Cum v-a stricat soacra casnicia
Raspunsuri - Pagina 3
sorana spune:
Eu am avut o gramada de probleme cu soacra.
Atata timp cat sotul meu ma iubeste si imi da dreptate - soacra nu ma intereseaza. Acum ne vedem cam 1-2 ore o data pe luna (locuim in acelasi oras, la 20 min. distanta), nici nu aud nimic din ce mi se spune si totul e ok.
Ce e drept la atitudinea "treaba lor" si la mine in casa nu intra (ca nu le dau voie!) am ajuns dupa vreo 6 ani de cand il cunosc pe sotul meu si vreo 5 scandaluri. Saracul sotul meu, el nu era de vina deloc si eu ma luam de el.
Oricum - important e ca si sotul sa accepte ca familia lui sa fie exclusa din orice activitate a voastra.
Ruxmax - eu din pacate nu te pot sfatui. Am locuit cu socrii 3 zile, dupa care am explodat si am plecat (cu sotul si bb-ul de 7 zile - cica venisem la ei cuu bb sa ma ajute ca doar abia nascusem!). Acum ma apuca rasul, atunci eram un car de draci si trebuia sa ne mutam cu toate cele (patut, carut, etc) ....... Cel mai tare ma distreaza dr. mea de familie, la care am fost cu bb la vaccin la 2 luni si ma intreba ingrijorata unde e sotul meu (credea ca "l-am uitat" la maica-sa)
Sorana si Monica (2 ani)
timea spune:
Cornelia n-o lasa sa vina.... eu am facut greseala sa-mi primesc soacra in casa in ultimele luni de sarcina si primele 2 luni lale copilului... a sticat tot... mi se face pielea de gaina cand ma gandesc... nu o lasa sa se apropie...daca nu tine la tine....sunt si soacre din alea.... mie mi-a facut zeci de nervi, copilul era agitat din cauza asta... starea de neliniste a mamei se transmite... dupa ce a plecat a fost minunat...Si-a cerut scuze la plecare dar raul era facut...
Important este ca sotul sa-ti fie alaturi sa realizeze ca el are un nou drum alaturi de tine...
Mi-a placut o mama de baiat zilele astea care imi spunea de prietena baiatului ei... el are nevoie alaturi de el de o femeie, nu de inca o mama, ea nu poate si nu trebuie sa faca lucrurile ca mie( adica maicasa)... aia o sa fie o soacra buna...
Mia. spune:
Prin cite am trecut si noi,nu mi-ar ajunge 10 pagini de scris,si soacra si bunica sotului,care era mai rau ca soacra ca ea il crescuse,deci se simtea obligata sa se comporte ca atare.Unde mai pui ca bunica dispretuia in general femeile,facindu-le c...e si proaste,ea fiind exceptia.
Ei,acum am plecat si sintem departe si o sa ne vedem linistiti de viata noastra,fara scos ochii cu "v-am dat si v-am facut"cind nu ne-a dat nimic si facut nimic nimeni.Cind am plecat...REGRETE CIT CASA!Asta la vista,baby!(nu stiu daca e corect,scuze)Prea tirziu!Singura la batrinete(bunica de 75 ani)cu casa in Floreasca(de care a tinut cu dintii,dupa ce ne-a promis-o bunicu',care,murind,bunica s-a razgindit),ne lasa sa ne chinuim intr-o garsoniera cu copil cu tot...Ei,am plecat,si am linistit pe toata lumea!
Dar e Craciun si nu ar trebui sa judecam,asa ca minte multa la toata lumea(mintea cea de pe urma,cum se zice)si sanatate!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
corneliaa spune:
Multumesc pentru sfaturi si incurajari fetelor.... Asta o sa si fac, o sa o las 1-2 sapt. sa stea si apoi ori pleaca ea ori plec eu!!! Deja l-am pus in tema pe sot si el a zis ca e necesar doar sa-i spun lui cand vreau sa plece ca o expediaza el! Sa speram ca va fi totul asa de simplu!
La multi ani si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!!!
(36 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
Anculina spune:
Eu cu sotul meu am stat in toate variantele posibile pe lumea asta: cu soacra, cu socrul si cu sotia lui, cu ai mei, in chirie, si ... in sfarsit singuri la casa noastra.
Dar cea mai neagra perioada si care mi-a lasat sechele e cea pe care am trait-o alaturi de soacra.
Nu eram casatoriti pe atunci. dar din cauza ei. Pt. ca noi am fixat nunta si ea ne-a manat cu un an, ca sa se pregatesaca chipurile. In anul acela era sa nu mai fie miri care sa faca nunta... Iar nunta a gasit-o tot nepregatita, a venit cu 500.000 la ea si a plecat cu ei intacti !
Concluziile si sfaturile mele,cand ma intorc in timp cu scarba la acele vremuri ( nu chiar antice, e vorba de anul 2000 ): spune-i sotului tot ce simti, nu suferi in tacere, nu plange pe ascuns, nu tine in tine. Spune-i tot ce simti, arata - ca suferi si explica-i de ce. Daca te iubeste si te respecta nu va accepta ca maam lui sa te trateze cum nu trebuie.
Nu accepta sa fii umilita, jignita, marginalizata, indiferent de moment, de subiect, de motiv ! Spune-i ce ai de spus verde in fata, apara-te, apara-ti mandria si nu te lasa calcata in picioare ! Cere respect !Nu conteaza ca e el de fata sau nu !daca deja i-ai spus ce se intampla si ce simti, nu va fi nici o mirare ca te-ai aparat, chiar si daca el nu era de fata !
Tu esti sotia lui, mama copilului lui si cu tine va trai !Trebuie sa te sprijine !
Daca nu se poate si nu se poate, plecati de acolo !repede, pana nu va otraveste casnicia !
daca el nu te sprijina, inseamna ca nu ti-ai ales bine sotul !
Ce am facut eu la vremea mea ?
Am tacut, am inghitit, am plans, am suferit.
N-am cautat un aliat in el pt. ca nefiind atunci nici macar casatoriti nu credeam ca ma va sustine 100% in fata propriei mame !
Am aflat prea tarziu, chiar in momentul plecarii cat de devotat mi-era si ca daca i-as fi spus tot ar fi fost alaturi de mine de la inceput, fara rezerve !
Iar veninul a ramas in mine, traumele, sechelele, iar acum i-as striga soacrei tot ce nu am avut puterea atunci, dar ce rost mai are, dupa 4 ani, si-asa ne vedem o data pe luna cand vine la asta mica incarcata de cadouri si e mielusel ?
Mi-a cerut iertare in biserica, la botezul fetitei, dar...
Succes !
Elly1977 spune:
Draga Cornelia,Nici sa nu o primesti in casa. Singurul lucru de care vei avea nevoie dupa ce nasti e linistea. Si eu stau in casa soacrei mele, dar asta nu a contat. I-am spus sotului un singur lucru: eu si copilul sau ea.
Acum mai vine la 2-3 luni, si are niste apucaturi proaste de m-apuca pandaliile. Eu pun masa, o chem, zice da si apoi o apuca inchinatul si rugaciunile o ora. Si asta se intampla si dim. si pranz si seara. Da i-am facut-o si eu. Am vazut ca nu vine, am pus mancarea inapoi in oala, am stans masa si apoi am iesit afara cu Daria.
A doua zi a plecat imbufnata acasa
Asa ca, nu ceda pentru nimic in lume!
Elly
Nadia1976 spune:
A mea "soacra" nu a suportat-o niciodata pe fosta nevasta a prietenului meu; si nu a zis niciodata nimic... decat cand al meu i-a batut la usa cu fetita si bagajele, i-a zis: "Lasa, mama, ca mie niciodata nu mi-a fost la suflet; nu e ptr. tine; mai bine ca ai lasat-o." Si cand eu am plecat de la el, acu' vreo 2 saptamani, ea l-a sunat si i-a zis "Smarten up!", sun-o si impacati-va, ca-i fata buna. "Soacra" ca a mea, mai rar! Va pup si va doresc la toate soacra ca a mea. In alta ordine de idei, fosta mea soacra ma aprecia ptr. faptul ca intotdeauna i-am spus exact ce simt si gandesc, ce-mi place si ce nu-mi place. Desi nu locuiam impreuna, chiar daca mergeam la ea in vizita si nu-mi placea ceva, ii spuneam...
Mia. spune:
Noi ne-am casatorit pe ascuns,fata de ai lui,cu o exceptie -soacra.Deci, bunicii,care l-au crescut ,datorita faptului ca m-au comentat de rau in toate felurile desi nu ma vazusera in viata lor,n-au stiut decit-bunica dupa aproape un an,bunicu pina a murit(anu trecut);tatal lui (fiul bunicilor respectivi)a aflat de asemenea dupa 2 ani(el fiind despartit de mult de mama sotului meu).Soacra a incercat si ea sa ne ignore initiativa dar cind a vazut ca am depus actele si mai erau citeva zile pina la cununia civila,pt ca uraste sa se faca de ris sau sa faca impresie proasta,a mers cu o zi inainte la supermarket si a cumparat ce trebuia,a pus la dispozitie locul pt petrecere si a sarit si cu 2 verighete,plus ca l-a imbracat pe fii-su pt ceremonie(tot cu o zi inainte).Pe urma se lauda la toata lumea cum ne-a facut ea cununie,desi au participat si ai mei,mai ales cu mincare.Ea a cumparat mezeluri si chestii din astea feliate pt aperitiv si si le-a luat acasa ca a zis ca ajung cele facute de ai mei.Ma rog ma intind prea mult...
Sa ne fi vazut cind venea bunica -sa in vizita,ascundeam verighetele,poza de la nunta...Si se aseza,eu faceam cafea si ea vorbea doar cu sotul meu ,pe mine ignorindu-ma complet ca si cum n-as fi fost in camera.Pina cind ,intr-o zi,s-a asezat,i-am dat cafea,pt care ii multumea lui,de parca el o facea (cafeaua)si i-am spus ca vrem sa ii aratam ceva la video..Cununia noastra...Va dati seama ce fata a facut!Mai ales ca acolo era zapada si noi eram in plina vara...
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
corneliaa spune:
Multumesc pentru sfaturi!!! O sa vad cum o sa o scot la capat pana la urma. Important este sa fiu eu si bebe bine!!!
Va urez un An Nou fericit si plin de realizari!!!
(37 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
corneliaa spune:
Si cu cat mai putine socre acre!!!!!
(37 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf