Despre contraceptia hormonala (2)
Raspunsuri - Pagina 27
andreeaben spune:
quote:
Originally posted by oanab
Buna, fetelor!
Am si eu o nelamurire, poate ma puteti ajuta.
Am luat aproape 1 an si jumatate anticonceptionale Yasmine (la recomandarea medicului, dupa ce inainte luasem Jeanine).
N-am avut nici un fel de problema, dureri sau sangerari. Intrucat am inteles ca este bine ca dupa 1 an sa se faca 1 luna de pauza, am facut pauza si acum am inceput din nou. Problema este ca de cand am inceput folia noua de Yasmine, ma tot trezesc cu pete maronii pe chilot (n-am dureri, n-am stari de rau).
Am inteles ca spotting-ul este destul de des in primele 2-3 luni de la inceperea anticonceptionalelor, dar totusi...de 1 an jumate am tot luat aceleasi pastile si n-am avut nici un fel de pete, iar acum...
Voi ce parere aveti? sa-mi fac probleme?
Multumesc
buna ,Oana.am vazut ca iei de ceva timp contraceptivele si de obicei dupa un an ar trebui sa se faca o pauza pt ca sa se lase ovarele sa isi reia functionarea lor normala,ei fiind inhibati in perioada cat ai luat acele pilule.corect se zice ca trebuie ca la 8-10 luni de tratament sa se faca pauza 2-4 luni pe an pt ca sa apuce ambele ovare sa lucreze in perioada de pauza.eu iti recomand sa faci asa o pauza de cateva luni si api sa le schimbi,poate altele cu un alt profil hormonal nu iti mai dau sangeratrile astea neplacute.de obicei se foloseste ceva cu mai multi hormoni,gen Marvelon sau Triquilar.
iti doresc sanatate si sa auzim de bine!daca mai ai nevoie de un sfat sau o idee,daca ma pricep sunt fericita sa te ajut.
pupici de la Andreea
anymony spune:
Wudy merci de lamuriri...dupa o luna de Harmonet am trecut pe Jeanine.Pentru ca pe Harmonet am singerat vreo 20 de zile...iar acum imi este ok.aveam nevoie de o doza mai mare de hormoni.
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
poze Ioana-Catalina
voicu_bebi spune:
eu iau marvelon de vreo luna si ceva...acum vreo 3 saptamani am avut niste sangerari...eu inainte luam desorelle si le-am schimbat cu marvelon....aceste anticonceptionale sunt bune ...afecteaza in vreun fel daca vom vrea sa avem un copil?
Poze
Wudy spune:
Anymony depinde de organismul fiecarei femei.
Tu ai si o nastere, eu nu.
Bine ca ai gasit pana la urma ceva care sa te ajute.
Sanatate multa
Boboak spune:
Buna fetelor!
Eu am luat 7 ani Rigevidon si in afara de crestere in greutate nu am avut nici o alta problema.Daca gasiti Rigevidon cu 28 de pastile pe folie luati pt ca cele 7 in plus sunt vitamine si fier.Nu mai iau de 4 ani nici un fel de pilula si totusi nu slabesc.In toti cei 7 ani nu mi-a intarziat niciodata menstruatia si nici nu am mai avut dureri iar de sarcini,nici vorba.Eu nu am facut analize dar am vb. cu mai multi medici ginecologi si mi-au spus ca sunt cele mai slabe si au cele mai mici riscuri si reactii adverse.Decat o sarcina nedorita care se termina cu un chiuretaj mai bine kg in plus si somn linistit.Multumesc
werro spune:
Buna fetelor!
Sunt intr-un mare impas si am nevoie de ajutorul vostru! Am luat Diane vreo 3 ani jumatate (de la Parhon) pt ovare micropolichistice, Laurina (6 luni la mijlocul tratamentului cu Diane - de proba, sa vedem cum imi e fara.. n-a fost bine). in fine, cand am revenit tot a revenit la normal. acum m-a trecut pe Duphaston. am luat o data, din ziua 15 pana in 24, cate o pastila (10mg), menstra la fix! Totul pana aici ideal. Astazi, dupa 12 zile de la prima menstra, o alta menstra!!! Si peste 2 zile trebuie sa incep iar Duphastonul. am fost la medicul care mi l-a recomandat si mi-a zis sa dublez doza 3 zile dupa care iau normal-cate una. dupa ce le termin in cateva zile vine din nou, asa cum s-a intamplat prima data??? asta ar insemna 3 menstre intr-o luna. am mai consultat un endocrinolog si mi-a zis sa astept sa se termine si sa continui cu duphastonul raportandu-ma la noua menstruatie. pare cat de cat logic.. 
medicul care mi le-a prescris pleaca aproape o luna si daca nu iese ceva bine eu nu am la cine sa apelez..
e foarte complicata situatia si e foarte greu de explicat.. sper ca am reusit cat de cat sa ma fac inteleasa...
va multumesc 
RAMONELLA spune:
ANTICONCEPTIONALELE=AVORT!!!!!!!!!!!
CITITI LA SUBIECTUL POSTAT DE MINE!!!!!!!!!
NUNTA
28.05.2005
http://photos.yahoo.com/ramon_ramonel
Amalia spune:
Buna fetelor! Iau si eu Marvelon de 2 luni. Mi se par foarte bune, nu mai am menstruatiile abundente de dinainte si nu au avut efecte secundare...pana acum. Ce n-am inteles eu prea bine este daca in perioada de pauza de 7 zile, dupa administrarea celor 21 de pastile, esti in continuare protejat. Daca menstruatia mi s-a terminat cu o zi-doua inainte de inceperea unei noi folii, si ai contact sexual, se pastreaza protectia de la cele 21 luate anterior?...Eu sper ca-mi veti raspunde ca da...ca faptul e oricum consumat...
Pupici
Sanatate maxima!
Alynutza spune:
Amalia, stai linistita, raspunsul este DA. La foliile care contin 28 de pilule, ultimele 7 nu contin hormoni ci doar fier si alte minerale pt intarirea organisumului, plus este mai usor sa "mentii ritmul" daca nu faci nici un fel de pauza intre folii. Dar cele 21 de pilule cu hormoni sunt cele care actioneaza de fapt. In cele 7 zile de pauza esti protejata, cu conditia sa reincepi noua folie la timp.