Dureri de burta!

Dureri de burta! | Autor: teodora racz

Link direct la acest mesaj

Fetelor !dupa ce am trecut de perioada groaznica de greturi,dupa ce am scapat de salivare excesiva ma confrunt acum cu alta problema!Am 21 saptamani si ma cam doare burta!Cand am fost data trecuta la dr.i-am spus ca ma dor ovarele;m-a pus sa-i arat unde ma doare si am indicat zona in care stiam eu ca sunt ovarele;mi-a spus razand ca ele au migrat mai sus si ca acum sunt la nivelul ombilicului;deci:te doare uterul!este ceva normal(m-a asigurat dr.)Dar acum nu ma mai doare in zona aia ci durerea s-a mutat chiar la ovare si uneori si spre buric!Nu ma doare toata ziua si nu am fost nevoita sa iau No-Spa;dar sincera sa fiu ma cam deranjeaza;imi este teama pt.ca la inceputul anului am pierdut o sarcina oprita in evolutie!BB-ul misca energic si am zile in care ma loveste de-a binelea;iau utrogestan si stau in casa pt.ca nu mai lucrez de cand am ramas gravida(primele luni am stat mai mult in pat)Nu vreau sa se intample ceva cu BB-UL meu asa ca va rog sa ma ajutati cu un sfat;uneori ma doare burta ca la ciclu dar cateva secunde;Dureri ciclu=contractii?(21 saptamani)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Draga Teodora
Ar putea ca acele dureri pe care le prescri tu sa fie contractiile sau ar putea fi datorita uterului care acuma creste. Uneori copilasi fiind mai marisori ne mai trag si ei un sut in ovare sau se joaca cu cordonul omblical. Eu cel mai bine te-as sfatui sa mergi la doctor si sa-ti faca un control spre linistea ta, mai ales daca ai avut asa o experienta neplacuta la inceputul anului.
Sarcina usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Teodora , sunt de acord cu Viktoria n u cred ca e cazul sa-ti faci griji , si eu am avut dureri de burta , efectiv creste .
iti doresc mult succes si poti sa astepti multisor pana vei scapa de acea durere , eu inca o am .
Mult succes !

alina si bb. 33 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Fetelor,multumesc pt.incurajari!La ultimul control ,acum2sapt.totul a fost bine;daca ma doare mai tare sau se prelungesc durerile ma voi duce la medic;oricum trebuie sa ma duc peste 2 sapt.Mai am o singura nelamurire:durerile ca la ciclu sunt contractii?Va pup si pana data viitoare sper sa auzim numai de bine!(21sapt.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Creola spune:

Draga Teodora,eu am patit acelasi lucru astazi.Am fost in oras sa fac niste cumparaturi ,n-am reusit sa intru decat in 2 magazine si am inceput sa simt incet ,incet dureri de burta.M-am asezat un pic si mi-au trecut....pe moment,pe urma au inceput sa ma ia din nou;am luat repede un taxi,nu stiam unde sa merg la spital sau acasa.Am venit acasa cu gandul ca daca nu-mi trece dupa ce stau intinsa si linistita,voi merge la spital.
Din fericire ,durerile de burta m-au lasat,acum abia astept sa merg saptamana viitoare la ecograf.
Daca durerile persista si dupa ce stai intinsa si relaxata,nu evita sa mergi la medic.
Dana si bebelusul din burtica(20 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tpaula spune:

Buna dragele mele si bine v-am gasit.Ne alaturam si noi care avem doar 5 saptamani si 4 zile. Vreau sa v-a intreb daca e normal sa ma doara aproape in continu in reg. ovarelor, parca ar fi niste sageti fierbinti(nu e o durere jenanta sau insuportabila) dar imi este ffffff frica. Si am si niste scurgeri care abia pateaza ,maronii. Am fost la dr. si mi-a dat 2 tb de Duphaston /zi si no-spa tot 2 tb/zi. Poate aveti experienta si ma puteti ajuta.V-a multumim si v-a dorim numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Curaj fetelor!

Eu am nascut in decembrie anul trecut, deci bebel face 1 anisor saptamana asta si sarcina a fost cu ffff multe probleme, dureri, sangerari, tratament si internare in spital. Toate au trecut si Matei e un baietel sanatos , frumos si destept si merge si in picioare...

Durerile le calmam cu No-Spa si luam chiar si cate 2. Inainte de termen am avut durei ca la ciclu si erau atat de putenice incat nici o pastila nu si-a mai fcaut efectul, m-am prezentat la camera de garda si mi-au spus "gata, nasti!". M-au tinut internata o noapte si pt ca nu se intampla nimic a doua zi eram acasa...pe propria raspundere. Dupa 2 sapt de la incident am hotarat cu doctora sa imi provoace nasterea ca venea Craciunul si dansa pleca din Bucuresti. Dar bebel nu dadea nici un semn ca vrea sa iasa. Asa ca l-am scos noi ....

Deci, durerile terbuiesc controlate de un medic dar eu va sfatuiesc sa stati linistite. Nu prevad ceva grav. Sunt normale mai ales in ultima perioada de sarcina. Trebuie un tratament adecvat si un medic bun.

Nastere usoara si moralul sus. Nu fiti panicoase! daca voi sunteti calme si bebe e la fel. Aveti incredere in voi si totul va fi bine.

Claudia si bb Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

PS. Scurgeri maronii am avut si eu , tot pe la 5 saptamani si m-au tinut pana dupa 3 luni!!!! Doctora a zis ca nu e grav...am luat Alilestrenol si vit E Forte f multa vreme. Au disparut singure dupa 3 luni. Intre timp, pe la 7 saptamani am avut si 2 episoade de sangerari rosii extrem de abundente...care m-au dus la spital!!!! Imi curgea sangele pe picioare si eu eram insarcinata. A fost groznic!!!! Dar, repet cu ajutorul doctoritei de la Giulesti si cu rugaciunile pe care le spuneam in fiecare seara la culcare, cu o mare incredere si dorinta sa fie bine....am reusit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Teodora, fetele astea te-au speriat un pic si cred ca nu e cazul!

Eu personal am 20s acum si de la 3 zile (inainte sa stiu ca's gravida) a inceput sa ma doara burta. Unele zile e ok, altele mai dureroare. Eu imi pun supozitoare cu scopantil si iau No-Spa cateodata! Doc mi-a spus ca e normal si ca la unle femei doare mai tare. Nu am singerari, bebe sta bine, placenta s-a ridicat. Deci nu cred ca e cazul sa te sperii asha de tare.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabel 35 spune:

buna ! ma numesc ISABEL,si sunt insarcinata in 7 saptamani si 4 zile.pot spune ca si eu sunt in aceiasi situatie,ca a unor fete de pe aici. acum cateva zile am observat ,ca sangerez un pic.prima data a fost de un rosu deschis si foarte curat,iar acum petele sunt maronii,si ma doare si burta.doctorul a spus ca este de la raceala.dar nu cred,citind unele postari mi-a mai venit sufletul la loc.dar cine stie? cand pot face primul echo? si nu va suparati fetelor ce este ....no spa? medicul meu mi-a spus sa fac echo la 3 luni, voi cand a-ti facut prima data?..... deci se poate sa avem micile scurgeri(pete maronii,sau rosii )pana la 3 luni ale sarcinii? dar care este cauza exacta? va pupic si astept vesti de la voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Isabel, echografie se poate face incepand cu saptamana 5, cam de atunci se vede bebe. Deci te poti duce daca vrei. Eu fac cate o echografie in fiecare luna (sunt aproape in luna a 6-a acum), dar unii medici le prescriu mult mai rar.
In general pentru scurgeri maronii sau rosii se prescrie un tratament hormonal cu progesteron, fiindca lipsa lui cauzeaza sangerarea. Eu din cauza ca am intarziat sa iau progesteron am pierdut o sarcina acum cativa ani buni. In schimb acum 5 ani, cand am avut primul copil, am luat la timp si sangerararea a incetat. Acum sunt la al doilea copil si in primele luni am avut din nou tratament de sustinere cu progesteron.
Ideea de baza e: mergeti la medic rapid daca apar sangerari (si scurgerile maronii sunt tot sangerari, dar sangele e mai vechi).
Sarcina usoara si bebei minunati tuturor!

Mergi la inceput