andreap124