relatii cu persoane cu nivel diferit de studii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fetitza spune:

Citind la subiect mi-am adus aminte ca sotul meu nu are nici el o facultate terminata. A facut 2 ani la drept, insa apoi am emigrat si nu a terminat-o. Eu am terminat Litere, spaniola -engleza si sincer va zic ca niciodata nu am discutat pe tema asta si nici prin cap nu mi-a/ne-a trecut ca ar fi vreo diferenta intre noi.
Singurii care ne amintesc sint rudele lui, care au o mare durere in suflet ca fiul/nepotul lor nu a facut si el o facultate, el fiind un copil olimpic in anii de scoala.
Dragostea noastra nu e afectata in nici un fel de diferenta de studii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

quote:
Originally posted by aissa

... Nu au importanta studiile (normal nu sa am eu terminat ASE-ul si el gunoier) daca dragostea este adevarata ... unul inferior celuilalt.

Alexandra

Cristina, mamica de ghemotoc mic-mic

Unde-i diferentza daca tu eshti economist shi el gunoier, sau invers????? Atita timp cit spui ca conteaza dragostea, shi ea e cea mai importanta nu poate exista inferioritate din partea unuia sau a altuia!
Parere strict personala!

Corinna, Andreas Noel, Alexandru shi Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Parerea mea: depinde de orgoliile fiecaruia si in mai ales de orgoliul masculin.De obicei(nu este o regula generala!) barbatii se simt inferiori daca sotia(partenera) are un nivel de educatie superior.Insa repet depinde de orgoliul fiecaruia....
Am intalnit cazuri cand relatia a mers(este cazul prietenei mele din liceu care s-a casatorit cu colegul nostru, iar el nu a vrut sa urmeze o facultate pt ca, zicea el, la ce-i foloseste!) si relatii care nu au mers (ex. unchiul si matusa mea, care in cele din urma au divortat dupa ce ea a terminat facultatea).
Deci, totul este dupa felul omului, dupa caracterul lui...
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Hmmm, se pare ca pierdeti din vedere chiar esentialul... cind se spune ca "cine se aseamana se aduna" inseamna ca oameni care au un profil asemanator vor gasi mai usor interese (hobby) comune si vor avea, in general, aceeasi optica in ceea ce priveste viata de zi cu zi.
De-asta se si spune ca e bine sa te casatoresti cu cineva care are acelas grad de cultura cu tine.
Nu ca facultatea ar face omul, dar facultatea formeaza un fel de gindire, obliga la responsabilizare etc etc. Nu neaparat cei care au facut facultate se incadreaza in profilul intelectualului, dar, in general, da.
In general, cum barbatul are mai mare influenta asupra jumatatii, atunci el o va trage in sus (jos), si va nivela la nivelul lui.

Toulouse, la ville rose

http://ginsengclan.free.fr/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Sunt de acord cu Chatonel!Nici nu-mi pot imagina cum ar fi fost daca eu si sotul meu nu am fi fost "la acelasi nivel"! Indiferent de cat de mare si intensa este dragostea, faptul ca unul dintre parteneri trebuie sa se "coboare" la nivelul celuilalt e foarte frustrant, ceea ce mai devreme si mai tarziu isi va lasa amprenta...chiar asupra copiilor.....
Un prieten de-al meu a avut la tineretea lui o prietena, care avea numai liceul si cu care nu intotdeauna era pe aceeasi unda.......apareau fel si fel de situatii....de ex, ea vroia telenovele, el poate ceva stiri sau talk-show-uri, la care ea nu avea rabdare sa se uite, de multe ori ea cumpara fel si fel de chestii, pe care el le gasea derizorii, fara gust, doar niste kitschuri.....cand ieseau cu amicii si el vorbea ceva mai sofisticat cu una, ea ii reprosa ca el de fapt filtra cu aia, etc
Par flecustete, dar cand le traiesti zi de zi, iti pot face viata un calvar.....
Pot fi si exceptii, care, de fapt, intaresc regula!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Nivelul studiilor nu conteaza , insa uneori spune ceva .
Nu mi-a pasat niciodata de asa ceva pana cand am patit-o !Eram adepta casatoriei din dragoste , indiferent daca cel de langa mine ar fi fost director sau omul care vinde ziare .
Dar e asa cum spunea cineva aici - intervine orgoliul ranit , frustrarea ,chiar gelozia .
M-am vazut incet,incet smulsa din cercul meu de prieteni , izolata , m-am trezit ca mi se impun limite - ce si cand sa citesc , emisiunile pe care sa le privesc , serviciul la care sa merg .
Si dragostea a disparut, iar in locul ei s-a instalat o ura infernala.
Poate altii se pot complace intr-o asemenea situatie , mintindu-se ca dragostea conteaza , ca omul se schimba pentru ea . FALS !
Nu m-am "falit" niciodata cu studiile mele , nu am reprosat niciodata diferenta timpului petrecut pe bancile scolii , insa vorbe de genul "te crezi desteapta pt ca ai o fac. " mi-au trecut des pe la urechi , venite tocmai de la cel care-mi era aproape .
Eu absolvisem o facultate , el - liceul , fara bac.

Concluziile le trageti singuri !

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DNP 11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Felicity spune:

eu nu inteleg ceva, se zice aici ca nu conteaza studiile...atata timp cat e dragoste!! dar ce denumim dragoste?
daca e doar sex, si dus la servici...si venit acasa si asezat in fatza televizorului, atunci da nu conteaza studiile, dar daca vrei sa ai ce discuta, sa ai hobby-uri in comun, si o viata in care sa te simti inteles si ca nu vorbesti la pereti, zic eu ca ar cam conta la ce nivel este fiecare. eu nu zic ca un gunoier nu e o persoana interesanta, sau un macelar....dar nu pot nega si ca la un anumit punct...te plictisesti si doresti ceva sa te completeze, si tu sa poti completa. asta e pt mine dragoste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Cred ca de obicei apar scantei cand el are complexe , probabil barbatii sint mai orgoliosi (cel putin in Romania) . De exemplu , socrii mei , el este inginer , soacra muncitoare (nu are nici liceul ), s-au cunoscut in urma repartitiilor de pe vremea lui Ceausescu , ei venind din orase diferite . Inca se inteleg foarte bine , dupa aproape 30 ani de casatorie si 3 copii . Ce-i drept din cate am inteles de educatia copiilor s-a ocupat mai mult el , cand erau mici ii invata sa deseneze, sa scrie , sa joace sah . Soacra in schimb uitase la un moment dat in ce clasa sint , ii intreba pe ei daca au dat la liceu sau nu (si mai tarziu daca l-au terminat ), pur si simplu scoala i se parea o chestie acolo . Eu cred ca innebuneam in locul lui cu asa nevasta(ca mai are si alte defecte , da nu e la subiect :) ) . Ce vreau sa zic este ca pe el nu l-a deranjat si ca probabil daca dragostea e mare , chiar nu conteaza ....
A, si mai am o vecina de-a parintilor mei , ea medic , el mecanic auto . S-a casatorit imediat dupa ce a luat la facultate , mai mult sa le faca in ciuda parintilor ,care erau disperati . Acum au 2 copii , ea ii scoate vesnic ochii ca ea e doamna doctor si ca el nu e de valoarea ei , ii e rusine sa se duca undeva cu el . La un moment dat isi gasise un doctor divortat si i-au zis socrii ca nici sa nu-si imagineze ca mai vede copiii daca pleaca . Am inteles ca a renuntat la idee pana la urma . O intreaga telenovela .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tink spune:

Doamnelor,
Nu conteaza nivelul studiilor, dar...
Cand eram studenta un baiat s-a indragostit foarte tare de mine. el era barman, avea 10 clase...nu am avut o relaite, doar m-am lasat curtata. intr-o discutie, tatal meu m-a intrebat daca mi-ar conveni ca el (eventual in postura de sot) sa vina seara acasa si sa urle ca nu are mancare gatita, iar eu sa stau sa citesc o carte...
nu contau studiile ci preocuparile, hobby-urile cum ati zis si voi...daca el pretuieste mersul la un teatru ca si ea sau alte preocupari pe care ea le are, atunci merge, dacu nu, NU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Yasmine, fiecare are dreptul la o parere personala, nu? Asta este a mea si vorbesc pe cazul meu si atat. Eu sunt economist si sotul subofiter. Nu mi se pare o diferenta majora. Dar nu cred intr-o relatie intre un medic si un gunoier, hai sa fim serioase. Nu s-ar cupla din prima, darmite sa se casatoreasca. Normal, intr-o lume ideala conteaza numai dragostea. In cazul meu, nu as fi renuntat la sotul meu pentru ca nu a facut o facultate. Dar de cand l-am cunoscut am stiut ca are un serviciu, castiga bine (atunci era in alta parte) si nu m-a deranjat nimic. Dar crede-ma ca daca era gunoier (sau o alta meserie, mai de genul asta, poate lovesc pe unii, nu am nimic cu cei care practica aceasta meserie) nu m-as fi imprietenit de la inceput cu el. Nu de altceva, dar totusi ce subiecte de discutie poti avea? Trebuie sa fie cat de cat apropiate nivelele de instruire. Una e sa aiba unul facultate si altul doar liceul, sau alte scoli post-liceale; in exemplul meu cu gunoierul nu ma refeream la unul care a terminat liceul, are Bac-ul dar ii place sa care gunoiul. Ma refeream la gunoierii cu maturi si tomberoane. Chiar te-ai putea iubi cu unul????

Alexandra

Cristina, mamica de ghemotoc mic-mic

Mergi la inceput