Bebelusi de iulie-august 2004 (27)
Raspunsuri - Pagina 10
Adema spune:
Diana21, Codrut are 5 luni si o saptamana si tot nu se apuca de picioruse...E el poate mai lenes, dar nu vreau sa imi fac griji din asta.Asa ca stai linistta ca nu esti singura... Ti-am vazut pozicile de Craciun..Sa va traiasca 'tropocala' si sa va bucurati de ea !!!!
http://community.webshots.com/user/eoncioiuro
roberta04 spune:
Buna seara! Am aparut si noi, am avut PC-ul defect si m-au mancat degetele de lipsa...
SALUTARI DE LA ANNA MARIA! Ea s-a mutat de ceva timp si nu are Internet, dar vorbim destul de des si va pot spune ca e bine, fericita cu doua minunatii de fete, Maria e mare si cuminte si...are doi dintisori de la 4 luni!!! A batut recordul! In rest, s-a dezvoltat exact ca si Mateiul meu (doar s-au nascut la doua zile diferenta in aceeasi maternitate), la 4 luni avea 7550 g (si papa doar tzitzi).
Noi suntem OK, doar ca de la aftele pe care le-a avut, lui Matei i-a ramas o chestie pe interiorul buzei inferioare, parca a fost arsa si se jupeste pielea. Din cauza asta, suge foarte greu, mai mult biberon si piept mai mult noaptea. Papam si noi cam 170 ml de supica in care ii mixez morcov, patrunjel, pastarnac, cartof si telina, iar la urma punem un pic de unt.
Am incercat si eu sa fac branza din formula primita de la stat si nu a iesit nimic, in schimb ii dau piure din mar fiert si ii place.
Pupicei si un week-end frumos!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabrielab_ro/album?.dir=/a949
Mamica super fericita + MATEI-GEORGE (23.08.2004)
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36243
Dorsilia spune:
Diana, ciao, bine ai revenit!
Deci e ok sa folosim laptele de vaca pt branzica insa pe de a;ta parte laptele in sine nu e ok pt burtica lor? Eu tot nedumerita sunt, cu ce e mai breaza branza de vaci fata de laptele de vaci de una e permisa si alalalt nu. In plus chiar pe niciunde nu am gasit sa scrie in carti sau pe situri daca se da branza sau nu de la 5 luni incolo, asa ca inca mai stau si cuget.
La care lapte degresat te referi....la formula cumva? Pai si ce sa facem sa nu-i mai dam formula ci lapte de vaca de la cutie? sau cum, lamuriti-ma si pe mine. Stiu ca au nrvoie de grasimi pt mielinizarea axonului, asta am invatat de la Roxi, da ce nu stiu e cum si de unde se pot da grasimile astea.
Noi folosim Humana, dar incerc sa fac branzica din Similacul ce-l primim de la stat, ca l-am cerut cu obraznicie, cucoana n-avea de gand sa mi-l dea altfel, stie ca puiu meu bea Humana.
Ema, eu mai am de la Bubchen crema pt rani la bebei (Wundcreme) si e foarte buna. E o ditamai cutia de crema. In paralel mai folosesc fie Nivea pt piele sensibila, fie Bepanthen, fie am mai cumparat de la farmacia naturista un produs care nu contine coloranti, parfum, si nici alte chimicale, si il dau si pe fata si pe fund pe Danut cand e iritat, este o crema cicatrizanta, antiinflamatoare pe baza de tataneasa, sunatoare, galbenele, musetel si propolis. Ii poti pune Codrutului jumatate de supozitor de novocalmin de copii cand plange agitat. Eu i-am pus o data lui Danut.
despre dintisori inca nimi, doar muscam si salivam si mai nou scuipam la un metru distanta, am zis ca-l inscriem negresit la concursul de scuipat sportiv cand s-o organiza la Timisoara. O sa castige detasat
o seara linistita sa avem
amironeanu spune:
Buna seara si LA MULTI ANI!!!!!!!!
Mi-ati lipsit tare mult, aceste 3 saptamani in care am fost plecata si nu am avut acces la Internet. Azi am ajuns acasa si in prima clipa libera am si intrat pe DC.
Am avut un craciun minunat, asa cum cred ca a avut toata lumea si am primit o gramada de cadouri. De, Stefi a fost tare cuminte anul trecut. Ne-am adaptat destul de repede la noile conditii, sunt curioasa daca se obisnuieste si cu casa la fel de repede. In schimb avem probleme cu dormitul. In timpul zilei, doarme maxim 1 ora, in reprize de 1/2 de ora, o data la plimbare si o data pe la 5. Si noaptea am avut citeva probleme in aceasta saptamina, dar speram sa treaca si sa revenim la somn de la 9 seara la 9 dimineata si cu o repriza de masa.
In schimb este foarte vesela, ride (se gidila sub brat), vorbeste, se misca toata ziua, mananca mar ras si bea 60 de ml de suc pe nerasuflate.
Incep sa mai citesc din urma si mai revenim.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
http://community.webshots.com/user/a_mironeanu
Doamna Bibi spune:
Buna Diana si bine ai revenit!!!!Tu esti stresata ca Ianca nu se apuca cu mainile de picioare,eu sunt stresata ca Bogdanel se trage de putza si de outze si mai si tipa pe deasupra (mamele de baieti stiu...).
Am o problema si va rog sa ma ajutati: de cateva zile i-am introdus supa de legume (morcov,cartof si pastarnac) si copilul meu s-a constipat foarte tare.Ce am gresit,am facut-o prea groasa sau ce sa fie?Sa fie oare de la banana ca nu vrea alt fruct (ii frec babana spuma,pun zeama de portocale si o lingurita de cereale si ii place la nebunie)? In kaka se vede morcov nedigerat si eu cred ca e de la supa.Va rog sfatuiti-ma cum sa-i fac supa.Se chinuie saracu si geme,cred ca il doare burtica,e fioarte agitat.
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
bunny spune:
Monica....si eu patesc cu al meu la fel, in specal ca-i dau in fiecare zi legume. incearca sa i le introduci treptat, putin cite putin si nu-i mai da banana, aia constipa. Incearca cu para care-i fff buna...laxativ, ce mai. Para eu i-o fierb 4 minutele, ca la stomacelul lui mi se pare prea mult !
Ieri i-am dat dovleac copt amestecat ce cereale...mi-a mincat 3 cuburi si se uita la mine cum s-au terminat asa de repede. La 2 h a facut kk mai usor decit de obicei...asa ca azi v-a avea la ora 4 tot dovleac . Si ce bine miroase !!!
O duminica placuta sa avem !!!
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall
Adema spune:
Doamna Bibi, eu credca e de la banan constipatia.E renumita pt. efectul asta.
Cam acum o luna radeati de mine cand v-am intrebat daca prea mult morcov nu duce la ingalbenirea pielii.Ei bine, am vazut ca a aparut subiect "Carotinemie", unde chiar asta se discuta- ingalbenirea tegumentelor de la morcov.Asa ca eu de azi o raresc (suc de mar cu morcov, in supa pasat tot morcov...)
Rau e ca funduletul lui azi e si mai rosu.Sunt moarta de ingrijorare.I-am pus comprese cu ceai de galbenele si bicarbonat, l-am lasat cu funduletul la aer si l-am uns cu ulei de catina.Nici nu stiu ce sa ii mai fac. Crema Bubchen nu am gasit nicaieri si nici Mercuro-crom cu care am rezolvat situatia data trecuta.Stie careva dintre voi de unde l-as putea procura?
Adema &Codrut
http//community.webshots.com/user/eoncioiuro
carmenp spune:
Salut si La multi ani! Sa aveti un an nou plin de bucurii si impliniri!
Tot citind ce-ati scris voi, incep sa ma ingrozesc la gindul ca eu ii dau Ilincai doar tzitza si suculet in vreme ce voi ati trecut deja la bananutza, supica si alte cele. Si asta la sfatul medicului care mi-a spus ca daca am lapte si ea ia in greutate atunci nu-i nici o graba ... La baiat am luat-o din vreme cu toate, desi aveam si atunci lapte pentr-o gradinita Mai este cineva in situatia noastra?
Carmen,Ilinca&Ionut
szivarvany spune:
Buna seara mamici si bebici !
Eu inca am o fetita tare cuminte si mancacioasa, doar ca nu se ingrasa A halit iarasi foarte bine, supa cu de toate in ea facute cu blanderul, vreo 100 ml, de m-am speriat si nu i-am mai dat. Am facut si branzica cu lapte Dorna si iaurt si a iesit super buna, maine dimineata o pun in aplicare in piureul de fructe .
Intrebare : amestecati fructele de la borcanase cu piureul de fructe proaspete ???
Intrebare: si ai vostri stau cu cate o jucarie si 2 ceasuri si o studiaza si o ling si o rontaie ??? Ca Giulia prefera acest tip de divertisment decat sa se rostogoleasca si sa faca scandal, s-a puturosit de la o vreme incoace
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
szivarvany spune:
Postez si eu ghidul meu in diversificare, primit de la o super-mamica si confruntat cu pediatra noastra, poate va ajuta un pic :
Luna 3 Ora 6: 130 – 140 ml lapte
Ora 9.30-10: prima zi: o lingurita suc de mar plus lapte
a II-a zi: 2 lingurite suc de mar plus lapte
a III-a zi: 3 lingurite suc de mar plus lapte
a IV-a zi: 4 lingurite suc de mar plus lapte
a V-a zi: 5 ……………….
a VI-a zi: 6 lingurite (60 ml) plus 100 ml lapte
a VII-a zi: 1 lingurita suc de morcov plus 5 lingurite suc de mar plus
a VIII-a zi: 2 lingurite suc morcov plus 4 lingurite suc de mar lapte
Se creste pana se ajunge la 6 lingurite de suc.
Ora 13.30: Supa de zarzavat (supa strecurata) – morcov, telina, albitura, patrunjel, telina, cate 2-3 lingurite in prima z, apoi se creste treptat, pana se ajunge la 6 lingurite (60 ml) supa plus 110 ml lapte
Ora 17: lapte
Ora 22: lapte
Luna 4
Ora 6: 180-200 ml lapte
Ora 9.30-10: piure de fructe: mar ras, cu banana sau cu para (150 gr) plus o lingurita de branza de vaci cu lapte Dorna+iaurt sau calciu lactic+zeama lamaie.
Ora 13: supa pasata (30-50 ml) plus 100 ml lapte
Dupa 5 luni la supa se adauga dovlecel, ceapa (dar se
scoate dupa ce au fiert legumele, nu se paseaza impreuna cu ele), cartofi plus o lingurita de ulei. Separat, se fierbe carnita (pui/ manzat/). Apoi, legumele se scot si se paseaza, se amesteca si cu carnea pasata marunt si se face piure cu unt. Supa se bea ca felul I, piureul de legume ca felul 2.
Ca desert, suc natural de fructe (mar, portocala, strugure, kiwi, para etc.) 30-40 ml.
Ora 17-18 160-180 ml lapte
Ora 22: 180 ml lapte plus 4-5 lingurite cereale (Nestle, Hero – FARA GLUTEN)
Luna 6 Ora 6: 180-200 ml lapte
Ora 9.30-10: piure de fructe: mar ras, cu banana sau cu para (150 gr) sau ce alte fructe mai vrei tu (eu ii dau fetei fructe la borcanel de la Nestle, Hero sau Hipp, amestecate cu mar, banana si branzica) plus o lingurita de branza de vaci FACUTA DE TINE.
Ora 13: Felul I:supa de legume
Felul II: poti incepe sa ii dai din retetele de la mine. Fara mazare, fasole, ou, ficat, conopida, varza.
Desert: suc natural de fructe (mar, portocala, strugure, kiwi, para etc.) 30-40 ml.
Ora 17-18: Iaurt simplu (Danone) sau Cremoso. Se incepe cu 2,3 lingurite in prima zi, apoi 4-6 in a doua zi, pana se ajunge la 125 gr (un iaurt). Plus lapte, aproximativ 150 ml
Ora 22: 200 ml lapte plus 6 lingurite de cereale
Luna 7
Acum se introduce ficatul si oul fiert tare ( numai galbenusul). Se procedeaza astfel: o zi carne pui, urmatoarea manzat, apoi ficatel, apoi ou. Cand dai ou, nu mai dai si carne. OUL SE DA ASA: prima zi cand dai ou: un sfert, urmatoarea jumatate de galbenus, a treia oara, trei sferturi, apoi a patra oara un galbenus intreg. ATENTIE: albus se da numai dupa 1 an.
Deasemenea, la ora 18, se introduce si iaurtul cu fructe (Danone, Danonino).
Pentru fiecare luna, se creste cu cate o lingurita de cereale la masa de la ora 22.
Pupici la voi !!!
Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099