Rezultate analize ?

Rezultate analize ? | Autor: m34

Link direct la acest mesaj

O prietena esta graviduta in 11 saptamani, a facut niste analize si au iesit urmatoarele rezultate:
Anticorpi Citomegalovirus IgG - pozitiv (ar fi trebuit sa fie negativ)
Chemilluminiscenta 2kit1
Stiti ce inseamna aceste rezultate si daca pot fi ceva probleme ?
Multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lulu_N spune:

Buna,

Ptr. citomegalovirus IGG pozitiv inseamna ca a avut candva contact cu virusul, ceea ce este mai bine ptr. ca acum pe sarcina ii confera imunitate. Important este insa IGM-ul:

- pozitiv - inseamna ca are in prezent virusul ceea ce poate afecta serios fatul;
- negativ - inseamna ca in prezent nu are acest virus.

Deci trebuie sa intrebi cum a iesit IGM-ul ptr ca el este importanta.

Iar "Chemilluminiscenta" eu cred ca este mai degraba o procedura de detectare a virusului nu o analiza in sine.

Numai bine,

Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

IGC si IGM se obtin din aceeasi analiza ? Ea are numai IGC.
Trebuie facuta o noua analiza ?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lulu_N spune:

Da, sigur, ele se fac impreuna. Chiar sunt surprinsa ca i-a facut doar IGG-ul (?).
Ar trebui sa intrebe ca poate are vreo relevanta si eu nu stiu, sau poate urmeaza sa-l faca.

succes,

Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyboo spune:

Scuze dar se fac impreuna in sensul ca din aceasi proba de sinage, dar majoritatea lab il fac separat adica tb cerut separat!! ma tem ca numai daca nu i-au pastrat proba de singe, nu tb sa o repete. Intreaba la laborator!
bettyboo

quote:
Originally posted by m34

IGC si IGM se obtin din aceeasi analiza ? Ea are numai IGC.
Trebuie facuta o noua analiza ?
Multumesc

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Am si eu o curiozitate: in general rezultatele analizelor nu sunt si interpretate de medicul de laborator? Asa ar fi normal. Cei care fac analize primesc rezultatele si atat, nu li se dau macar valorile normale ca sa faca o comparatie?

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Pe buletinele de analize facute la noi am vazut doar valori normale, fara interpretare, iar in cazul anticorpilor se precizeaza titrul de anticorpi peste care se considera pozitivi.
Am vazut buletine de analiza facute in strainatate la care exista si interpretare, chiar foarte exacta, dar la noi, nu, trebuie sa mergi la medicul care te-a trimis pentru explicatii.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Pe buletin era numai analiza respectiva, se va duce din nou sa le refaca complet.
Interpretarea analizelor se face de catre medicul care a dat trimiterea.
Va multumesc pentru raspunsurile voastre, care au mai linistit-o.
Sper ca si urmatoarele analize sa iasa bine, sa nu fie probleme si sa aiba parte de un BB sanatos

Mergi la inceput