Cum v-a stricat soacra casnicia

Cum v-a stricat soacra casnicia | Autor: RUXMAX

Link direct la acest mesaj

Stiu ca exista n cazuri, din pacate, cand o soacra a reusit sa strice, mai devreme sau mai tirziu, voit sau din prostie,, casnicia .
Si ma refer aici din punctul de vedere al nurorii care locuieste cu socrii la un loc.
Sfatuiti-ma ce sa fac ca ...sunt pe aproape.

Ruxandra

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

depinde de la caz la caz.si eu am locuit cu socrii mei si pot sa afirm ca au avut o influenta covarsitoare in ruinarea casniciei mele.am incercat si cu binele si cu raul,dar nimic nu a functionat.intr-un tarziu,dupa ce copilul implinise 1 an,s-a ivit o ocazie si am plecat de acolo.dar raul era deja facut.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Ah, ce imi place subiectul asta cu soacre afurisite!
Am si eu una pe cap, are un singur baiat, fii-su', desi nu a fost cine stie ce mama iubitoare, in momentul cind am aparut, s-a declansat gelozia. Afurisita individa, rea de nu se poate, nu numai cu mine, barbata-su' a luat-o razna, vai de capul lui, pe fii-su' l-a batut toata copilaria, basca i-a distrus sanatatea, ii dadea medicamente cu nemiluita, antibiotice si toate celea, fara prescriptie, de i-a facut rinichii ferfenita, ca sa nu mai zic de sistemul imunitar care e la pamint. Si multe multe altele. Am povesti cu sacul. Eu m-am tinut deoparte, certurile erau intre ea si fii-su'. Inainte de a pleca, s-a luat si de mine, si de atunci gata, am incheiat discutiile pentru totdeauna. Partea buna e ca soacra-mea nu e desteapta deloc, chiar proasta de-a binelea, ca fereasca sfintul sa fi fost desteapta, desteapta si rea, asta da combinatie, fatala pentru casnicie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Giani

http://community.webshots.com/user/albaiulia101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Of subiect greu asta cu soacrele .Tinand cont ca sunt la a doua incercare pot sa povestesc ca in prima casatorie chiar daca nu stateam cu soacra a reusit sa ma desparta de sot prin atitudinea ei impunatoare si prin faptul ca fostull sot era tare influentabil.
Asa ca eu am renuntat la lupta dupa un an jumate de casatorie.Axum imi este bine.Eu zic ca un rol important il are sotul care daca o lasa sa isi faca de cap tu nu prea ai ce face el ar trebui sa o puna la punct ca doar e mama lui.
Sper sa reusesti sa iti salvezi casatoria si incearca sa o tratezi cu indiferenta ca ai sa vezi ca e mai bine.

marilena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SORINUSHU spune:

hmmm...la mine problema ei sunt io, dar de ce...numai ea stie. IO sunt devina dc se cearta ea cu fisu' (chiar dc asta au facut de cnd se stiu), io trebuie sa fac tot in casa , ca barbatu nu trebuie sa aiba nici o tangentza cu treburile casei (a ris si al meu cnd a auzit-o),...ii sopteste numai de'alea "veninoase" la ureche cnd are ocazia.
multzumesc lui Dumnezeu ca ne despart 150 km, dar se pare ca si asa a reusit sa-mi amareasca multe luni din viatza.
Acum e mai bine pt ca nu mai incerc io sa ma fac acceptata, si mi-am bagat picioarele( i-am spus asta si sotzului, care cunoaste f bine situatia, si o recunoaste, chiar dc e mamasa); nu ma mai intereseaza, interzic oricui apropiat sa ma intrebe ceva de ea...si io ajunsesem sa vb numai de timpeniile care le debita. Nu stiu cat de desteapta e, dar e prefacuta rau. Si nu conteaza decit odorul ei; eu nu exist decit dc e el.
Si eu am noroc cu el ca ma iubeste (ne iubim) si tine cu casa noastra...dar tot e f rau. Ma gindesc ca el, nu are nici o treaba cu mama (care-l iubeste neconditionat, si il cocoloseste de parca ar fi al ei...)din contra se inteleg super!Masa de ce nu poate fi macar normala, nu prietena?!
Nu stiu cum crede ea ca o sa-si vada nepotul (cnd vom avea) dc ea se poarta in halul asta; este pur si simplu 90% acra in discutii, chiar si cele de curtoazie, iar cnd e ok, defapt se preface, ca sa mai afle ea ceva, sau sa intzepe mai bine...
da' mi-am promis ca nu ma mai "pride" ea prea curind...nici macar la telefon
BAFTA MULTA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Important e sa il ai pe sot ca aliat in absolut orice altercatie si in orice situatie, ca sa ii inchida gura !!!

Leoaicele Daria & Giulia (16 august 2004)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgianab spune:

Eu am reusit sa-mi salvez casnicia doar cand am plecat la mii de km distanta. Daca ramaneam in Romania azi eram de mult divortata.
Oricum, cat traieste e ca sabia lui Damocles atarnata deasupra capului meu.
Asa ca draga Ruxandra, daca el e influentabil si mai stati si impreuna.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa00 spune:

Salutari,
Giani:ma regasesc perfect in povestea ta.

Eu de vreo 6 luni nu mai discut cu ea(nu mai exista pt mine) si nici nu mi-a mai calcat pragul, desi in oras a venit la ceva rude de ale ei.
Eu trebuie sa precizez ca nu m-a suportat de la inceput(nici macar la nunta nu a venit), iar pe ai mei parinti inca nu ii cunoate.De cate ori au venit ai mei la mine nu a vrut macar o data sa vina si ea , sau sa ramana(a stat 6 luni la noi cu bebe).
Sunt de acord cu voi fetelor:IGNORAREA e cel mai bun remediu pentru soacre.
Sper sa invatam ceva fetelor din experientele negative cu soacrele si sa nu devenim si noi la randul nostru(Doamne fereste!) fa fel pentru nurorile noastre.

O zi buna,
Alexa00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa00 spune:

Am uitat sa spun ca dupa ce a stat 6 luni la noi cu bebe eram amandoi(si eu si sotul) cu nervii si sanatatea la pamant!Chiar se pusese la un moment dat problema divortului.
Dar dupa ce a plecat ea si am dus copilul la ai mei pentru 2 luni, lucrurile au inceput sa isi revina.Am inceput sa ne intelegem bine din nou .Si cu sanatatea stam mai bine.

Numai bine la toate,
Alexa00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanica spune:

Mergi la inceput