Puls mare
90-100 de batai pe minut, in conditiile in care nu fac efort si nu ma enervez. Mie mi se pare mult. In sarcina trecea si de 120. Tensiunea o am normala, uneori chiar mica (9 sau 10). Am aproape 30 de ani, sa merg la cardiolog? Mai este cineva in situatia mea?
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
Raspunsuri
DianaR spune:
Cristina, femeile au in general pulsul mai aceelerat ca barbatii. Normal pulsul trebuie sa fie intre 60-80, deci femeile au undeva spre 80. Totusi o frecventa cardiaca de pana la 100 nu este considerata anormala, peste 100 e vorba de tahicardia sinusala care are nenumarate cauze, multe dintre ele inofensive.
Deci un puls de 90-100 nu este considerat patologic, daca mai ai si un oarecare grad de anemie este firesc sa ai pulsul putin mai accelerat. Eu il am aproape tot timpul ca si tine intre 90-100.
In sarcina apare un sindrom hiperchinetic de sarcina cu puls accelerat, debit cardiac crescut. Din nou nu e considerat patologic.
Pe langa valoarea pulsului conteaza si daca este regulat sau daca se insoteste de discomfort sau simptome: palpitatii, dificultati in respiratie, oboseala, ameteli, lesinuri.
Daca nu ai aceset simptome poti sta linistita. Pentru linistea ta sufleteasca poti face un EKG, in orice cabinet de medicina generala, nu neaparat de cardiologie.
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 6 luni
Cristina_C spune:
Multumesc, Diana. Doar pulsul e problema, in rest ma simt bine, o sa-mi fac totusi analizele sa vad daca nu cumva sunt anemica.
ps. Si eu sunt nascuta tot pe 16 mai ca baietelul tau - abia acum am observat
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
rrox3 spune:
Si eu am intotdeauna pulsul intre 85 si 100 in conditii de repaus. Tensiunea e buna, chiar a mai scazut putin in sarcina (normal). Cauza principala pare a fi lipsa de activitate fizica, inima nu e antrenata si pompeaza cate putin sange, deci e nevoita sa pompeze de mai multe ori. Mai pot fi si alte cauze: probleme cu tiroida, deshidratare, anemie.