Poza cu forme rotunde?
Cum pot sa prelucrez o imagine astfel incat sa aiba o alta forma decat cea dreptunghiulara? Sa pot sa ii ajustez colturile astfel incat sa aiba o forma relativ rotunda (elipsa)?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Raspunsuri
dante01 spune:
ACD See 6
parca...
sau in mod sigur photoshop...
ESTE VREMEA DREPTATII! ESTE VREMEA ADEVARULUI!
VOTATI PENTRU ACESTE 2 IDEEI PENTRU CARE S-A MURIT IN DECEMBRIE 1989
eli spune:
Eu am la camera web un program (ArcSoft PhotoImpression) cu care pot modifica pozele.
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii "proaspete"
Oana_B spune:
De exemplu, in softul (Arcsoft) care a venit cu aparatul meu digital sunt doua chestii: una se cheama "effects" si poti sa schimbi textura pozei (pictura, negativ, twist, etc sunt multe) in diferite moduri si cealalta este "shape" care schimba marginile (rotunde, patrate, triunghi, stea, etc).
Banuiesc ca mai toate softurile au optiunile astea (poate la tine shape se cheama altcumva)faci o selectie cu cursorul dreptunghiular si pe urma doar alegi forma pe care vrei sa o capete poza.
Oana_B
qsar spune:
In ce soft vrei sa lucrezi? Si care-i destinatia imaginii prelucrate? (print? web? multimedia?)
Q
razhore spune:
nu exista poze cu alte forme decat dreptunghiulara, asta nu inseamna ca nu se poate crea aparenta oricarei forme.Tot ce trebuie sa faci este a deschizi poza cu photoshop si sa mai deschizi un document photoshop nou cu background transparent.Selectezi partea din poza originala care vrei sa apara si o copiezi pe documentul cu background transparent.Salvezi poza rezultata in formatul gif.Nu stiu cat de avansate sunt cunostintele tale de photoshop, daca nu te descurci trimite-mi un pm si te ajut mai mult.
qsar spune:
Si de ce razi, Marius?
Ai doua metode la dispozitie :
1. ii trimiti imaginea lui razhore ca s-a oferit sa te ajute
2. o aranjezi in Photoshop (o lectie free si pe-ntelesul tau :))
?
Q
PS. chiar si profesionistii se feresc in general de imagini rotunde, ovale... se "pupa" greu cu un ansamblu si este chestie de finete ca sa o plasezi intr-un context grafic coerent. Esti sigur-sigur ca asta vrei?
marius spune:
Multumesc amandorora. Da sunt sigur. Vreau si altceva decat AxB. Accept orice lectii pe tema aceasta. Prefer sa invat. Am de mai multa vreme in cap un capitol de "lessons" pe diverse teme IT. Dar pana atunci poate imi scurtati voi cautarea.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
xelas spune:
Buna Marius,
cred ca te-ar interesa www.photofiltre.com/" target="_blank">http://www.photofiltre.com/ Freeware (aproape).
Din pacate nu exista poze ovale, exista numai aparentza asta.
Prima modalitate este sa salvezi GIF, unde potzi sa setezi care va fi culoarea "transparenta". Adica se va vedea fundalul in loc de culorea respectiv
A doua ar fi sa faci tu o poza in care in centru ai ovalul iar marginea este de culoarea fundalului.
O a treia, valabila numai pentru WEB este tagul body - atributul background="image2.gif", de exemplu in background="image.gif" (jpg), in spatele pginii web se va vedea poza.
80% din ceea ce citesc pe Internet este gresit, imoral si ingrasa