Din Elvetia- partea a 4-a
Raspunsuri - Pagina 12
juliafin spune:
Bine venisi,Anita!!!Io-s din Rosiorii de Vede,da facui scoala la Craiova,pe strada Brestei,12,Liceul Economic!Poate ne vedem pe 5.
juliafin spune:
quote:
Originally posted by pistachio
deci,ma numesc anita rüdisühli(complicat nume,nu?)
Anita,am inteles cum te cheama,dar o sa te chemam Anita,ca-i mai usor.
Anita,noi suntem pe aici de ani de zile ,ne-am obisnuit cu li si cu toate numele elvetiene.Eu nu credeam ca voi fi in stare sa invat ce scrie pe aici,genul Gebhardswil,Niederhelfenschwil,etc.Eu ,care ma chinui cu finlandeza,am exercitiu in ce priveste cuvintele ciudate.Ia uite aici:Jyväskylä,pyhäpävä,syntymäpaikka,löyly.am facut basici la limba sa le pronunt,da`tot le-am dat de cap.
Pe mai tarziu.
lorelei_19 spune:
scumpele mele, petrecerea maaare de ziua femeii o facem pe 12 martie in zürich. uitati aici linkul cu detalii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40967
va asteptam cu muuuuult drag
pistachio spune:
wow!jai facut scoala in craiova!super!casa mea e pe langa parc(de fapt casa armatei daca stii..).mi-ar place foarte mult sa vin la intalnirea de ziua femeii!si pe 5 martie!puteti sa-mi dati mai multe detalii?va pup
lorelei_19 spune:
Anita, uite, dadusem mai sus linkul, dar iti spun pe scurt aici: ne intalnim anul asta nu pe 5 martie, ci pe 12 martie la orele 17.00 in Hauptbahnhof in Zürich, la Treffpunkt (sub ceasul ala maaaaare). Eu vin cu trenul, ca sa putem ciocni un pahar de vin. Abia asteptam sa te cunoastem
juliafin spune:
Anita,cum sa nu tin minte Casa Armatei!Treceam mereu pe langa ea cand ne duceam la practica ,nu mai stiu cum se numea cladirea unde faceam practica .Tin minte si Mercurul ,Unirea ,Minerva , si ce mai era...Au trecut ani lumina de atunci!
iren spune:
Anita, bine ai venit!
Eu stau in züri, am un baietel de doi ani juma, Bogdanel, si o fetita de 5 luni, Julia.
Poate ajung si eu prin shopping- tiv., da la asta o sa-i cer o masina aaa, o mina de ajutor voiam sa zic cumetrei mele, poate shopingim impreuna . Daca ajungem p-acolo, sigur stam la o cafea cu toatele!
Fetelor, io mi-am facut planuri beton pentru anu asta, si daca-mi pun ambitia, poate reusesc sa duc la indeplinire jumate :
- Sa fac un curs de germana- am gasit unul care are si babysitting pentru copii, 6 luni, o data pe saptamina- 570 de fr total. Singura problema e ca tipa care se ocupa de curs nu are inca sala, spera sa faca rost pina in primavara- e un curs sponsorizat de o organizatie care se ocupa cu integrarea strainilor.
- Sa-mi deschid o firma de reparatii tzoale- aveti idee daca exista un curs pentru asa ceva? Nu vreau croitorie, ci ceva pentru modificari, reparatii, etc...Deocamdata tre sa vad care-i legislatia- daca aveti idee de asa ceva, va astept cu sfaturi si sugestii.
-Sa vad daca pot sa-mi iau carnet de conducere in Ro.
Astea ar fi cele mai mari. Pote reusesc sa fac ceva cu firma care ofera de lucru acasa, am platit bill-u acu doo zile, cam intr-o saptamina ar trebui sa-mi vina ceva din partea lor.
Sint asaaa, plina de energie si de planuri, care mai de care mai fistikiu Dar parca incep sa mai ies din pasa aia negativa in care ajunsesem- auziti voi, sa las io bunatate de Elvetie pentru State!!
Sa speram c-o sa iasa ceva bun din toate planurile mele, ca altfel iar visez la San Francisco...
Va pupic pe toate- sper ca n-am uitat vreo-una ...
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia zbintuita
Poze cu noi nou noute!!
Poze ian- februarie '05
lorelei_19 spune:
woww, Iren, cre' ca ti-ai pus in cap sa ma lashi masca! si ai reushit cu brio! asha de vreau, scumpo, energioasa si plina de initiativa. cursuri de astea vezi ca sunt la migros, da nu prea stiu exact ce si cum. apropos de reparatii, daca vrei, ai deja un (o) client(a). Am o geaca faina de tot, careia i s-a stricat fermuarul. Geaca e de iarna si nu prea merge s-o tin descheiata, asha ca voiam s-o iau cu mine in ro si s-o duc la inlocuit de fermuar. ce zici, te prinzi??? platesc bine
Anita si Julie, iote cum se gasesc fetili. Hei, bravo voua. Da sper sa mai vorbiti si cu moldovencele! io mi-s una, si dintr-aia mandra a naibii ca-s din chiatra niamtz
si io va pupiciesc pi toati
PS: cumatra, cum se curatza shoselele, o punem de-un shop la tivoli
juliafin spune:
Da,mai Lore,vazusische mica ii lumea.(fraza multi-kulti,olteneste cu moldovinesti).Eu inca nu stiu ce si cum pe 12,treba sa vad cine are grija de copii.
Mai Iren,bravo!Si eu m-am pus cu burta pe germana,vreau sa o invat anul asta asa cum vreau eu,adica sa nu mai pun prea mult mana pe dictionar.Iar cu ajustarile de care zici,o idee ar fi sa ceri de munca la un magazin de imbracaminte.Eu am o prietena care lucreaza la croitorie la un magazin si cand are prea mult de munca,ii mai da unei femei ce o depaseste.Multa bafta!
Anita,cum ti se pare Elvetia?Si schwitzer tüütsch-ul?
juliafin spune:
Uitai!Iren mi-am luat la noroc un CD cu Neil Diamond,suuuuper!!Eu ,din discografia lui,stiam doar Solitary man ,are o voce superba!M-am indragostit de el Daca il cunosti si-ti place,iti fac o copie pana pe 12.Ce zici.Apropo,ai cumva Chris Isac?