E-mail catre Mos Craciun
![](images/user_woman.png)
Acum cateva zile mi-a venit o ideea.Am pus-o pe hartie cum m-am priceput eu mai bine.As vrea sa o luati ca un cadou de Craciun pentru voi si copii vostri scumpi.Sper sa va placa!
Craciun Fericit!!!!
ACTUL I
Scena I
Mami si David intra pe usa infrigurati.
Mami(isi scutura haina de zapada):Brrrr!Ce frig!!!Hai sa ne descaltam repede si sa mergem in camera la caldurica!Azi impodobim bradul de Craciun,ce zici?
David:Da,da,da...Si ii scriem lui Mos Craciun?
Mami:Sigur ca da!Intai am sa fac o ciocolata calda sa papam cu un pic de cozonac,ok?
David(in timp ce mami il ajuta sa se descalte):Mami,anul asta as vrea sa-i scriu eu singur lui Mos Craciun....pot?
Mami(gandindu-se ca pe zi ce trece are din ce in ce mai putina nevoie de ea):Singur,singurel?(impacata cu ideea)Daca tu crezi ca poti...vei putea(il pupa cu drag pe frunte)Hai,acum,fugi in camera ta!
Se aude soneria!
Mami(deschide):Buna!
Tati(o pupa):Buna!
Tati(in drum spre bucatarie):Si David?
Mami:In camera lui!Astazi impodobim bradul!
Strabat un hol lung si ajunsi in bucatarie Mami se pune la treaba...prepara ciocolata calda,taie cozonacul pe care il pune intr-o farfurie mare,colorata...Tati se aseaza la masa si din cand in cand ciuguleste din cozonacul de pe masa.
Mami:Stii ce vrea sa faca azi?Vrea sa-i scrie singur lui Mos Craciun!Nu-mi vine sa cred ca are 7 ani!Ce repede trece timpul!!!
Tati:Eu sper sa nu-i ceara un cadou prea costisitor!
Mami:Eu sper sa nu ceara ca acum 2 ani sa fie pilotul unei nave spatiale de pe Marte!Anul acesta nu a fost chiar asa de cuminte ,asa ca ii putem taia destule de pe lista...
Tati:Sigur ca da.Oricum ideea a fost a ta asa ca nu ai de ce sa te plangi...(rade cu pofta)
Mami:Hahaha...sa vezi ce am sa rad eu cand o sa te imbraci tu in Mos Craciun!
Mami si tati se saruta in timp ce cade cortina.
Scena II
David doarme.In colt un brad de Craciun lumineaza camera intai in rosu...apoi verde...galben...albastru...Mami sta la calculator.
Mami(in soapta,cauta):Sent....sent....MosCraciun...a rond...ahaaa....Draga Mos craciun,anul asta iti scriu singur,singurel.Acum sunt mare,vezi?Mami mi-a spus ca daca nu sunt cuminte nu o sa primesc toate cadourile pe care mi le doresc,dar tati a spus sa cer cat mai multe ca sa ai de unde sa alegi.Asa ca,anul asta as vrea un Play-Station,o masina de politie teleghidata,o chitara ca sa cant si eu ca tipul ala la care se uita tati mereu,o cutie de scule si multe,multe dulciuri.Mai vreau sa te rog sa-i aduci si lui mami un cadou si daca se poate si lui tati.Sa stii ca au fost cuminti,au grija de mine si ma iarta cand gresesc.Am auzit-o eu pe mami cand ii spunea lui tati ca ar vrea un parfum,dar nu mai stiu numele,stiu doar ca zicea tati ca e prea scump;iar pe tati cred ca l-ar face fericit o alarma pentru masina.Te astept Mos Craciun!!!Cu drag,David!
Mami se uita spre patutul unde doarme David!
Mami(se ridica si se duce la pat):Puiul mami,mai trebuie sa inveti cateva reguli de ortografie.Mosul oricum e mandru de tine!
Il inveleste mai bine si il mangaie cu drag pe capusor,stinge luminile bradului.Se face intuneric.Cade cortina.
Andromeda