Se resoarbe fibromul dupa sarcina?
Fetelor, e bine sa ramai insarcinata daca ai fibrom? afecteaza fibromul sarcina? sunt sanse sa se reduca sau chiar sa dispara?
KIM
Raspunsuri
Sorina7 spune:
Kim, doctorul meu ginecolog spunea ca mi-ar prinde bine o sarcina ca se vor resorbi fibromii. Eu am 2, dar mici, asa ca nu stiu daca se aplica si in cazul celor mai mari.
Sorina
"Deschide usa, crestine..." 
kim spune:
Mersi Sorina, si mie asa mi-a spus medicul, ca sarcina poate sa ajute, dar as vrea sa aud de cazuri fericite... Asta intelegi de ce, sa nu zic mai tarziu "daca as fi stiut...". Desi nici prea multa stiinta nu ajuta, gandeste-te ca atatea femei in lumea asta au fibrom, chist,etc. fara macar sa stie. Dumnezeu are grija de toate!
La multi ani!
KIM
mirela dan spune:
Kim, eu am fost operata de fibrom acum 2 ani, si doctorul a insistat sa ma operez, pentru ca exista riscul ca ramanand insarcinata sa se dezvolte fibromul o data cu sarcina, si sa nu o pot duce pana la capat,si cu asta m-a convins..Dupa operatie i l-a aratat la maica-mea, si ea spunea ca era de marimea unei nuci,asta a fost cazul meu, oricum o parere avizata i-ti poate da doar doctorul.
I-ti doresc sa iei decizia cea mai buna!
kim spune:
Mersi mult de tot, Mirela, incerc sa iau cea mai buna decizie, de aceea vreau sa aud mai multe pareri (mai multi medici, dar si paciente care au trecut prin asta). Stiu ca depinde de multi factori, de la caz la caz, dar exista si puncte comune.
Tu cum te simti dupa operatie, ai mai avut bb de atunci? Eu nu am avut inca bb, implinesc in curand 31 de ani, si mi s-a sugerat sa incerc mai intai bb si apoi sa ne ocupam de fibrom. Un bb e ceea ce-mi doresc, insa n-as vrea sa risc in acelasi timp, nu cred ca mai am de ales totusi.
KIM
Monica-Elena spune:
Kim depinde de dimensiunea fibromului si de pozitionarea lui, asta este f important pozitionarea. Eu sunt insarcinata si am un fibrom dar care a ramas la aceleasi dimensiuni ca la inceputul sarcinii si dr spun ca este pozitionat pe peretele opus sarcinii si nu o afecteaza. Pe masura ce sarcina avanseaza o sa iti spun cum se comporta si fibromul. Acum am 13 sapt si 5 zile.
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
kim spune:
Monica-Elena, si mie mi-a spus medicul ca fibromul e pozitionat asa incat sa nu deranjeze sarcina, deocamdata, nu stiu insa cum poate evolua, mai merg la o echo peste o saptamana. Fibromul meu are 7 cm si e intramural, al tau ce dimensiuni are, e mai mic? Astept sa-mi spui la tine cum decurge sarcina. Sanatate si sa auzim de bine!
KIM
spic de grau spune:
Si mie ginecoloaga mi-a spus ca fibromul creste pe perioada sarcinii si imediat dupa din cauza hormonilor
Luminita
si
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Monica-Elena spune:
al meu este de ani buni la aceeasi dmensiune de 40mm, iar in sarcina nu a crescut deloc si sper sa nu creasca. dar medicul isi poate da seama de pozitia lui daca va afecta sau nu sarcina. Pe mine mau vazut doi medici pana acuma si ecografistul Iosup si toti 3 au avut aceeasi parere fara sa tie unul de celalalt.
mai stiu ca dupa sarcina din contra pot disparea din cauza hormonilor
Monica si bb la purtator
Esentele tari se tin in sticlute mici.
kim spune:
asa stiu si eu monica
dar al meu e mai mare
tu ai facut ceva sa nu cresca?
sanatate lu' mamica si bb la purtator
KIM