Mamici de Iulie august 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 8
mika1 spune:
buna fetele,
voi ce mancati ca eu nu mai stiu efectiv.
cred ca am sarit un pic calul de sarbatori ca am mancat niste carne de porc si am cam baut acidulat....dar eu ma simt mai bine daca manana mai mereu...cate ceva....
cat mai dureaza starea asta? eu sunt in a 10 saptamana si nu stiu cum se face, dar vomit mai mult pe strada.
anis spune:
Bun venit noilor gravidutze bAly si Roxee...v-am trecut pe lista!
Fetele cu ET, ce mai faceti? Eu intru in saptamana a 7-a de la ET sau dupa UM cum s-ar zice a 9-a...Luli?Laurion?Unde ati disparut? Monica?
La mine greturile s-au mutat seara...dar sila fata de mancare si mai ales fata de carne persista...asa ca tot fructe mananc.
Spuneti-mi si mie care e faza cu sarea?Daca stie cineva..daca se pune sare in cap si duci mana la nas sau la gura e ori fata ori baiat...mi-a zis ieri cineva de asta..dar n-am inteles nimik
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
mstroie spune:
Scuze ca ma bag peste subiectul vostru
Anis trebuie sa-ti puna cineva sare in cap fara ca tu sa stii, iar daca duci mana la nas (sa te scarpini cred) e baiat, iar la barba sau gura e fata. Mie nu mi-a facut nimeni pana acum si de-abia asteptam sa vad daca e adevarata chestia asta.
Sarcina usoara in continuare!
Mari20+ saptamani si "bebita puturosul"
anis spune:
mstroie..esti binevenita oricand "peste subiectul nostru" ca sa zic asa..
De abia astept sa faci..sa ti se faca faza cu sarea , sa ne anunti si pe noi daca e adevarat..ca tu deja poti confirma sau infirma cu ecograful.
Pupici
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Monica-Elena spune:
Toate bune si frumoase Anis la noi. Am mancat chiar de Craciun doua sarmale si putina piftie. Cam astea au fost produsele de porc pe care le-am mancat in rest am mancat la greu salata de boeuf si ciuperci cu maineza, friptura de pui cu piure si castraveciori acri. Eu mananc dar numai ce imi place si ce am chef si mai tot timpul.
Chiar a fost prima mea iesire din casa de craciun si in ajun la parinti la masa. pana acuma am stat doar la pat si de acuma voi face acelasi lucru. Suntem deja in 10 saptamani. Greturile s-au mai atenuat slava domnului ca nu am dat pana acuma la boboci.
Esentele tari se tin in sticlute mici.
mika1 spune:
quote:
Originally posted by Monica-Elena
Toate bune si frumoase Anis la noi. Am mancat chiar de Craciun doua sarmale si putina piftie. Cam astea au fost produsele de porc pe care le-am mancat in rest am mancat la greu salata de boeuf si ciuperci cu maineza, friptura de pui cu piure si castraveciori acri. Eu mananc dar numai ce imi place si ce am chef si mai tot timpul.
Chiar a fost prima mea iesire din casa de craciun si in ajun la parinti la masa. pana acuma am stat doar la pat si de acuma voi face acelasi lucru. Suntem deja in 10 saptamani. Greturile s-au mai atenuat slava domnului ca nu am dat pana acuma la boboci.
Bravo tie...eu tot in 10 saptamani, dar cand vomit nu stiu cum se face ca numai pe strada me prinde...
fetele, cand incepe sa se vada mai mult sarcina? ca eu nu vad nimic nou, decat ca am uterul un pic mai tare...atata tot....pe la cate saptamani?
pisi_ella spune:
Adelau, vezi ca nu cumva sa te acapareze ideea ca tre' sa mananci cat pentru doi! Asta e o idee total gresita, asa ajungi sa iei 30 de kg! Cel mai important e sa stii CE anume trebuie sa mananci si CE anume sa eviti. Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca fructele, lactatele, carnea (pui, vita, peste). Trebuie sa te feresti de paine alba, dulciuri, prajeli. Trebuie sa consumam alimente care au aport nutritiv si pentru noi si pentru bb si sa ne ferim de cele care nu fac altceva decat sa ne ingrase exagerat.
Nu ganditi ca daca sunteti gravide puteti manca oricat ca asa e bine! NU! NU e bine! Stiti ce greu se dau jos kilogramele dupa nastere? Eu la prima sarcina am luat doar 14 kg jumate, deci am luat ff bine, insa tot nu mai sunt ca inainte...Am o prietena care a luat 30 kg si mai are acum, dupa 2 ani de la nastere, vreo 10 de dat jos!!! Stiti cum gandea ea? Gandea ca trebuie sa manance cat pentru 2 si tot timpul rontaia cate ceva Eu, sincera sa fiu....m-am abtinut de la dulciuri, paine, prajeli...Asa mi-a zis si dr ca e bine. Cat mai putina paine si cat mai putine dulciuri. Astea nu au aport nutritiv pentru bb, doar te ingrasa pe tine!
Eu nu am mancat porc de Sarbatori....Doar asa, putin, de pofta. Carnea de porc nu e sanatoasa, plus ca ingrasa! Si suntem abia la inceput de sarcina!
Mika, daca simti nevoia sa mananci mereu cate ceva, mananca fructe! Au vitamine si nici nu ingrasa!
Corbioana, e foarte bine ca nu ai luat deloc pana acum! Eu am slabit un kg, pentru ca vomit cam mult! Dar nu e nici o problema. Recuperam dupa!
La prima sarcina am luat 1 kg in primul trimestru si dr a zis ca e ff bine. Dupa 7 luni luasem 8 kg! Dr zicea ca e f bine! In ultimele doua luni am luat 6 kg jumate!! Atunci iei groaznic de mult, in ultimele 2 luni, ca atunci ia si bb mult in greutate si iti faci si tu un frumusel strat de grasime! Atunci tre' sa fii tare atenta la ce mananci, ca TOT ce mananci se pune pe tine, intr-un loc sau altu'. Asimilezi tot! Mancam fara sare, fara paine, fara dulciuri si tot cresteam pe zi ce trecea! Am ajuns la aproape 15 kg, ceea ce era bine. Repet, cu eforturi! Soacra-mea imi tot zicea" Mananca, fata, ce-ti pofteste inima, poti sa iei si 30 kg, le dai tu jos!!!" Asta e o mare tampenie, astia batrani asa gandesc, n-ai ce sa le faci! Ce trebuie stiut e ca la o sarcina normala nu trebuie sa iei mai mult de 15 kg, adica sa iei intre 10 si 15 kg, sau 10 si 12 kg, da' e prea de tot!!! Ce e peste...dai ff greu jos!
Hai ca v-am scris un roman!
Va pupam,
_Ella, Emma & din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro
pisi_ella spune:
Mika...eu am cam 10 saptamani de la conceptie si a inceput sa se vada, dar e a doua sarcina si oricum....mai aveam ceva burtica! La prima sarcina parca pe la 10-12 sapt a inceput sa se vada...
_Ella, Emma & din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro
Monica-Elena spune:
Pisi ela ai dreptate cu mancarea dar depinde f mult si de organism. Uite sora mea a luat la prima nastere 27 kg si la a doua 24 kg in plus si le-a dat f repede jos. Depinde de metabolismul fiecareia.
Mika la mine la 10 spat de la ET se vede deja.
mika1 spune:
SPER sa fie bine si la mine.....l-am vazut sapt trecuta la eco, avea cam 2 cm si deci e acolo......nu mai am rabdare sa se vada si sa-mi treaca greturile.
de fapt, cand ma apas un pic pe burtica , simt ceva mai tare...