Cat de precis se poate determina vechimea sarcini?

Cat de precis se poate determina vechimea sarcini? | Autor: Irina71

Link direct la acest mesaj

Va rog mult ajutati-ma. Cica : sarcina de 4 saptamani. Asta ce inseamna, cate zile are bebe ? Este f.f.f. important pt. mine, care am facut o radiografie pe 25.11 la bazin (credeam ca am fractura la sold!). In seara aceleiasi zile am facut un test care a iesit NEGATIV.
Pe 08.12 insa am facut alt test si de data asta a fost POZITIV. Sa ma impusc, nu alta. Doresc bebele dar ma tem sa nu-l fi iradiat. Pe 10.12 am facut eco si v-am spus rezultatele. Nu prea ma pricep insa sa le interpretez, si mi-a fost rusine sa intreb mai multe.
Data ultimei menstruatii a fost 24 octombrie, insa cel putin anul asta ciclurile mele au fost total alandala - de la 30 la 50 zile !
In ziua 21 mi-a iesit progesteronul : 0,33 si credeam ca nu am ovulatie, de aceea nu reusesc sa raman insarcinata. Asteptam sa-mi vina ciclul ca sa incep tratamentul de fertilitate (cumparasem chiar medicamentele !), de aceea am crezut ca nu am nici o sansa sa fiu gravida in ziua 33 (cand am facut radiografia). Doctora mea spune ca precis am ovulat mult mai tarziu, iar sarcina s-a produs DUPA iradiere ! Zice ca imi da 90% sanse sa am un copil sanatos...
Dv. ce spuneti ? Sper ca nu v-am "bagat in ceata" cu atatea date calendaristice, dar as vrea sa gasesc pe cineva care sa-mi poata calcula varsta sarcinii cat mai exact. Eu mereu invartesc calendarul pe toate fetele, dar nu vrea sa-mi spuna ....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Irina, cred ca vrei sa-ti raspunda ginecologul de pe forum Trebuie sa postezi la Clinica virtuala la subiectul 555-OB-GYN. Pupici.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

sarcina de 4 saptamani inseamna ca bebe exista de 2 saptamani, adica a fost conceput in urma cu 2 saptamani. Sigur. Asa se calculeaza vechimea sarcinii, de la ultima menstruatie (regulata). deci poti sa stai linistita, bebe a aparut dupa radiografie.
Si daca l-ai iradiat cumva, nu e atat de grav cum ti se pare. Am mai citit despre asta si toata lumea e de acord ca e nevoie de o doza mult mai mare de radiatii pentru a-l afecta pe bebe.
De unde stii ca ai fix 4 saptamani, daca mentruatiile sunt neregulate? Doar dupa test? Sau ai facut si analize de sange? Ar fi indicate. Si tot pentru datarea corecta se recomnda o echografie la 16 saptamani. Atunci este eroarea cea mai mica, dupa accea copii se dezvolta diferit.
Mult succes!

Mergi la inceput