Ce sa fac sa nu-mi mai intre nimeni in calculator?
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
karl1-147.cust.karl1-147.cust.blixtvik.net = [ 82.99.5.147 ]
Registrant:
Blixtvik (CZRTXWXCQD)
St Persgatan 6
Uppsala 75381
SE
Domain Name: BLIXTVIK.NET
Administrative Contact:
Jansson Daniel daniel.jansson@ip-only.se
St Persgatan 6
Uppsala 75381
SE
018-843 10 00
Technical Contact:
Network Solutions LLC. customerservice@networksolutions.comblixtvik.net
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
Leditia spune:
n-am share la nimic..traficul s-a facut azi cand am tinut doar laptopul deschis..si s-a facut catre mine o parte si alta parte,la alta ora de la mine(insa ala nu e ip-ul meu)..ca si cum mi-a introdus ceva in calc..mey..greu..ca nu stiu exact sa ma exprim sa intelegeti si nici ca ma pricep sa vb despre asta..ca de m-as pricepe si as sti ce si cum n-as mai fi apelat la voi..Am vb cu sotu la tel si mi-a zis ca o sa instaleze iar wind.si o sa puna iar nortonul..
Aaaa si-am uitat..el a facut ceva,habar n-am ce..ca sa poata administra calc de la distanta-adica de la servici..ar putea fi cineva de la servici de la el,de ex.IT-istul de acolo?Cer maine amanunte,daca conteaza asta,si va spun.
O seara placuta..
Leditia spune:
Marius,mii de multumiri!!!!Meriti o bere(asta-i o vorba de-a mea!)
Multumesc mult tuturor pt sfaturi,ca de obicei sunteti prezenti pt toti sa-i ajutati..mii de multumiri!!!
Cu respect,
Leditia.
marius spune:
Da poate sa fie este acel remote control de mai sus. Riscanta treaba.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
joxy spune:
sau poate sa fie un virus, un trojan, un spyware...
ne-ar ajuta foarte mult sa dai copy/paste aici la o portiune din reportul la care te uiti, de acolo de unde vezi tu traficul facut.
Cu respect,
Florin
Choose life
Leditia spune:
Eu am net de la rds si acolo pe site-ul lor am un cont unde-mi vad si traficul.Am dat ip-ul..si cam asta imi arata si mie..ip-ul catre care se face traficul de la mine spre el ..si de altundeva spre mine..In rest nimic..
Azi mi-a instalat sotul windowsul pe ambele calc ..si pe calc mare a pus nortonul..insa mai are de lucru la ele.
Pai de virusi il scanez tot timpul..si in plus de-o fi un troian,un virus..n-ar trebui sa ma anunte si pe mine bitdefenderul ala ori panda?Ca banuiesc ca nu-s chiar atat de proaste..Cat am avut nortonul n-am avut nici o problema..sa vad de acum inainte ce se mai intampla..
Multumesc mult pt raspunsuri..i-am citit sotului si mi-a zis ca stia de alea..dar eu v-am zis ca el experimenteaza diverse(deh,asa invata omu')si-mi facuse nu stiu ce sa poata administra calc de la distanta..si prin urmare avea o "potecuta" deschisa..Insa nici mie nu mi-a picat fisa din prima sa va intreb daca asta ar putea fi o cauza..sau o cale prin care sa-mi intre in calc...
Inca o data multumesc pt raspunsuri..
Tzuri spune:
Un troian iti face toate problemele astea.Dupa parerea mea nu te poate ajuta firewall-ul si nici ativirusul.Daca oricum sotul tau a instalat din nou windows-ul , poti proceda asa :
Deschide in comp. un index in care dupa fiecare instalare de driver sau software scrii numele softului respectiv , efectul si programul executabil care il ruleaza.In felul acesta poti observa simplu periodic prin simpla decshidere a "windows task manager-processes" in dreptul user-ului tau ce programe ruleaza.Daca ceva suspect apare il poti opri la timp.Este cea mai sigura cale de verificare deoarece log-ul il scrii tu si nu systemul (care poate fi pacalit.)
Acum..In legatura cu firewall-ul , credeti-ma ca nu este sigur.
Cu multumirile de rigoare firmei Microsoft -care a pus fara voia noastra monopol pe piatza software PC + Windows - si a tehnologiei ActiveX , un rau voit poate rula orice script pe un comp. gazda si asta la simpla intrare intr-un site rau voit.
Ce poate face scriptul ? Pur si simplu schimba o variabila din registri spre exemplu :
ClientUpdatePage http://update.messenger.yahoo.com...etc.
Pagina de update pentru yahoo messenger.Aici schimba automat valoarea cu o adresa ip sau un domain de unde instaleaza troianul Frumos nu ?
Si asa tot timpul ....la fiecare incercare automata a yahoo messenger de a verifica daca exista un update , se va instala un troian daca cel vechi a fost sters...
Firewall ? Nu mai este o problema...De obicei care porturi le acceptam ca sigure pe net intr-un firewall ? Portul 80 www , 5050 yahoo messenger etc.Un rau voit trebuie sa-si activeze cititorul sau de troieni pe portul 80 din serverul sau.Troianul lui trece peste firewall portul 80 , noi sesizam si credem ca este un server http nu ?
Si multe ca astea ......
Bafto delo
karmyna spune:
exista multe programe anti virus si noi avem probleme
si o data pe saptamana accesam programul si scoate virusii..
i se spune anti vir
carmenn
paula2003 spune:
Pune o serie de parole.
paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/
pnt_loredana spune:
Va rog sa-mi raspunde-ti si mie cum imi dau seama ca cineva imi intra in calc? Ceea ce ati explicat mai sus imi este destul de strain! De o saptamana calculatorul meu a cam luat-o razna:se blocheaza mouce-ul, pagina se plimba cand sus cand jos...
Sotul meu a instalat windows-ul din nou, a pus si panda, dar continua sa ne ameteasca. Sa fie ceva necurat?
lory
http://community.webshots.com/user/pnt_loredana