Analize hormonale la pamant
Fetelor.Am mare nevoie de ajutorul vostru.Am 38 de ani si sunt la pamant la capitolul hormonal.Nu am stiut pana azi dupa - masa cand am ridicat analizele de la UNIREA MEDICAL CENTER.
Rezultatele sunt :
FSH = 20,85 mlU/mL
Estradiol= 20,00 pg/ml
Prolactina = 17,62 ng/ml
Sunt facute in ziua a 5 - a a CM.Ma puteti ajuta ?Abia saptamana viitoare merg la doctor.Sunt disperata .Valorile sunt foarte proaste dupa comparatia mea cu rezultatele normale din buletin.
Va rog ajutati - ma daca v-ati mai confruntat cu asemenea caz.
Va pup
ARIELA
Raspunsuri
annaa spune:
Schema completa -dupa uni
-este:
-ziua 2-5.......FSH,LH, estradiol
-ziua 13-15 ...FSH,LH, estradiol
-ziua 21-22....estradiol, progesteron, prolactina
-T4+TSH
Nici eu nu stau prea bine la capitolul hormoni, dar asta sa vazut mult mai bine dupa ce le-am facut pe toate.
Despre FSH marit gasesti si aici cevahttp://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38811&SearchTerms=FSH
Cel mai bine ar fi sa mai repeti analizele inca un CM, stresul si oboseala spunandu-si cuvantul uneori
Ana
MRL spune:
Ariela, cred ca ar trebui sa iti repeti analizele. Eu am patit la fel ca tine, primele analize hormonale facute la Giulesti au iesit catastrofa, parca eram la menopauza. Stresul si oboseala erau de vina. Asa cum am mai scris pe DC am refuzat sa iau pastile si mi-am refacut analizele la acelasi laborator de la Giulesti. Spre fericirea mea acestea au iesit foarte bune, eram in limte normale.
Parerea mea este sa iti repeti analizele hormonale, nu te stresa si nu iti face ganduri negre, totul se poate regla de la sine. Curaj si mult noroc. 
LilianaM
Ariela spune:
Dragele mele,
Va rog frumos spuneti -mi si mie care sunt valorile normale ale FSH - lui?
Trebuie sa fie mic sau mare ?Eu daca il am 20 e bine?
Exista tratament ca sa il aduci la valori normale?
VA pup
ARIELA
utocatalina spune:
La mine scria pe foaie ca valorile normale la FSH sunt intre 2-10....Eu am avut 8,9....analiza fiind facuta la Giulesti....cica nu e bine deloc...si m-a intrebat doctorita la citi ani a intrat mama la menopauza ca s-ar putea sa intru si eu foarte devreme...mama a intrat la 40...dar eu am doar 28...iti dai seama ce m-am amarit...vreau sa grabesc cit se poate de repede toate analizele...chiar inseminare...si in ultimul rind FIV pentru ca efectiv m-am speriat...Nu vreau sa-ti faci probleme dar cred ca si tu ai FSH-ul cam mare...vrobeste cu doctorul tau si grabestete....te pup si sanatate...
cata
psj spune:
Ariela , daca analiza nu e gresita FSH 20 e foarte mult . Ideal trebuie sa fie pana in 8 . FSH foarte mare inseamna o rezerva ovariana pe terminate . Poate e gresita analiza , eu sint patita (nu la unirea mc , la medsana ). Acum de sarbatori or fi fost mai ametiti , mie mi le-au gresit de Paste .
utocatalina spune:
Psj tie cit ti-a iesit FSH-ul cind spui ca ti l-a dat prost? Si apoi cit l-ai avut? Eu intreb pentru ca am 8,9 si doctorita mi-a zis ce spui si tu...ca ar fi pe sfirsite rezerva ovariana....si ca s-ar putea sa intru la menopauza devreme....si cind ma gindesc ca am doar 28 de ani? Te rog raspunde-mi urgent....
cata
psj spune:
mie nu mi-au gresit fsh-ul , mi-au gresit triiodotironina era de foarte multe ori mai mare . Eu zic ca nu e chiar asa mult la tine 8,9 . Ai repetat si ti-a iesit la fel ? Eu tot cautand pe net am gasit ca pana la 10-11 nu e critic .
gabid spune:
FSH-ul trebuie sa aiba valoare 4-5 cand totul e OK...adica poti sta linistita ca mai este mult pana la menopauza!Nu stiu ce sa spun cu 20...cred ca trebuie sa repeti analiza la alt laborator!In ce zi ti-ai facut aceasta analiza?FSH-ul se fac in ziua 3-5.
Gabi.