Pro sau contra concubinaj?
lasand la o parte faptul ca acest cuvant (concubinaj) suna cam urat, ce parere aveti de locuitul impreuna inainte de casatorie?
ma cam bate un gand in ultimul timp...
unii zic ca e bine, pentru ca astfel cei doi se cunosc mai bine, cu bune si cu rele.
altii zic ca dupa aia casatoria nu mai are nici un farmec, sau poate nici nu se mai ajunge la casatorie, daca se poate sta si asa.
ce parere aveti?
Ramonika si pisica
Raspunsuri
ariadne spune:
personal prefer sa nu se ajunga la casatorie decat mai tarziu la un divort.
deci, PRO!
chatonel spune:
si eu tot pentru sint!!! De fapt, aici se poarta casatoriile facute cind sint bebeii pe drum :)
Toulouse, la ville rose
http://ginsengclan.free.fr/
louisea spune:
si eu pt ca traiesc in concubinaj sunt pro.
desi exista avantaje si dezavantaje de fiecare parte...
si pe aici se poarta concubinajul pana chiar si bebei sunt nascuti. de multe ori cuplurile se casatoresc cand deja bebeii au cativa anisori.. totusi e una din tarile cu cele mai multe divorturi.. deci.. fiecare alege ce-i mai bine pt el.
An Nou fericit! Godt Nytår!
------------------------
poze cu Bandit
flafi spune:
PRO!
Daca m-as fi maritat direct, fara a-l fi testat la inceput, m-ar fi apucat toate crizele! Asa ca am preferat sa il cunosc mai bine inainte de a face marele pas. Acum cred ca am procedat corect, pt ca stiu sigur ca vreau sa ma marit cu el!
So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame
adda spune:
Contra!
E mai bine ca cei doi sa se cunoasca bine din punct de vedere spiritual decat...altfel! Desigur ca e foarte greu sa nu fii aproape tot timpul de cel pe care-l iubesti, dar merita! Daca persoana iubita iti devine intai cel mai bun prieten caruia sa-i poti impartasi orice gand al tau, restul vine de la sine...si chiar daca vor fi greutati in casatorie (inevitabil) doua persoane cu o legatura spirituala puternica vor sti (sau vor invata) sa treaca peste. Asta nu inseamna ca daca locuiesc impreuna inainte de casatorie e imposibil sa fie legati sufleteste foarte mult, dar e mult mai usor sa fii furat de "peisaj" si sa te inseli asupra celui cu care-ti imparti viata, sa crezi ca-l iubesti, ca te iubeste...
In plus, nu mai are nici un farmec daca locuiesc impreuna inainte de casatorie...In fond, ce ar mai insemna casatoria daca e facuta dupa ani buni de "concubinaj"? Doar o simpla hartiuta?
Si ar mai fi si faptul ca Biserica interzice "casatoria de proba", dar nu insist prea mult pe acest aspect pentru ca pe forum nu sunt doar ortodocsi (asa cum sunt eu) si ...
Nu judec pe nimeni care face altfel...E doar parerea mea!
Adilushu1 spune:
PRO. Ajuta la "netezirea asperitatilor" intre doua persoane.
Life is full of surprises, eat your dessert first!
iren spune:
Pro 100%.
Conteaza foarte mult sa cunosti omul- oarecum, pentru ca n-o sa-l cunosti niciodata total- inainte sa faci acte cu el. Intr-adevar, nu actul de casatoria o sa consolideze relatia de concubinaj, pentru doi oameni care se iubesc nu conteaza o hirtie, dar odata facute niste acte, in caz ca se ajunge la divort, este mai greu sa iesi din relatia respectiva, fetele care au umblat prin salile de tribunal stiu despre ce vorbesc...
Eu am facut acte cu sotul cind Bogdanelu avea deja 6 luni de la nastere, si "ilegalitatea" in care se afla relatia noastra inainte de acte nu m-a deranjat absolut deloc.
Consider ca e foarte necesara proba sexuala dinainte, nu neaparat sa vedem daca partenerul e bun in pat, ca asta se poate invata , ci daca dimensiunile nu sint deranjante, de ex, o tipa care are un partener cu un penis prea mare pentru vaginul ei, nu va putea sa aiba un act sexual normal care sa-i placa, sa nu-i provoace durere. Insatisfactia sexuala duce la frustrari si la alterarea relatiei dintre doi oameni, oricit de mult s-ar iubi cei doi, nu vor putea trece peste faptul ca nu au o viata sexuala normala.
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
Poze cu noi
stralucitor1 spune:
Pro 100%... !
Nu te leaga si nu te dezleaga hirtia, e bine sa ne amintim....
"Imi place munca, ma fascineaza. Pot sta ore in sir si sa ma uit la ea." Jerome K Jerome
Guestus spune:
"Consider ca e foarte necesara proba sexuala dinainte, nu neaparat sa vedem daca partenerul e bun in pat, ca asta se poate invata , ci daca dimensiunile nu sint deranjante, de ex, o tipa care are un partener cu un penis prea mare pentru vaginul ei, nu va putea sa aiba un act sexual normal care sa-i placa, sa nu-i provoace durere. Insatisfactia sexuala duce la frustrari si la alterarea relatiei dintre doi oameni, oricit de mult s-ar iubi cei doi, nu vor putea trece peste faptul ca nu au o viata sexuala normala."
De curiozitate intreb si eu doctorii....nu se poate face o "penisuctie"?
Dl doctor Ciomu mai profeseaza?