Au maseaua!!!
Dragele mele
trebuie sa ma duc la dentist. Dar daca mi-e groaza de ceva pe lumea asta e dentistul! Daca sunt aici medici dentisti care ma pot incuraja si-mi pot spune ca poti gasi dentisti care fac anestezii si nu te doare nik poate imi fac curaj!
multumesc din suflet!
Raspunsuri
ancuta06 spune:
Eu te pot incuraja. Mi-e asa de frica de dentisti, incat nu am fost decat pt probleme urgente, adica dureri foarte mari de masele, cu abces, care s-au soldat cu extractie. De asta nu-mi era frica, pt ca se face anestezie. Ustura un picut anestezia, si gata, nu mai ai nici o durere, decat cand ii trece efectul.
Acum, insa, m-am saturat de scos masele, si m-am decis sa le plombez. Mi-am facut curaj si programare, la o doctorita tare draguta, si m-am dus. M-am asezat pe scaun si am inceput sa plang, fara sa puna macar mana pe mine. Apoi m-am calmat, i-am explicat ca mi-e frica, si a fost tare draguta si rabdatoare, si mi-a dat incredere. Am pelcat de acolo cu un detartraj in prima zi, o extractie in a doua zi, in a treia zi reparat o masea tare nasoala 9pe care nu avea timp sa o faca ca lumea, ca plecam din tara, deci doar a curatat-o si acoperit-o, cat sa nu ma mai doara pana revin), si apoi, in ultima zi, inca 5 masele plombate, cu anestezie, cat de cat, ca nu putea sa faca la fiecare in parte cate o anestezie, asa ca a facut mai pe la mijloc, din moment ce nu aveam timp sa revin pt fiecare, ca trebuia sa plec. Mi-am rezolvat in mare parte problemele, si ma bucur. Tipa e foarte draguta. lucreaza la un cabinet particular, in Bucuresti. Detaliile le-am dat intr-un alt mesaj, tot aici.
Succes, si nu-ti mai fie frica.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
louisea spune:
hihihihi vechea problema cu frica de dentist.. ![]()
cel mai simplu e sa-ti faci anestezie.. costa un pic in plus da sti ca nu simti nimic.. si daca operatia e de durata poti sa-ti iei acolo un radio din ala micut cu casti daca ai.. aci asa se "poarta" si in timp ce-ti fac ei dintii tu asculti muzica..
gandeste-te ca cu cat trece timpul cu atat mai rau devine.. candcaria e mica scapi mai repede si mai ieftin ![]()
iti spu eu din experienta .. eu cea care am lesinat de catva ori. acu nu mai am probleme..
totul e sa si gaseti un doctor pe gusturile tale.. ![]()
succes
si sa ne ti la curent 
------------------------
poze cu Bandit
Zina spune:
Pai pana la urma iti faci curaj si gata! Dar e usor de vorbit, nu?
Hai sa-ti spun cum fac eu la dentist. E o alta situatie. De fiecare data cand trebuie sa-mi scoata cate un nerv, vroia doctorita mea sa-mi faca anestezie, dar eu...nu!!! Asa ca eu sunt persoana care la dentist i s-au scos nervii pe viu sau i s-a lucrat la cate o masea tot asa. Nu am facut niciodata anestezie (la dentist). Multa lume se mira si ma intreaba dar de ce? Eu prefer sa-mi scoata nervii pe viu, in loc sa-mi faca anestezie, mi-e frica de ea, nu stiu de ce, ca doar alergica la ea nu sunt. Binenteles ca m-a durut, dar nu am zis nici macar "au", oricum trece repede. Deci, daca eu mi-am scos nervii fara anestezie, cred ca tu ai curajul sa mergi sa-ti lucreze, dar cu anestezie.
ellaalba spune:
Asa e fetele! Eu am lesinat la pedichiura...pai la dentist moor!
Dar cred ca aveti dreptate! Am sa caut un dentist bun si-am sa fac numai cu anestezie. Intrebare: daca esti sub anestezie simti cum iti omoara nervul?
adda spune:
![]()
Eu n-am simtit nimic (cu anestezie). Ai senzatia ca umbla cineva pe acolo, dar nu te doare nimic cand iti scoate nervul.
ellaalba spune:
Adda scumpa! La multi ani si un an bun cu sanatate si impliniri! La ce dentist mi-ai recomanda sa ma duc? Cum tu esti in Iasi poate asa gasesc si eu dentistul care sa ma vindece de fobie!
Pupic!
adda spune:
La multi ani, Ella!
In Iasi nu am fost niciodata la doctor stomatolog. Aveam in Suceava un stomatolog tare bun la care nu mi-a fost frica niciodata sa merg (atent, minutios, cu un cabinet ff curat - e vorba de dr. Florin Babiuc; are cabinetul langa Bucovina), dar...acum e prea departe. Mi-e cam peste mana sa merg tocmai in Suceava.
Si eu vreau sa merg la un stomatolog (am tot amanat sa merg...ca nu doare nimic deocamdata
).
Fetele din Iasi (ralucami si GabrielaG) mi l-au recomandat pe:
Dr. Adrian Cambose
Str. Rapa Galbena 10 C
telefon: 213836
Nu te mai gandi ca te doare sau ca o sa lesini de durere (iti faci singura rau). Oricum trebuie sa mergi mai devreme sau mai tarziu, deci nu prea ai de ales
. Fa-ti curaj si taie raul din radacina!
O sa fie bine!
...chiar daca o sa doara putin. Iar daca stii cu certitudine ca trebuie scos nervul, atunci ti se face anestezie sigur si n-o sa simti mai nimic!
Tips & tricks:
Eu sunt destul de rezistenta la durere si asta mai mult pentru ca mi-e cam jena sa ma vada doctorii tipand sau plangand
...inchid ochii si incerc sa ma gandesc la altceva sau cercetez detaiile "interesante" ale tavanului ... si parca nu mai doare asa de tare . Ideea este sa incerci cat mai mult sa nu te gandesti chiar daca te doare.
Ada
ancuta06 spune:
Ellaalba, nu iti omoara nervul asa, pe loc. iti pune acolo o substanta care sa omoare nervul, iar apoi te cheama sa o scoata, si sa scoata nervul. mie mi s-a facut anestezie pe fiecare canal in parte, si nu m-a durut dupa, dar e tare nasol, cu un ac, tot il baga si il scoate.....in fine, neplacut.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
smillaraaq spune:
Au maseaua!!! si la mine ....
E inceputa, obturata si lasata asa de aproape un an ... ca am plecat io in concediu ... ca tanti doctora a gasit pe urma cabinet in orasul ei natal si nu am mai avut chef sa caut alta etc. etc. Nu m-a durut cine stie ce, dar imi da semnale din cand in cand si chiar voiam sa intreb de vreun cabinet bun si rezonabil ca pret in Bucuresti. Nu vreau super lux, nici macar nu vreau sa nu ma doara deloc, doar sa fie un doctor bun si sa nu fac credite la banca ca sa-l platesc ![]()
Multumesc!
www.terrapininc.com/Dental/Smile%20Crocodile.jpg" target="_blank">Smilla crocodila