garnituri pentru fripturi
Raspunsuri - Pagina 2
carrie spune:
fetele iata o varianta la clasicii cartofi prajiti: se taie cartofii cruzi cubulete si se pun la fiert.se lasa sa fiarba maxim 7-8 minute dupa care se scot , se storc si se pun in friteuza unde se prajesc normal.sunt deliciosi, moi in mijlocsi cu o crusta crocanta
o alta reteta ar fi budinca de cartofi:se fierb cartofii, se dau pe razatoarea mare se amesteca cu cascaval ras si sunca ssau musciulet taiat marunt(eventual prajit putin in tigaie) se aseaza toate intr-un vas ienna uns inainte , se pune smantana deasupra si se da la cuptor...
nu gatesc eu prea mult dar stiu sa inventez
va pup
cris
Adela spune:
Cartoful e la putere. Mi-am adus aminte de o retea de cartofi ca in Bucovina. Nu mai stiu cum se numeste: parca Tocinei.
Se dau cartofii (cruzi) prin razatoarea mica, se storc putin apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se pune 1 ou (sau 2- in functie de cantitate) se fac forma de piftele si se prajesc in ulei. Se servesc cu smantana deasupra.
Daca nu aveti timp sa-i prajiti ii puneti intr-un vad de Jena la cuptor 30 minute. (pe fundul vasului putin ulei!)
PS AM facut cartofii frantuzesti dupa reteta Mirunei. Foarte buni!
Reteta Cameliei de cartofi unguresti este cunoscuta in Elvetia sub denumirea de Rösti cu o mica deosebire. Se mai prajesc putin inainte de a fi serviti. Foarte bun! Insa retea Cameliei mi se pare mai santoasa!
Adela
Letitia spune:
quote:
Originally posted by Camelia
Uite o reteta simpla si mult cunoscuta (poate o stii si tu si eu scriu degeaba ):Cartofi unguresti.Se fierb catofii in coaja.Dupa ce s-au fiert, se curata si se rad (prin razatoarea cu gauri mari).Separat calesti o ceapa (taiata marunt-marunt) in ulei si adaugi putina boia de ardei dulce.Amesteci ceapa cu cartofii , adaugi sare dupa gust si.....gata! Mie imi plac atat de mult ca nu-mi mai trebuie nici o friptura langa ei!
Am incercat!!! Eu nu stiam si ne-a placut la nebunie!
Saru'mana!!
Letitia
alexy spune:
ce zice-ti de un sote de morcovi?
1 kg morcovi,50 gr. unt, 1 lingura zahar,un praf de sare, patrunjel verde tocat,
se pun morcovi in cuptor cu unt, zahar, si se adaug sare,in prealabil dupa ce i-ai tiaat rondele si i-ai fiert in apa.