Gresesc?
Raspunsuri - Pagina 2
Mia. spune:
Si eu sint sincera si nu cred ca e o calitate,DAr sint sincera doar cu lucrurile pozitive,cind ceva nu-mi place tac,schimb subiectul nu imi place sa intru in dispute inutile!
Nu-mi plac remarcile asa-zis sincere de genul"daca as avea picioare ca ale tale n-as purta scurt niciodata"Mi se pare badaranie.Mi s-a intimplat din partea unei"prietene"dar cred ca spunea atitea rautati (cred eu) din alte motive decit cele ce tin de sinceritate.Prefer sa le spun celor pe care ii vad ca au un defect ceva dragut,nu minciuna ci doar caut ceva la ei care poate fi apreciat si le spun.
Imi pare rau doar ca nu dau replica la asemenea badaranii de care vorbeam mai sus,niciodata,ci stau si inghit.Poate ca par fraiera...
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
Bic spune:
quote:
si incerc o haina si nu-mi sta bine, pai prefer sa-mi spuna, sa nu dau banii pe un lucru pe care n-o sa-l mai folosesc daca o sa mi se spuna apoi ca nu-mi sta bine...
Da, dar n-ai prefera ca in loc sa-ti spuna: "Dati jos haina aia de pe tine ca aratzi oribil in ea.", sa auzi "e frumoasa haina si-ti sade binisor, dar cred ca astalalta te-ar prinde mai bine."???
Simillaraaq
casandra spune:
Eu apreciez o parere sincera, daca intentia e buna, adica parerea sincera e spusa din dorinta de a indrepta lucrurile, de a evita o situatie penibila, daca cel care o spune o face pentru ca-i pasa,... Prefer o parere sincera, chiar nefavorabila, unui suras formal, sau datului din umeri. Macar te lumineaza, iti dai seama ca esti pe un drum gresit, sau pe cale de a comite o gafa, sau ....
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by ruxij
A spune tot ce gandesti nu este o calitate, asta o poate face oricine, mai greu este sa iti pastrezi stapanirea de sine, sa fii diplomat este o arta. Nu trebuie sa te prefaci, dar nici sa nu spui verde in fatza tot ce gandesti pentru ca ajungi sa ii ofensezi pe cei din jur. Exista si o cale de mijloc, poti sa te abtii pur si simplu, cand ceva nu iti convine, nici sa nu te declari entuziasmata cand de fapt nu esti si nici sa nu fii nepoliticoasa. Apoi, cu ceva vointa si exercitiu, poti sa iti schimbi modul de gandire. Adica sa iti impui un mod de gandire pozitiv. In loc sa gasesti defecte in ceva sau cineva, poti gasi lucruri bune. Orice lucru, orice persoana, au si parti bune, ramane doar sa le vezi cu precadere pe acelea si sa te gandesti mai putin la partile negative. La urma urmei, ce castigi daca spui tot ce gandesti negativ? Ai vreun avantaj? Cred ca mai degraba ai dezavantaje. Daca problema respectiva, nefiind spusa, nu pune viata sau sanatatea nimanui in pericol, te poti abtine.
Asa si pe forum, noi ne contrazicem (mai ales eu lol), dar de fapt nu are nici o importanta faptul ca celalalt crede un lucru pe care noi il consideram gresit. Desi dau din gura, pentru mine este clar ca de cele mai multe ori degeaba ii explici celuilalt, chiar daca este 100% sigur ca acela nu are dreptate, foarte foarte rar isi va schimba parerea si mai mult, te va privi cu antipatie. Deci, da, gresesti.
PS. Faptul ca eu iti spun ca gresesti contrazice teoria mea lol. Ar fi trebuit sa iti spun ca nu, foarte bine faci
Sint de acord cu tine doar partial A spune TOT ce gindesti nu este o calitate, dar a spune IN GENERAL ceea ce gindesti este, dupa parerea mea, o MAAAARe calitate. Atunci cind ajungi sa spui doar ceea ce vor cei din jur sa auda, e o dovada de lasitate si frica de conflict as zice eu, am intilnit oameni din-astia si nu este nici o placere (pentru mine). In afara de faptul ca nu te poti increde in opinia lor, ajungi sa incerci sa ghicesti ce gindesc pentru ei nu-ti spun niciodata direct. Iar daca cineva nu ma place etc, prefer de o mie de ori sa mi-o spuna in fata decit sa umble cu zimbete si sa ma sape pe la spate. IUBESC oamenii care imi spun in fata cind nu le place ceva la mine (bineinteles, modul in care o fac conteaza, asta nu neg nici o clipa), dar prefer sa-mi aud defectele din gura lor si sa incerc sa ma indrept, decit sa aud ca m-au birfit pe nu stiu unde.
Chestia cu acceptarea celorlalti cu parti bune si parti rele e altceva, putem accepta pe ceilalti asa cum sint, dar asta nu inseamna ca nu e niciodata loc de mai bine si ca nu sintem intr-un development continuu.
Pot sa spun ca pritenii mei ma apreciaza tocami pentru aceasta calitate, de a spune EXACT ceea ce gindesc, chiar daca de multe ori raneste pe termen scurt dar face bine pe termen lung, dar asta poate si pentru faptul ca ma cunosc si stiu ca nu o fac cu rautate, ci din contra.
Iar la servici, daca cineva imi cere parerea intr-o anumita chesti si mi se pare o porcarie, nu ezit sa o spun, si am observat ca am cistigat mult respect din cauza asta.
Deci, in concluzie, conteaza mult modul in care o spui si scopul cu care spui adevarul. Atunci cind adevarul nu serveste la nimic altceva decit la a rani sau a supara pe cineva, bineinteles ca trebuie sa-ti tii gura, dar altfel nu vad nici un impediment
ruxij spune:
Conteaza, conteaza cum spui lucrurile. Si eu sunt cam directa in unele situatii, dar incerc sa nu fiu badaranca.
Exemplu negativ, vine o colega de lab infumurata si nesuferita toata si se uita la rezultatele mele si zice "what's this crap?". Adica "ce e kktu' asta?". Credeti ca era necesar sa isi exprime in felul asta opinia? Asta este rautate gratuita.
Alta, uitandu-se la pozele mele de la nunta (asta le-am spus-o tuturor lol): "Ooooo, that's not you, that's a beautiful girl". Adica: "ooo, aia nu esti tu, aia e o fata frumoasa"
Uite, de exemplu genul asta de sinceritate nu e prea bun. Aduce a rautate.
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Conteaza, conteaza cum spui lucrurile. Si eu sunt cam directa in unele situatii, dar incerc sa nu fiu badaranca.
Exemplu negativ, vine o colega de lab infumurata si nesuferita toata si se uita la rezultatele mele si zice "what's this crap?". Adica "ce e kktu' asta?". Credeti ca era necesar sa isi exprime in felul asta opinia? Asta este rautate gratuita.
Alta, uitandu-se la pozele mele de la nunta (asta le-am spus-o tuturor lol): "Ooooo, that's not you, that's a beautiful girl". Adica: "ooo, aia nu esti tu, aia e o fata frumoasa"
Uite, de exemplu genul asta de sinceritate nu e prea bun. Aduce a rautate.
astea-s mitocanii si rautati, clara.
paula2003 spune:
Si eu pierd mult cand spun lucrurilor pe nume si am invatat sa tac sau vorbesc cu mine si raspund tot eu.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
Sarbatori fericite
Melody spune:
Mie cand mi-a spus o colega de servici de aici(canadianca) ca
"you speak your mind",n-am stiut daca e de bine sau de rau.
Cred ca era doar o remarca,dar asta chiar asa este.Spun ceea ce am in minte,dar,incerc sa nu jicnesc,chiar daca as vrea sa fiu mai directa unoeori.Doar acum cativa ani,am fost directa,poate putin dura cu o prietena,care se tot plangea ca nu isi gaseste si ea un
prieten.Dar ea statea NUMAI in casa,asa ca pana la urma i-am zis
ca trebuie si ea sa iasa,sa fie remarcata,ca nu vine nimeni sa bata la ea la usa sa o intrebe;"n-ai vrea sa fii prietena mea?"
A fost un pic surprinsa,dar nu s-a suparat si mi-a zis ca am dreptate.
Chiar as vrea sa fiu directa tot timpul,dar...parca nu pot.
Annie & Bianca Allison( 2ani si 4 luni)
Nadia1976 spune:
Mai bine, Melody. Am ajuns la concluzia ca pierzi daca esti prea directa; eu am incercat intotdeauna sa nu jicnesc pe nimeni; n-am jignit pe nimeni, intentionat, in viata mea; daca as face-o as avea mari mustrari de constiinta... dar chiar si asa, se pare ca exista oameni care, pur si simplu, nu vor sa auda adevarul... si pana iti dai seama de fiecare cum e... ai ratat ocazia de a-ti face prieteni; cred ca de aici mi se trage faptul ca nu am multe prietene (am una aici si una in tara si cam atat), din pacate nu stiu sa ma bag sub pielea lor, sa stiu sa ma prefac ca imi place tot ce spune sau face lumea, macar pana acea "lume" ajunge sa ma cunoasca si sa stie ca daca spun ceva, nu o fac cu rautate, ci din contra.