Mastita, noduli la san

Mastita, noduli la san | Autor: llizzie

Link direct la acest mesaj

Am trecut recent printr-o mastita, de care am scapat cu antibiotic saptamana trecuta. Dar am ramas cu sanii amandoi plini de noduli. ii pot ameliora prin masaj, dar la urmatorul "plin" apar iar. Am incercat cu masaj, conprese calde si comprese reci , dar nimic nu merge. Imi e tare teama de inca o mastita. Ce ma sfatuiti?
Eliza mama lui Andrei 1 luna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

eu te sfatuiesc sa masezi sanii, apasand, si sa folosesti o pompa ca sa scoti tot laptele, iar in timp ce o folosesti, masezi in jos. Sper sa functioneze si la tine, la mine asta a mers.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Lizzie, posteaza la "Femina intim" subiectul "helpline alaptarea", sunt multe fete pe forum care te pot ajuta daca postezi acolo!

Acum ce te sfatuiesc eu, si eu am trecut printr-o mastita si de atunci am mai facut noduli, e important sa pui copilul des la san, inainte sa-l pui fa un dus foarte cald care sa-ti maseze sanii si sub dus maseaza sanii de la baza spre mameloane, radiar. Fiind sub apa calda nu doare de loc!
Dupa ce suge copilul mulge-te pana nu mai vine lapte, eventual cu un masaj usor a zonelor cu noduli in timp ce te mulgi. Cand te mulgi stai aplecata cat poti ca sa ajuti curgerea laptelui cu gravitatia.
Pune bebelusul sa suga si in alte pozitii decat cele clasice (culcata in pat, sau pui copilul pe o perna langa tine cu capul intors spre san, sau asezat tot pe o perna in pozitia in care l-ai pune la sanul celalalt. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, daca parcurgi postarile de la "hepline alptatarea" vei gasi mai multe sfaturi si linkuri spre poze explicative.

Succes, si bebici sanatos!

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns llizzie spune:

Multumesc mult fetelor.
Of Of, ma duc la dus sa imi fac masaj. Eu asta fac de cateva zile, doar ca nu apuc mereu sa fac dus cald ca bebe plange de foame, si nici nu am reusit un program de somn si masa inca. si de muls, la mine curge in continuu, nu se opreste laptele niciodata, nici de as masa doua ore. Asa ca zilele si noptile mele sunt un continuu supt s muls. Nu trece cu nici un chip. Cand este un san gol? Eu il mulg cu pompa apoi cu mana pana pana mai curge un pic de tot ca deloc nu am reusit.

Va pup
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Lizzie, un san gol e cand nu mai curge deloc....iar daca te masezi ca lumea in timp ce te mulgi, cand e sanul gol nu mai ai nici nodulii. Pot aparea, insa, din nou, imediat cu se formeaza din nou laptee. Succes!

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Lizzie, nu trebuie sa faci dus decat de 2-3 ori pe zi, daca ti-e greu moaie sanul intr-un lighean cu apa fierbinte si maseaza bine. Nu trebuie sa faci asta chiar inainte sa suga bebe, chiar daca se intampla cu 1-2 ore inainte tot e eficient.
Incerca cand ii dai sa suga sa fi bine imbracata , sa nu-ti fie frig si poti sa pui un prosop muiat in apa calda pe san cand ii dai sa suga.
TREBUIE SA MULGI CAT POTI DE MULT, MAI IMPORTANT ESTE SA MASEZI ZONA STAND APLECATA PESTE POMPA (E GREU DAR A FUNCTIONAT LA MINE) cat se poate sa scoti din noduli, ce ramnane mai are grija si bebe si tu cu pompa la suptul urmator.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns llizzie spune:

Multumesc mult de tot.
Inca nu am reusit de tot. Cel mai bun sfat cred ca e cel cu gravitatia. Are efect. Sunt inca doi noduli care nu am reusit niciodata sa ii dau jos. Mai sper. Daca mai aveti idei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

stiti ceva de mastita(nodul la san) la o femeie care nu a nascut?are o prietena de a mea si nu stie ce e

www.camping-kasern-salzburg.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by carolada

stiti ceva de mastita(nodul la san) la o femeie care nu a nascut?are o prietena de a mea si nu stie ce e

carolada

www.camping-kasern-salzburg.com

Noi stim destul de multe, dar pentru prietena ta cred ca este cel mai indicat un consult la un ginecolog care, in urma consultului clinic de specialitate, poate sa ii recomande investigatii suplimentare.... echo mamar, mamografie, termografie etc. pentru a exclude posibilitatea unor afectiuni mai serioase decat o mastita..... si ma gandesc aici in special la cancerul de san.

Multa sanatate prietenei tale – sper sa scape usor si sa nu fie nimic grav.

Cat despre tine, llizzie, iti doresc ca ingerasul sa pape mult, ca sa cresca mare, cuminte, sanatos si destept !

DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput