Bebelusi de martie-aprilie 2004 (32)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Ruprich poti sa iti iei concediul oricand pana la varsta de doi ani a copilului tau si vei lua tot 6 mil ptr. ca se ia in condsiderare data nasterii .
Fetelor buna dimineata .Multumesc pentru mesaje si incerc sa pun poze si eu cat mai curand


Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Hai ca am uitat de ce am intrat de fapt... Fetelor bucurestence, ziceti-mi si mie pe unde gasesc magazine cu hainutze de bebelushi pe acolo pe la voi? Ca vine provintzia... Adica vine, dar numai in centru, ca in rest nu cunoaste sofetitza orasul (desi am stat 5 ani in Bucuresti...). As vrea un magazin cu haine mai de calitate (o fata are mama!)dar nici 2. 000 000 orice produs, daca ma-ntelegeti. Ma puteti indruma si pe mine, saru` mina?

Gabi si Ioana (care se-nnoieste)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruprich spune:

gabivalceanu:de calitate dar putin cam scumpe sunt la Unirea la et.3 in aripa dinspre Casa Poporului.
La Dragonul Rosu mai gasesti si cate ceva bun.(Este la Complexul Niro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Am pus si eu niste pozici ,dar sa stiti ca nu au nume...nu am stiut sa schimb numele...sunt cele cu IMG_ooo

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neatza fetele!

Io's rupta de somn, ca de obicei, nu m-a lasat galusca sa dorm (sper sa fie de la dinti si sper sa-i iasa odata, ca deja nu mai rezist la program de 4 ore somn pe noapte, si alea cu pauze), si nici in pat n-are sens sa o iau ca in loc sa stea cuminte se catara pe mine, o ia de-a taraselea (ca nu pot sa zic de-a buselea la frichineala ei) peste tot, ma trage de par, imi baga degetele-n nas. Varianta cu sanul se exclude, nu mai suge de mai bine de-o luna, desi acum cateva zile am incercat sa-i dau sa vad cum reactioneaza (din cauza ca's din nou mie imi curg sani in continuare, cate un pic, ce-i drept, dar daca chiar ar vrea sa suga cred ca ar gasi ce, macar asa, o dusca mica ), vreau sa zic ca s-a uitat la ea cu mare atentie, a pus mana, a studiat-o, ba chiar am stors putin lapte si i-am dat pe buze sa vad ce zice....nu va pot descrie reactia ei cand a simtit laptele...parca-i dadeam otet, asa de tare s-a strambat....si bineinteles nici macar n-a incercat sa puna gura pe san.

In fine...astea's vestile proaste...vestile bune sunt ca aseara l-am simtit pe beeb 2 miscand . Mi s-a mai parut mie si alte dati ca ar misca, dar aseara chiar a dat mai serios de vreo 2 ori...nu cred ca am cum sa ma insel, amintirile de la sarcina precedenta sunt prea proaspete.

ruprich, daca n-ai luat nici o zi de concediu pana acum, iti calculeaza CIC-ul functie de suma care se da in momentul depunerii cererii, numai ca nu evorba de 10 milioane ci doar de vreo 7 milioane si ceva. Cat despre postul de secretara, ti-am trimis pe mail fisa postului, dar sincer fiind vorba doar de o secretara nu cred sa fie un salariu prea mare.


Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Felicitari Mickisor! Sa dea Domnul ca BB 2 ( nu i-ati gasit nume?) sa fie sanatos si norocos.

bebelusa DARIA si mamica LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Laura, nu stim inca daca e baietel sau fetita, asa ca noi ne distram si-n numim deocamdata "numaru' 2".

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Mickyyy, felicitari!!! ...pt.simburel, si pupik la' Malina(spune-i sa fie cumintica si sa te lase sa te odihnesti!)

Laura, io tot astept...meniul ala....(daca ai timp), ammai gasit pe "la bucatarie".



Catalina, ROBERT CATALIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Hai ca iar am intrat sa ma plang , de fapt vreau si eu un sfat.

La mine serviciul incepe in mod normal la 8 jumate, eu vin la 10 pe motiv ca alaptez (desi nu se mai intampla de multisor asta) iar de cand ne-a plecat secretara e nebunie aici. Asa ca sefu m-a intrebat astazi daca as putea incepe sa vin si eu de la 8.30 ca deja dimineata e agitatie mare aici si colega mea nu mai face fata. De putut pot ca oricum ma trezesc la 6, problema e alta, de fapt sunt 2:
- prima: barbatu incepe la 9 jumate munca si asta era principalul motiv pentru care veneam la 10, ca sa-l las si pe el la birou dimineata. Cand i-am zis ca eu o sa vin mai de dimineata (adica voi pleca la 8 de acasa, asta in conditiile in care el abia se trezeste la ora aia) si ca ramane el pe post de baby-sitter pana la 9 cand vine bona si ca va trebui sa mearga cu metroul la serviciu s-a suparat pe mine, ca si cum ar fi vina mea ca se intampla asta.
- a doua: daca l-as lua si pe barbata-meu la munca la aceasi ora la care plec eu (desi ar insemna sa ajunga cu o ora mai devreme decat ii incepe programul la munca) ce fac cu bona, ar trebui sa o chem cu o ora mai devreme, deci ar trebui sa-i cresc salariul?!

Ce naiba sa fac? Deja ma cert cu al meu pe messanger de ceva vreme....ma rog, din altge motive, oricum buba asta e, nu e multumit cu decizia mea.

Chiar...voua vi se intampla ca atunci cand discutati cu cel de langa voi orice intrebare i-ati pune legata de casa sau bani sa va raspunda cu o alta intrebare?? Ca am pus si eu o intrebare banala mai devreme si singurele raspunsuri care le-am primit la ea au fost "tu ce crezi?", "tu ce zici", si alte variatiuni pe tema . Ca sa nu mai zic ca mai nou isi asuma lucruri pe care nu le-a zis....ceva de genul eu ajung seara acasa si-i zic ca am avut o zi de cosmar la serviciu si n-am reusit sa ajung la banca sa scot bani ca astazi sa-mi spuna ca de el MI-A ZIS ieri sa merg la banca da' i-am zis eu ca's ocupata si nu pot! Nu stiu daca reusesc sa ma fac inteleasa....oricum nu mai conteaza...mi-am spus oful....sariti peste mesajul meu in caz ca va plictisesc....nu ma supar! Pana ma marit imi trece


Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Ura!!!! Am concediu de pe 24 dec pana pe 10 ian. Sper sa-mi termin treburile ca sa nu fiu nevoita sa mai vin vreo zi doua pe aici. Va fi o pauza lungaaaaaaaaaaaa si dureroasa pt ca nu voi putea fi alaturi de voi, dar benefica si fericita pt ca voi sta cu Daria si astfel voi mai recupera din multele lucruri pe care le pierd.

Catalina, nu m-am hotarat inca ce specialitati voi incerca anul acesta, dar am sa enumar din bucatele clasice care de obicei nu lipsesc la astfel de sarbatori.
#61623; In ultima perioada am redescoperit puiul la capac, pe care eu il umplu cu orez si legume mexicane ( fierte pe trei sferturi)
#61623; Eu nu mananc carne de porc in general, dar de Revelion fac pulpa umpluta. E plina de calorii si de grasime pt mine, care arunc chiar si prima apa de la carnea de pui.
Iau o bucata de pulpa intreaga de vreo 1.5-2 kg si o desfac fara s-o gauresc ( prea tare) si o bat apoi bine. Umplutura: carne tocata, o ceapa si doi morcovi dati pe razatoarea mica le calesc si apoi le pun si putin suc de rosii ca sa fiarba bine si le condimentez bine bine. O scot cu paleta din cratita ( ca sa mai scap de grasime si sos) si o intind pe carnea batuta pe care o rulez si apoi o leg cu sfoara sau o impachetez in folie de aluminiu. Daca este legata o pun intr-un vas ena cu capac cu putin vin si apa si o las la cuptor cam 1.5-2 ore. In ultima jumatate de ora scot capacul sau folia si o las sa se rumeneasca dupa ce am uns-o cu un ou batut cu putina faina si presar pe ea seminte de susan, mac nuci. Eu am descoperit ca fripturile mele sunt bune pentru ca eu ( atunci cand stiu ca am musafiri) condimentez carnea de seara si pun si vin peste ea, si astfel marinata e mult mai aromata si frageda.
#61623; Salatele sunt specialitatea mea dupa cum am mai spus.
#61623; Salata de ton: ton, ceapa sau praz, masline fara samburi, ardei gras de doua culori, paste Barilla marunte.
#61623; Salata beof
#61623; Salata de pui: piept de pui, castraveti murati,maioneza,telina data pe razatoarea mica, mica, ciuperci
#61623; Ciuperci, maoineza, usturoi, smantana
#61623; Garnituri:
#61623; Cartofi taranesti 1: cartofi taiati in felii groase, fierti pe jumatate si apoi prajiti in ulei mult
#61623; Cartofi taranesti 2: cartofi copti, zdrobiti cu furculita, amestecati cu unt si sunca presata si un kaizer foarte afumat, pus intr-un vas ena batut doua oua deasupra apoi la cuptor jumatate de ora
#61623; Legume congelate fierte si apoi calite in unt
#61623; Prajituri-
#61623; sunt maestra in blaturi tip pandispan( opt oua, o cana de zahar, doua de faina, praf de copt) pe care le umplu apoi cu fructe congelate ( mure, zmeura, visine din visinata, gem de portocale sau capsuni
#61623; Crema este tip: un sfert de lapte amestecat cu 3 linguri de faina rasturnat peste alt sfert in momentul cand fierbe, si apoi diverse arome: coaja de la o lamaie+zeama, vanilie, cacao, nuci macinate si zahar dupa gust.
#61623; televizor: compozitia de mai sus impartita in trei foi doua cu cacao si una fara. In cea cu cacao pun nuci, stafide. Crema este de lamaie sau de cacao dupa cum imi tuna. Ii spune televizor (cred) pt ca are marginea neagra si interiorul alb
#61623; prajitura destepta si buna dar cam obositoare:blaturi: albusuri batute spuma cu zahar pana obtinem o bezea tare in care adaugam nuci macinate care in prealabil sunt putin prajite. Se fac trei foi care se coc pe dosul tavii. Foile se sfarama foarte usor. Crema e cea de sus in care se adauga si galbenusuri si apoi se fierbe in alt vas cu apa si apoi se adauga nes. Se umplu foile, se pune o greutate pe ele, prajitura se face cu vreo doua zile mai devreme pentru ca se inmoaie mai greu.
#61623; Alba ca zapada cu diverse creme
#61623; Torturile mele de obicei sunt cu frisca mixta ( si sintetica si smantana batuta) si foarte multe fructe si foarte frumos ornate ( mi-au murit laudatorii) .Au la baza aceleasi blaturi si crème sau uneori le amestec cu crème cumparate din comert. Anul acesta cred ca am sa ma incumet sa-l fac pe acesta: blat de piscoturi de sampanie ( se aseaza intr-un vas cu fundul plat) peste care se pun fructe din compot sau nu ( banane portocale, kiwi) visine din visinata, zeama cu gelatian si arome se toarna peste si apoi la frigider. Cand s-a intarit ( eu odata am uitat sa pun gelatina si am tot asteptat) se rastoarna si se pune multa frisca.
Dupa cum vezi nu sunt cine stie ce ( sau poate m-am plictisit eu de ele). Nu stiu cat de coerente par relatarile mele si nici cat de exacte sunt retetele pt ca eu mai mult din ochi le fac, dar daca vreti ceva anume am sa caut reteta si v-o scriu. In fiecare an incerc ceva nou, dar inca nu stiu ce. Poate imi dai tu o idee.
Am intrat si eu in Cartea de bucate inteligenta si am copiat retetele cu masline pt ca imi plac la nebunie.
Astept sa-mi povestesti si tu ce vei gati de sarbatori. Sa stii ca si eu sunt gurmanda, daca mancarea nu e asezate bine in farfurie nici macar nu gust. ( asta se numeste tichi-tichi, adica nebuneala) Vorbim. By!


bebelusa DARIA si mamica LAURA

Mergi la inceput