Soacra mea e gravidutza!

Soacra mea e gravidutza! | Autor: baby-boom

Link direct la acest mesaj

Asa cum spuneam soacra mea e gravidutza( are 42 ani)....
V-as ruga foarte mult sa ma ajutati cu niste informatii privind lista cu analizele obligatorii(si nu numai) care se fac femeilor insarcinate trecute de 40 ani....din cate stiu eu, pe langa analizele pe care le face in mod obisnuit o gravidutza, mai sunt cateva....in mare mai tin si eu minte, de cand frecventam cursurile prenatale, dar ne-ar fi de mare ajutor o lista cu aceste analize...
Care ar fi riscurile acestei sarcini si care sunt sansele ca ea sa fie dusa la termen( soacra mea a pierdut in trecut 3 sarcini, din care una a fost dusa la termen dar bblasul avea circulara de cordon si cica nu s-a putut face nimik)???
va multumesc mult dragele mele!
Florina, mamica lui Elise( 5 luni)
.....acu 5 luni postam si eu la Odiseea sarcinii in 40 saptamani!!! Ce timpuri!!!
Va pupicesc pe toate
http://photos.yahoo.com/floppyflorina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

In primul rand felicitari si ii doresc soacrei tale un bebelus sanatos si o sarcina usoara!
Pe langa testele comune tuturor gravidutelor se fac si altele cum ar fi dozarea AFP (alfa fetoproteina) sau Triplu Test Bart insa toate examinarile speciale se fac la 12 saptamani de sarcina din cate stiu eu, ele nefiind concludente mai devreme, astfel incat va avea tot timpul sa-i fie recomandate de catre ginecolog.

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Pe mine mama m-a nascut la 42 de ani! si am fost coplilul nr 5 :-), fara nici o problema.
Din cite stiu, triplul test se face pina pe la 16 saptamini, dupa care, daca este necesar, se face amniocenteza.
In rest, cred ca analizele care se fac in mod obisnuit la fiecare gravida.
Succes si sanatate!

Patricia

si o foarte jucausa!
saptamina 32

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Felicitari pentru soacra ta.
Mai rar o femeie care sa faca asa ceva .
Cred ca e o mama deosebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameron spune:

Baby, au am 40 de ani si-s insarcinata in 29 de saptamani. In afara de analizele uzuale am facut Toxoplasma, CMV, listeria, rubeola. Medicul mi-a recomandat si amniocenteza - care a fost ok. Din cauza undei deschideri a colului am facut si cerclaj..dar bebe e bine, eu la fel. Mult succes soacrei tale! Ma bucur sa nu-s singura care are curaj sa faca copii la varsta asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

felicitari soacrei tale!

Da sotul tau ce varsta are? (daca nu e cu suparare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns birtastela@yahoo.co.uk spune:

O felicit din suflet pe soacra ta si vreau sa-ti spun ca si eu am 41 de ani, o fetita de 8 ani si incerc din greu sa mai fac un copil.Anul trecut am pierdut o sarcina la 17 saptamani (pe fond infectios),am si Rh negativ si cu toate astea am zis ca nu ma las pana cand Dumnezeu nu ma mai binecuvanteaza cu inca un BB.Sa-i spui soacrei tale ca si rugaciunea are o mare importanta (Acatistul Sfintilor Ioachim si Ana ).Ai scris ca a pierdut pana acum 3 sarcini.Cand asta ?Si care au fost motivele? Ce varte aveau sarcinile??Multa sanatate, sarbatori fericite si vesti bune.Va pup pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

In primul rand felicitari pt soacra ta.Sa o sustineti moral,ca sigur are nevoie,oricat de curajoasa ar fi.

Eu am 37 de ani,un bebe de 7 saptamani si ma gandesc serios ca peste vreo 2 ani sa mai incerc o data,sa mai fac un bebe.

Vezi ca exista o varianta mai bengoasa pt triplul test.Se recomanda la femeile peste 35-36 de ani.Se numeste quadruplutest.Se face prin saptamana 16-17 si consta in ecografia morfologica + analize de sange (eco si recoltarea sangelui trebuie facute in aceeasi zi sau cel mult la o zi distanta pt ca rezultatul sa fie elocvent.)

Poate sa faca eco morfologica la Medicver Grozovici la dr Albu (sa sune din vreme pt programare ca e aglomerat) si analiza aia la Laboratorul de Genetica al dr Albu.Laboratorul e in Drumul Taberei.

Daca te intereseaza detalii (telefon,adresa),da-mi un PM.

Eu am facut acest quadruplu test pt linistea mea.

P.S.: daca-mi amintesc bine la Medicover Grozovici eco morfologica e gratis pt mamici care au peste 36 de ani.Sper sa nu vorbesc prostii.

Multa bafta !

Mergi la inceput