Bebelusi de Noiembrie - Decembrie 2004
Am cautat si nu am gasit bebelusi de noiembrie 2004.
Fata mea e nascuta pe 05.11.2004. E scorpioanca.
O sa va spun pe scurt - cat se poate - povestea nasterii ei.
Eu am nascut la Spitalul Filantropia vineri - 5 noiembrie - la 12 la pranz o fetitza pe nume Carla Maria, de 4 kg, 52 cm, scor apgar 9, sanatoasa si frumoasa, prin nastere naturala, fara epidurala (asta implica utilizarea forcepsului, bebelusa fiind mare).
Sotul meu a asistat si a fost totul in regula. A facut un mic filmulet cu Carla cand a iesit.
Am stat pe internet pana la 4.30 dimineata; la 5 dimineata, imediat ce m-am bagat in pat s-a rupt apa, am simtit ca a parait ceva jos; am stat putin pana s-a linistit debitul si am plecat la spital, unde am ajuns la 6 dimineata; dupa control, am facut clisma - nu am simtit nimic deranjant si nici durere - si de ras nu a fost nevoie ca eram aranjata ok de acasa; apoi m-au dus in sala de nasteri; pana la ora 9 durerile s-au accentuat, atunci aveam dilatatie 4, dar au fost suportabile, insa de la 9 la 12 am avut niste dureri groaznice - o presiune puternica in bazin si dureri puternice de spate; m-au invatat cum sa respir - tragi pe nas si eliberezi pe gura - si mi-au spus sa nu ma incordez ca e mai rau; am facut exact asa, dar tot erau dureri groaznice; ma tineam cu mainile de cearsaf si trageam de el, iar de pe la dilatatie 6-7 deja nu mai puteam asa ca am inceput sa tip ca asta ma elibera; nu-mi mai pasa de nimeni si de nimic, doar il rugam pe Dumnezeu sa inceteze o data durerile ca nu mai puteam; acolo erau la practica studente care m-au ajutat foarte mult si au stat langa mine pe rand si ma masau pe burtica si eu le strangeam de mana; de plans ce sa mai zic, de la durere imi dadeau lacrimile fara sa vreau.
Am nimerit doua asistente-moase super de treaba care m-au ajutat enorm. Mi s-a pus perfuzie pentru grabirea dilatatiei, la un moment dat au schimbat-o ca era prea slaba; pe la dilatatie 8 m-au pus la aparat sa asculte inima bebelusei si am vazut ca scade pulsul; am intrebat-o pe moasa de ce, dar nu mi-a raspuns ci mi-a zis sa desfac picioarele, sa ma tin cu mainile de pulpe si cand am contractii sa imping cat pot de tare. Ea ma ajuta manual la dilatatie. Am facut asta de cateva ori si dupa asta m-a suit pe masa si am continuat tot asa, dupa ce mi-au mai facut si niste injectii in burta pentru grabirea dilatatiei si a contractiilor. In momentul in care a inceput sa se vada caputul, eu cu o mana ma tineam de bara de metal si impingeam si cu alta il sunam pe mobil pe medicul meu sa vina in sala de nasteri si pe sotul meu sa intre si el. Eu trageam aer pe gura si il tineam acolo fara sa ii dau drumul, impingeam, iar moasa ma ridica de spate cu barbia in piept si cu camasa trasa peste burta ma apasa ca sa coboare bebe mai repede. Au aparut imediat Stef si medicul si dupa vreo trei impingeri a iesit bebelusa ca pe tobogan ca a fost si lichid. Stef a filmat momentul si a fost super ok, nu i s-a facut rau deloc. Asta mica a iesit cu manuta pe langa cap si ca urmare pe langa taietura facuta de doctor m-am si rupt rau pana la anus; m-a cusut cam o ora, timp in care Stef a stat langa mine si m-a mangaiat tot timpul pe cap; langa mine era doar el si medicul meu, asa ca ce sa faca doi barbati, s-au apucat sa vorbeasca despre masini, si eu eram destul de atenta la ei si urmaream discutia ca sa nu ma mai gandesc la durere ca deja imi facuse doua anestezii locale jos, zona fiind foarte vascularizata, iar tesutul se rupea cand baga acul. La un moment dat, l-a rugat pe Stef sa ii dea ceva de pe masa si atunci a vazut si Stef ce era pe acolo - carne vie si foarte mult sange, doctorul era plin de sange, si adevarul ca simteam si eu cum tasnea, se simtea cald, parca erau siroaie.
Dupa asta am mai stat pana la 3 dupa amiaza in sala de nasteri, timp in care m-am masat in continuu pe burtica, pe uter; mama a stat si m-a tinut de vorba ca eu eram terminata de somn ca nu dormisem in noaptea aia. Apoi m-au dus in salon rezerva - 200.000 lei / zi. Mai era o rezerva si la 500.000 lei/zi, dar era ocupata. Acolo dupa ceva timp am dormit bustean vreo cateva ore. Seara am fost sa imi vad bebelusa, am tinut-o in brate, dar foarte putin pentru ca nu aveam putere, aveam ameteli mari de tot ca pierdusem mult sange, practic ma tinea Stef ca eu nu prea aveam stabilitate. Peste noapte a stat mama cu mine ca singura nu eram in stare sa ma dau jos din pat sau sa ma duc la toaleta. A doua zi am fost ok. Am mancat gratar si am baut multe lichide; de dimineata m-am dus la alaptat; programul era 6 - 10 - 14 - 18 - 21 - 24; Carla era somnoroasa si avand in vedere ca ii dadeau si lapte praf nu prea sugea(ca daca nu manca cand veneam eu ii dadeau intre mese supliment si normal ca dormea din nou); sfarcuri nu am prea mari asa ca am folosit mamelon de silicon; intre ma duceam la pansat si la muls, si mai dormeam un pic. M-am dus destul de des la pansat sa nu fac vreo infectie ca erau deja hematoame pe acolo si sa nu ma infectez si de la fecale; am facut si niste calmante - piafen si ketoral; durerile sunt si acum; e greu sa ma asez si sa ma ridic.
Am plecat acasa cu Carla luni dupa amiaza. E o fetitza cuminte, a mancat de la san bine, doarme linistit si destul de mult ca sunt nevoita sa o trezesc. Luni am chemat o asistenta de la spital si i-am facut baita si am mai intrebat si noi detalii. Baita o fac eu si sotul. Acum Carla s-a reglat cu somnul, doarme cam de pe la 12 la 8 dimineata.
Acum fata mea are deja 1 luna si 10 zile , e cuminte, s-a reglat cu somnul, plange doar daca ii e foame. Afara am iesit de doua ori cu ea pana acum, nu de alta da e cam ger.
Acum are 4.680 g si 56 de cm.
Buricul a cazut la 8 zile, dar inca il mai curat cu spirt si betadine solutie de iod.
Are o iritatie mica pe piele (nu suporta bephantenul, asa ca nu am mai dat-o; o dau doar la funduletz - acolo nu ii face rau, e ok), o sa o dau cu triderm si dupa o sa incerc cu ulei de corp, o sa o dau cu Chicco, daca se mai irita si dupa ce ii dau cu ulei de corp mi-a zis sa incalzesc ulei normal la bainmarine si sa o ung.
In guritza are un pic de stomatita si a zis sa o dau cu glicerina boraxata cu stamicin (nistadin) inainte de masa de cateva ori pana se curatza limbutza. A zis ca pot sa ii dau cu Borax pentru ca are peste 1 luna, boraxul fiind toxic si nerecomandat copiilor sub 1 luna.
Referitor la kakutza a zis ca e normal ca scaunul sa inceapa sa fie mai rar pentru ca incepe sa digere mai bine laptele si asta e cauza, in plus spre doua luni mai apar schimbari si putina constipatie, deci a zis ca se poate sa apara scaun chiar si o data la cateva zile (1-2).
Acum o sa tin o evidenta a greutatii si inaltimii.
La 2 luni o sa faca vaccinuri. Eu am ales sa nu le fac pe cele gratuite (mi s-a spus ca sunt uneori ineficace).
Pediatra mi-a zis sa cumpar: INFANRIX - vaccin pentavalent (adica pentru protejarea impotriva a 5 boli ca sa zic asa) si ENGERIX B - doza pediatrica - asta pentru hepatita B. O sa coste cam 2 milioane de lei.
Atentie! Vaccinurile trebuie pastrate la rece altfel nu mai sunt bune, nu mai au efect. A zis sa il iau chiar in aceeasi zi sau cu o zi inainte si sa il pastrez la frigider. Cica vara de la farmacie iti dau vaccinurile in punga de gheatza. O sa i le faca in piciorus si a zis ca dupa ii pune o compresa cu rivanol ca sa nu faca nodul.
Am vorbit si de gaurile in urechi si o sa imi dea o asistenta sa i le faca. E bine sa faci gaurile in urechi cat e bebele mai mic. Dupa a zis sa o dau cu triderm si sa misc cercelul in ureche. De-abia astept sa ii pun cercelusii.
Eu alaptez si asta mica mananca doar san.
Pentru colici i-am dat sabsimplex, ii dau seara inainte de a manca 15 picaturi intr-o linguritza.
De la 7 zile i-am dat Vigantol (Vitamina D3), 2 picaturi/zi inainte de a manca intr-o linguritza cu lapte.
Eu i le dau inainte de a manca pentru ca dupa e posibil sa regurgiteze si le elimina.
Pupici.
Astept vesti si de la alte mamici care au nascut in noiembrie 2004.
http://www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/
[url=http://lilypie.com][/url]
Raspunsuri
ver@ spune:
Loreena,sa iti traiasca fetitza,Carla Maria.Frumos nume.
Ma bucur ca e cuminte si ca doarme noaptea.
Si eu il alaptez pe Vladutz,dar inca se trezeste noaptea si m-ai doarme si cu mine.Nu imi pare rau,dar va fi greu sa-l obisnuiesc singur.
Ce frumos ca a-ti filmat nasterea.Din punctul de vedere al nasterii eu am nascut mai usor;normal,fara anestezie.Vladutz a avut 3,900 si 53 cm.Colici pana la 3 luni seara de seara.
Sper sa nu te superi ca ti-am scris,dar daca tot am citit m-am simtzit datoare sa iti adresez cateva cuvinte.
SARBATORI FERICITE!
VERA si VLADUTZ(1 anisor)
http://community.webshots.com/user/vgv_vera
Oana_B spune:
Loreena, mamicile si bebelusii de noiembrie-decembrie ii gasesti deocamdata aici:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38305" target="_blank">Mamici de noiembrie-decembrie 100
In scurt timp le vom muta la sectiunea asta.
Bine ai venit pe si felicitari pentru micuta
Oana_B