Dormitul pe o parte

Dormitul pe o parte | Autor: crissy

Link direct la acest mesaj

Burtici, imi poate confirma/infirma cineva ca dormitul pe o parte (cat se mai poate...) este daunator pentru baby? Eu simt ceva miscari atunci cand ma asez pe o parte, dar nu imi pot da seama daca este suparat sau nu...Pe de alta parte, dormitul numai pe spate ma face inutilizabila a doua zi. 10x.

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mie medicul mi-a recomandat, mai ales in trim 3 doar dormitul pe partea stanga, circulatia sangelui este favorizata si usurata, si in nici un caz pe spate (placenta nu se iriga cu sange din cauza apasarii fatului), daca bine tin minte !!!
Nu vreau sa adaug ca inteleneam stand si alternand partea stanga cu dreapta, iar atunci ma ridicam si stateam in fotoliu pentru relax

Sarcina usoara in continuare !

Leoaicele Daria & Giulia (16 august 2004)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Mai ales in ultimul trimestru de sarcina am dormit cand pe o parte, cand pe cealalta, daca dormeam cu fata-n sus simteam ca ma sufoc. Bb a fost OK, tin minte ca mi-a spus odata moasa ca si el inauntru doarme in pozitia in care doarme mama: daca mama doarme pe partea dreapta,asa doarme si el. Mi s-a parut amuzant. Oricum, pozitia mea preferata de somn este pe burta, dar asa ceva, evident, nu se putea.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

si eu am citit ca nu este bine sa dormi pe spate, asa ca singurele alternative ar fi lateralele. si eu dorm pe o parte si ma ajut de o pernuta, desi la 23 de saptamini nu este burtica asa de mare! asta este! mergem inainte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Numai dormitul pe parti este recomandat in sarcina. Eu numai asa dorm. Pe spate nu as putea oricum, simt ca nu respir, iar pentru bb cel mai bine este asa cum au spus fetele, pe partea stanga.

Crinuta si bb din burtica 38+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Sunt in 35 de saptamani. Si mie dr. mi-a spus ca nu e bine sa dormi cu fata in sus caci este obtructionata circulatia sangelui catre bebe. Si cum bebelusha mea are capul in stanga, nici pe partea stanga nu pot dormi. Am impresia ca ma sufoc, si simt cum toata greutatea burtii imi apasa inima. Asadar, ramane partea dreapta. E foarte relaxant sa dorm pe dreapta dar si dimineata cand ma scol sunt amortita si cu mana dreapta putin umflata. Oricum, stai linistita ca de vreo 2 ori m-am trezit cu burta in sus (si ce bine dormisem...) si beleluska e bine merci (ti-am spus ca sa nu intri in panica - stiu ce inseamna sa fi insarcinata si sa ai tot felul de ganduri...)
Somn usor....
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy spune:

Fetele, si nu simtiti miscarile LUI/EI cand dormiti pe o parte? Ca si cand nu i-ar conveni ceva?

foto: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=crissy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu dorm semi pe burta, si cateodata ii simt miscarile exact pe partea in care dorm. Atunci ori imi rearanjez pozitia, ori ma intorc pe partea cealalta.

Crinuta si bb din burtica 38+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Cel mai bine e sa dormi pe partea stanga!Eu nu puteam sa stau culcata pe spate, mi se intarea imediat burta.

Sarbatori Fericite!
alina si Alex(22.11.2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by crissy

Fetele, si nu simtiti miscarile LUI/EI cand dormiti pe o parte? Ca si cand nu i-ar conveni ceva?
ba da, eu le simt miscarile. eu am gemene care in momentul de fata sint pozitionate transvers. daca dorm pe o parte protesteaza cind una cind alta, depinde pe ce parte dorm. pe spate le place cel mai mult dar stiu ca nu am voie, mai ales ca eu acum la 26 de sapt am o burta de zici ca stau sa nasc miine.
doctorul mi-a zis ca pot sta pe spate dar sa pun o perna sub partea stinga, ceva de genul nici pe o parte nici pe spate, cumva oblic.

Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Eu dorm doar pe parti, dar alternez pt ca altfel amortesc. In principiu, imi place sa dorm mai mult pe partea stanga, dar nu pot dormi numai asa, ca la un moment dat nu-mi mai simt mana sau piciorul. Pe spate nu pot dormi, nici cand privesc la tv nu mai stau pe spate, ca dupa vreo 5 minute chiar ma apuca ameteala. Pe burta...nici vorba, desi era pozitia mea preferata de somn.

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput