O poveste tristă, tristă...

O poveste tristă, tristă... | Autor: Elly1977

Link direct la acest mesaj

Scrisoarea care urmează a fost publicată în numărul 12-2004 al revistei "Practic în bucătărie"

"O mamă disperată, operată, cu 5 copii mici cere ajutor!

Disperarea mi-a dat curaj și totodată vă rog din tot sufletul și cu lacrimi în ochi să nu ocoliți strigătul nostru de ajutor, al unei familii numeroase.
O mamă cu cinci copii minori vă roagă să-i întindeți o mână de ajutor în greaua încercare prin care trece acum ca mamă și soție. Am 35 de ani și în urma unui verdict dat de medici am ajuns în postura încât, pentru a trăi, am fost nevoită să efectuez un transplant de plămân. Acesta s-a realizat cu sprijinul unor persoane generoase și cu credință în Bunul Dumnezeu, unele dintre ele dorind să rămână anonime. În momentul îmbolnăvirii mele, soțul meu a renunțat la locul de muncă pe care-l avea pentru a îngrijii copiii și, de aceea, în momentul de față nu are un loc de muncă stabil și în afara alocațiilor copiilor nu avem nici un venit fix. Locuim cu chirie la periferie, într-un apartament cu 2 camere, confort 2 și ca să păstrăm acoperișul deasupra capului, trebuie să facem sacrificii enorme. Ne gândim cu groază că proprietarul ne poate evacua oricînd, deoarece avem datorii foarte mari la întreținere, de aproximatix 40 de milioane, și la lumină de aproximativ 18 milioane. Riscăm să fim debranșați.
Copiii își doresc cu ardoare să meargă la școală și grădiniță, dar nu au cele necesare: caiete, creioane, pensule, acuarele, cărți de colorat și în special hăinuțe. Le poți explica greu că din puținul nostru trebuie să le asiguri în primul rând hrana (care de cele mai multe ori se rezumă la ceai și pâine), hăinuțele și încălțămintea care de cele mai multe ori merg de la cei mari la cei mici, acestea din urmă fiind în permanență un lux, deoarece banii nu sunt suficienți niciodată. Toate acestea, pentru că avem parte de o sărăcie lucie, boală și lipsuri de tot felul. Mă simt vinovată față de copiii mei cărora nu le pot oferii nimic în afară de foarte multă căldură și dragoste. Mă rog tot timpil pentru ei și știu că Bunul Dumnezeu îmi va trimitr și mie un semn și o speranță pentru acești copii deosebiți.
Sperând că nu veți rămâne indiferenți la strigătul de ajutor, al meu și al copiilor, vă mulțumim pentru bunătatea și generozitatea voastră de buni creștini.
Cu lacrimi în ochi, vă mulțumim din adâncul sufletului,
Ana-Maria - 7 ani, Ioana-Andreea - 6 ani, Elena-Alexandra - 5 ani, Dragoș-Ionuț -4 ani, Marian-Nicolae - 1 an,
și mama, Marcela-Irina Florescu.
Adresa noastră: str. Valea Oltului nr.28, bl.M41, sc.2, et.1, ap.75, sector 6, București.
Persoană de contact Anton Dan - tel. 0721.406.402
Orice sumă cât de mică o primim în conturile:
R090BTRL04601201235506XX
RO78BTRL04602201235506XXUSD
RO39BTRL04604201235506XXEUR
Banca Transilvania - Militari"



Dragă comunitate DC, putem oare să-i ajutăm pe acești copii?
Pentru mai multe detalii vă rog PM.
Mulțumesc,
Elena