vygantol?
cum v-a fost prescris voua vygantolul?
Am auzit tot felul de povesti.
Fetita mea a luat din a 14-a zi cate o picatura pana la 1 an apoi pana la 2 ani cate 2 picaturi iar acum mi s-a spus ca pana la trei ani sa ia cate 4 picaturi. Bine inteles numai in lunile cu R: ianuarie ; februarie ; martie ; aprilie ; septembrie ; octombrie si noiembrie.
Raspunsuri
Kittie spune:
Noi am avut de la maternitate (filantropia) vorba sacra - din a 7a zi, cate 2pic/zi, cel putin 2 ani.. Am auzit si eu povesti cu pana la 1an sau tot tp copilariei, dupa 2 ani numai in lunile de iarna. De asemenea, pt ca ii dau direct in gurita, dr pediatru mi-a zis 3 pic/zi - mai bine mai mult decat mai putin...
Kittie spune:
Noi am avut de la maternitate (filantropia) vorba sacra - din a 7a zi, cate 2pic/zi, cel putin 2 ani.. Am auzit si eu povesti cu pana la 1an sau tot tp copilariei, dupa 2 ani numai in lunile de iarna. De asemenea, pt ca ii dau direct in gurita, dr pediatru mi-a zis 3 pic/zi - mai bine mai mult decat mai putin...
nu stiu daca s=a trimis mesajul pentru ca mi-a dat eroare de 2 ori asa ca mai incerc o data...
ginad spune:
Noi:de la 14 zile, cate 2 picaturi. Au fost perioade cand a luat si trei picaturi, la consultatie verifica fontanela,torace, etc. Asa ca pana la 2 ani zilnic, apoi doar in lunile reci.
gazzella spune:
Florica, nici eu nu-i administrez vitamina D. Sunt in contact cu un grup de mame italiene care tot asa nu administreaza copiilor vitamina D. Unii sunt mai mari, altii mai mici. nici unul nu sufera de rahitism sau au avut probleme cu fontanelele. important e sa iesi cu bebeul chiar si iarna, are nevoie de 2 ore de sedinte la soare pe saptamana in conditiile in care nu traiesti intr-o zona f. poluata. oricum e interesant sa citesti si ce sustine laleche leaque.
gazzella spune:
n-am inteles, alaptezi la san sau artificial bebeul?
daca-l alaptezi artificial chiar nu are nevoie.
irugescu spune:
Eu chiar ca sunt debusolata!
Fetita mea are acum 2 ani si jumatate! A luat vygantol de la 14 zile continuu pana la 1 an cate 1 pic pe zi ; apoi de la 1 an pana la 2 numai in lunile de iarna( cu r) cate 2 picaturi iar acum pediatra a zic cate 3 pic in lunile de iarna!
Ciudat este ca am auzit copii carora le-a fost recomandat sa ia cite 8 pic pe zi intre 2 si 3 ani si care nu sufera de rahitism sau alte probleme legate de vit.d
mama_sonyei spune:
Ei, parca nu stii cum sta treaba: de la doctor la doctor te trezesti cu tratamente diferite pentru aceeasi problema (care ar trece si cu apa rece
)... Mie mi-a prescris Vigantol cate 2 picaturi dupa 3 saptamani de la iesirea din maternitate si acum, la 4 luni, mi-a zis sa-i dau 3 picaturi pentru ca a venit perioada rece (ce are a face vremea cu vitaminele nu stiu, ca eu tot ies cu fata afara in fiecare zi si stau cate o ora-doua in plimbare); mi-a mai zis ca va lua Vigantol pana la un an si o verifica la fontanele la fiecare vizita... Fetei i s-au indreptat piciorusele de la 2 luni si creste bine in inaltime (deci asimileaza)... specific aici ca mandruta papa lapte de mama si diversificarea a ajuns la 1/2 masa cu suc de mar+morcov+portocala apoi lapte si 1/2 masa de supica de radacinoase (morcov, telina, patrunjel, pastarnac, cartof) apoi laptic...Si eu iau calciu, de frica sa nu fie prea putin calciu in laptele meu (de fapt sunt anemica si deja mi se rup si se exfoliaza unghiile)...
Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta
ancuta06 spune:
Intr-adevar, in Olanda, laptele pt bebelusi are inclusa cantitatea necesara de vitamina D. Ar trebui, in mod normal, ca si cel din Romania sa aiba la fel. Insa cum nu-i cunosc compozitia, nu stiu.
Nici Martijn nu a luat vitamina D decat cand l-am alaptat de la san. iar acum, are 1 an si 2 luni, ii dau laptic pt copii intre 1-3 ani, care, la fel, contine necesarul zilnic de vitamina D.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family