Bebelusi de nov-dec 2004 (7)
Raspunsuri - Pagina 12
try spune:
bumbacel, eu n-am tinut cont de teaba cu si din sanul ala si din ala. Eu i-am dat dupa cum am simtit. De regula inainte de a ma apuca sa-i dau sa suga imi pipai sanii. Ala ce pare mai tare la pipait va fi primul din care-i dau. Daca se satura doar din ala si-l ia somnul (ceea ce se intampla destul de rar), doar nu ma apuc sa-l oblig sa suga si din celalalt. De regula il mut la ambii sani (cateodata nici nu ma gandesc prea mult daca a terminat dintr-un san, il mut la urmatorul daca vad ca el e pe adormite si sanul celalalt imi curge. Daca adoarme prea tare, degeaba il mai mult la urmatorul ca-si inclesteaza gurita ca un cleste si doar daca il trezesc de-a binelea mai pot sa-i bag si celalalt san in gura.
Cateodata pur si simplu nu are chef de supt la unul din sani (desi e plin sau mai plin ca celalalt) si nu accepta sa suga decat de la celalalt. asa ca-i fac pe plac. Dupa 10 minute e posibil sa vrea sa suga si la cel mai plin.
Deci eu nu am tinut cont de reguli, i-am dat cum mi-a venit pe chelie. Pt. mine era important ca Alex sa suga si sa ii fie de-ajuns laptele meu, in rest ca suge sau nu de la ambii, ca il goleste complet sau nu, mi se pare uneori lipsit de prea mare importanta si nu cred ca trebuie facut din asta o regula stricta. Doar daca sanii mei sunt foarte plini (destul de rar se intampla sa am senzatia asta de discomfort), atunci da, ii dai neaparat sa suga din amandoi ca sa ma elibereze.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
irinaA spune:
De regula fetita mea suge doar la un san.Uneori reusesc sa o pacalaesc sa mai suga si la celalalt dar foarte rar reusesc.Se pare ca se satura doar cu cat suge la un san.Am auzit si eu chestia cu pusu la ambi sani dar la noi nu se aplica
Cu Ioana 10 saptamani
ad_rianna spune:
quote:
Originally posted by Jasmine
Voi cum ii dati copilului calciul gluconic?Eu pana acum i-am dat Calcium Pharco sub forma de sirop,care are un gust placut.Azi am taiat prima fiola de calciu gluconic si am incercat sa-i dau cu linguritza.S-a strambat si mai mult de jumatate l-a scuipat afara.In biberonul cu lapte nu pot sa i-l pun ca se branzaste laptele.Sa-l pun in ceai?Voi cum faceti?
Dar de ce ai schimbat pe calciu gluconic? Intreb pt. ca si eu tot Calciu Pharco le dau
gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004
pozele noastre
carmen spune:
Multumesc pentru urari!
Din pacate noi trecem din necaz in necaz. Ana (2 ani 2 luni) s-a simitit rau dupa anul nou si duminica am internat-o cu o pneumonie destul de urata, azi am adus-o acasa ca se simtea mai bine si acum seara iar am dus-o pentru ca a luat diaree probabil din spital. AM incercat sa o tratam acasa dar refuza sa bea si sa manance si vomita si face scaun apa. Pana dimineata s-ar fi deshidratat in conditiile astea. Va dati seama prin ce trec: Daria are 10 zile si o alaptez deci nu am cum sa stau cu ea. Pe deasupra mai si plang toata ziua si e agitata asta mica din cauza asta. Sunt terminata.
carmen
ad_rianna spune:
La multe multe luni pentru Alex.
Try sa va traiasca, sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii.
Ai dreptate. M-am uitat mai atent si nu e foarte grasunel, insa este o poza in baita care e facuta de sus cumva si acolo e tare dragalas si pare putin mai dolofan. Eu tare ma necajesc in baie cu ei. Cred ca o sa le iau si eu un suport pt. ca simt ca mi se rupe spatele dupa fiecare baita
pozele noastre
ad_rianna spune:
CARMEN nu pot sa cred prin ce treci! Ma rog sa ai putere sa treci cu bine si sa se insanatoseasca Ana cat mai repede.
pozele noastre
miria_cristina spune:
Carmen - imi pare rau ca ai asemenea necazuri! Eu vad la mine, cand are asta mica ceva, nu conteaza, de la o zgrabunta, un ochisor mai rosu sau altele, imi fac niste scenarii si incep sa ma alarmez. Doamne fereste, dar sa fie nevoie de spital! Si tu ai doi, si amandoi mici. Sa fii, insa tare! Cu siguranta, ca toate care-ti citesc mesajul se vor gandi la tine si te vor sustine sufleteste sa treci de greu. Doar toate suntem mame!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
Mona_B spune:
quote:Try, exact asa procedez si eu:sanul cel mai tare intra primul in actiune.La multi ani lui Alex!
Originally posted by try
bumbacel, eu n-am tinut cont de teaba cu si din sanul ala si din ala. Eu i-am dat dupa cum am simtit. De regula inainte de a ma apuca sa-i dau sa suga imi pipai sanii. Ala ce pare mai tare la pipait va fi primul din care-i dau. Daca se satura doar din ala si-l ia somnul (ceea ce se intampla destul de rar), doar nu ma apuc sa-l oblig sa suga si din celalalt. De regula il mut la ambii sani (cateodata nici nu ma gandesc prea mult daca a terminat dintr-un san, il mut la urmatorul daca vad ca el e pe adormite si sanul celalalt imi curge. Daca adoarme prea tare, degeaba il mai mult la urmatorul ca-si inclesteaza gurita ca un cleste si doar daca il trezesc de-a binelea mai pot sa-i bag si celalalt san in gura.
Cateodata pur si simplu nu are chef de supt la unul din sani (desi e plin sau mai plin ca celalalt) si nu accepta sa suga decat de la celalalt. asa ca-i fac pe plac. Dupa 10 minute e posibil sa vrea sa suga si la cel mai plin.
Deci eu nu am tinut cont de reguli, i-am dat cum mi-a venit pe chelie. Pt. mine era important ca Alex sa suga si sa ii fie de-ajuns laptele meu, in rest ca suge sau nu de la ambii, ca il goleste complet sau nu, mi se pare uneori lipsit de prea mare importanta si nu cred ca trebuie facut din asta o regula stricta. Doar daca sanii mei sunt foarte plini (destul de rar se intampla sa am senzatia asta de discomfort), atunci da, ii dai neaparat sa suga din amandoi ca sa ma elibereze.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
Mona si baby Vlad 1 luna fix
Mona_B spune:
Fetelor, am gasit un link super interesant despre bebei indeosebi despre hranirea lor, e in engleza:
www.askdrsears.com
Citind articolele ii veti da perfecta dreptate Gandacelului in ce priveste alimentatia exclusiva la san.Eu i-am urmat sfaturile si bebelui meu ii merge extraordinar de bine, intr-o luna a pus un kilogram si a luat in lungime 5 cm.Azi am fost la controlul pediatric!
Mona_B spune:
Trebuie sa le dat bebeilor sa suga ori de cate ori o cer.Eu asa am facut, avea perioade cand sugea si la o ora si jumatate, eu credeam ca laptele meu nu-i destul de consistent de crea asa des, dar un articol din linkul citat mai sus de mine dezvaluie faptul ca tocmai punerea des la san face laptele mai consistent si ajuta bebele sa ia in greutate.Am crezut si eu ca-s povesti, dar am experimentat si rezultatele mi-au aratat ca intr-adevar asa este!