enterocolita!!!:((((- cum ii facem fata?
Raspunsuri - Pagina 2

mamicamariei spune:
CRISTIANA, SMECTA E PREA PUTIN CA SA O FACI BINE.
NEAPARAT, NEAPARAT DA-I ENTEROL. ESTE PENTRU ENTEROCOLITA SI E F.F.BUN, SUNT PLICULETE CU ACEST PRAF.
SE DA DE DOUA ORI PE ZI, CATE UN PLIC PE ZI, SI II POTI DA 2 SAPTAMANI LA NEVOIE, PANA VEZI CA SE INTREMEAZA.
IN PLUS, DA-I ERCEFUFRYL. ESTE CA UN DETERGENT CU SPECTRU LARG TOTAL DIGESTIV, DE DOUA ORI PE ZI.
FACE F.BINE.
IN PLUS, DESIGUR, SMECTA, DAR CARE REPET IN CAZUL ASTA E PREA BLAND SI PREA PUTIN.
NEAPARAT IN PARALEL DA-I VREO LUNA DE ZILE FERMENTII LACTICI DIN ECOFLORINA, CATE O PASTILA PE ZI, PUI PRAFUL ALA IN MANCARE, CA SA II REFACI FLORA INTESTINALA CA DE AIA FACE MOALE IN CONTINUARE, CACI NU E REFACUT PUIUTUL LA INTESTINE.
CA MENIU, ITI RECOMAND OREZ FIERT SI MORCOV LA GREU. DE FOAME O SA-L MANANCE PANA LA URMA. ABIA APOI BRANZA DE VACI FACUTA IN CASA DIN LAPTE DORNA 1,5 L SI 4 PASTILE DE CALCIU LACTIC.
SANATATE MULTA !!
O MAMICA PATITA CARE ACUM STIE DE ACEST TRATAMENT !
CRISTINA

carrie spune:
deci face tratament cu Nalidixin (Colimicina nu se mai fabrica) si Ecoflorina.
azi a avut un singur scaun desi galben moale si urat a fost totusi numai unul.
rezultatul coproculturii il avem maine dar se pare ca e vorba de o bacterie(Proteus??)
bebi febra nu mi-a facut, surprinzator, deloc, starea generala i-a fost mai tot timpul buna desi e mai sacaita si maraita dar oboseste f repede ,azi mi-a dormit 3 ore la amiaza si asta nu s-a mai intamplat de f mult timp.
Raluca e bun oul fiert tare?pai sa incerc?si carne deloc deloc?mie mi-a zis pediatra ca pui po sa-i dau chiar si cremwursti de pui daca-s bine fierti.
sunt nacajita cu mancarea , papa doar biscuiti toata ziua, azi a acceptat doar o felie de sunca cu paine.iar lapte Humana bea cu greu cam 200-250 ml /zi.
multumesc de incurajari, va pupa
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor jumatate)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia

carrie spune:
Cristina, ce este Enterolul?antibiotic?
multumesc

iselin spune:
Noi am avut acum o luna si sper din tot sufletul sa nu se repete niciodata. A slabit 2 kg in acest timp, a inceput sa manance dupa 5 zile. Nu a mancat nimic 5 zile, decat ceai indulcit cu pliculete de BABY DRINK.
Nu o forta sa manance, ea simte cel mai bine de ce are nevoie. Doar ceai, trebuie sa eviti deshidratarea severa. Am incercat si noi Smecta si Furazolidon, dar le-a refuzat, doar sa i le dai noaptea prin somn, diluate in ceai. Ceai special gastric, de menta.
Aici nici macar nu e considerata o afectiune serioasa decat daca se deshidrateaza prea tare.
Regimul este foarte important de tinut in continuare cateva saptamani: branza, banane, mere coapte, paine prajita.
Revin!

iselin spune:
fa-i mancarica de regim-orez cu morcov fiert bine, pana se normalizeaza scaunul, in 2 zile, poti sa pui si putina sare, iar dupa aceea introduci treptat mere coapte, branza proaspata, preferabil facuta in casa, banane putin iaurt cu bifidus sa-i refaca flora intestinala, lapte fara lactoza preferabil cam o sapatamna sau chiar lapte deloc daca nu ii place asta fara lactoza, are voie sa pape bisscuiti si sticks-uri, uscaturi din astea care leaga kk!
apa cat mai multa, ceai de menta!
preferabil sa ii tii regimul cam o saptamana, ca sa nu se intoarca kk prost!

iselin spune:
"Acest microb am inteles ca il poate lua de cite ori intra in contact cu un grup in care exista acest microb(sau cum s-o numi el)...nu dobindesti imunitate la asa ceva ...prin urmare..revenind la ce-ti povesteam,fetita a fost internata in spital, cite o seara in perfuzii, sa nu se deshidrateze, nu i s-a dat nimic (medicamente -adica)....Am patit si eu cu Emilia anul trecut, si ca si tine nu stiam ce e , dar ajungind acasa in Romania am intrebat dr. pediatru al fetitei, care m-a sfatuit sa-i dau:LOPERAMID(sol.orala0,22%-de doua ori cite 5 ml)si SUMETROLINsirop in aceeasi cantitate.In caz de diaree persistenta ii administrezi Smecta(jumate de pliculet)..la noi a functionat repede! Mincare de regim, si nu laptic cit timp ii dai regim, eventual laptic fara lactoza...dar e oribil fetita mea nu s-a atins de el."

sm spune:
Buna Cristina, sper ca Thea e mai bine. Imi permit sa iti dau un sfat pe care l-am primit si eu de la o prietena: un cubulet de zahar face minuni in cazul diariei si a scaunului lichid iar un paharel de coca cola ajuta atat la diarie cat si la constitapie. Multa sanate si numai bine.
Mariana

blerina spune:
buna, am scris si eu acum cateva zile despre enterocolita pt. ca am avut si noi acum 3 luni.am luat antibiotici si daca in procultura nu a esit nimic ,nici in urocultura,ca asa avem noi o doctora mai desteapta.a facut 10 zile de genta de 2 ori pe zi si a luat mancare de regim.gafa doctorei a fost ca ne a recomandat sa ii dam humanaHN in zeama de morcovi si asa a prins ura pe lapte,singurul aliment care accepta copilul.a avut numai un scaun urat,restul ok.acum vrea sa ne tina in regim pana la 2-3 ani numai pt. faza asta.fetele de mai sus ,va rog eu din suflet dupa ce ati scapat de enterocolita si copilul de 3 luni face kk super ok,ii ati dat sa manance ca orice copil normal,ca m a zapacit nebuna asta de doctora.am consultat o alta doctora si m a spus ca copilul meu a fost supus unui regim criminal,si ca trebuia sa manance de mult ca lumea.
numai sanatate,la voi si la bebei.pupici blerina si jo elle.

mamicamariei spune:
cristiana, enterolul nu este antibiotic. este o doctorie f.utila pentru orice deranjament de acest gen. iti scriu exact ceea ce scrie pe plic :
indications:
- treatment of recurrent clostridium difficile diseases
- prevention and treatment of colitis and diarrhea
- treatment of acute infectious diarrhea of adults and children
- prevention of tube-feeding associated diarrhea
- treatment of irritable bowel syndrom
este o smecta mult mai puternica ca efect.
sanatate multa !!
carnita de piept de pui fiarta cu orez si morcov are voie copilul, e chiar indicat ca sa isi ia proteinele din ceva pe durata regimului.
banana iarasi ajuta sa isi revina.
cristina

carrie spune:
ieri am fost iar la o tura de perfuzii in spital pentru ca a refuzat sa pape, sa bea si sa ia medicamente.a vomat, era alba ca peretele si moale ca o carpa. ea care nu sta pe loc nici doarme...acum are o duza pe manutza si mergem la tratament dimineata si seara pentru antibiotice.
de cand i le administreaza asa e mult mai bine si dupa 3 zile de cosmar azi a redevenit ea si...a papat.i-a fost chiar foame de am plans de bucurie.plus ca am inceput si eu sa-mi revin din transa.
am descoperit cerealele Bebelac orez si mere fara lapte pe care le-a papat bine, plus ca mananca f bine supica de pui cu galuste.cu altceva nu am insistat da-s curioasa cand ii pot introduce si altceva de papa gen oua, lactate, lapte?
dar fructe inafara de banane?
azi nu a facut deloc kk si ieri si alaltaieri a avut cate un scaun, urat e drept dar unul.problema a fost refuzul medicamentelor si a mancarii , lucru care a stors-o.
sa vedem cum va fi si ziua de maine, noi o speram mai buna