Prietenii omului (4)
Raspunsuri - Pagina 5
Sanca spune:
Oana,
eu cred ca as fi foarte intoarsa pe dos daca nu mi-as face somnul. Doua nopti m-au tropait pisicile care faceau curse prin casa, si le-am simtit.
Pentru purici am renuntat la Advantage / Frontline. Pentru purici, am inceput tratamentul de saptamana asta, ca le-am gasit cativa la pieptanat. Folosesc un pieptene des special pentru "puricat." Le dau multivitamine de la Wellness, si supliment cu cod liver oil special pentru pets. Vitaminele le ia parca ar fi cele mai bune "treats" pe care le pot da. Vitaminele contin usturoi, si la purici nu le place...
Am mocheta in 2 dormitoare numai, pe care pun acid boric si las cam 2-3 ore dupa care dau cu aspiratorul. Paturile lor le spal in apa fierbinte, si le dau cu acid boric.
Aida, porcusorii tai sant simpatici rau. Mi-ar place si mie sa am unul. L-as numi "Porcule" . Porecla lui Oreo e "Porc de caine" . . . ca e pofticios si obraznic cateodata.
Vio unde esti? Ce-ti face fetitza.
frumosii mamei
scarmanus spune:
Vai, Aida, ce-am mai ras! Nostmi is porcusorii cu repertoriul lor vocal, e un fel de combinatie intre sunete din padurea tropicala, ciocanitoare si purcel. Foarte educativ, serios, multam de linkuri.
scarmanus
Pisicile mele
Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.
firicel spune:
Salutare.
Aida-de abia astept sa ascult "concertul" porcusorilor.Nu l-am ascultat pentru ca am computerul bolnavior.Dar o sa-l oblojim in curand.
Anca,mii de multumiri pentru sfaturi.Puricei nu are dar se scalda intr-o balta de praf afara si poate aduna ceva ganganii si de acolo.Ganganii care nu se vad cu ochiul liber si care-l fac sa se scarpine non stop.
Mai am doua intrebari:
1)cum te descurci cu canapeaua de piele?ma bate gandul sa iau o canapea dar nu stiu daca sa cumpar din piele sau nu.
2)carnea cu care hranesti pisicii e luata de la supermarket?sau e carne de pui "organic"?le dai si peste(crud/fiert) pisicilor tale?
De Ciuf nu mai stie nimeni nimic?
Un weekend linistit tuturor!
Paginuta noastra
http://community.webshots.com/user/firiceloana
Sanca spune:
Buna fetelor.
Oana, eu le cumpar mancarea cruda Pui/ curcan/ si carnea de vaca organice. Nu le iau de la supermarket. Peste nu le-am dat decat asa un mic "treat" - un mic de gust. Tuna nu se recomanda la pisici.
De Ciuf nu am mai auzit nimic. Probabil ca s-a cumintit "Azorel" al ei. Dar nici la barfa cu fetele americance nu i-am vazut numele in ultimile zile.
Oreo al meu imi aduce puricii in casa cand merge la parcul de caini. Acuma sper sa nu mai sara pe el ca i-am dat supliment cu ulei de ficat de cod. Ii straluceste blana, de parca i-am dat cu wax si luciu ca la masini.
Canapeaua de piele.... Mi-au zgariat-o numai o data pisicile ca faceau curse in sufragerie. Cred ca vroiau sa sara in palmierul ce-l am langa geam, iar de acolo fuga peste canapea. Dar nu am lasat urme permanente. Le tai si eu unghiutele in fiecare saptatamana, dar de obicei nu prea le tenteaza sa treaca prin sufragerie daca nu santem si noi acolo.
numai bine
Anca
copii ca ai mei nu are nimeni
ciuf spune:
Ehehe, salutare, dragele
Credeati ca s-a cumintit "Azorel"? Va inselati.
In primul rand La multi ani si 2005 sa fie mai bun ca cel care a trecut.
Eu nu prea am mai avut timp sa intru pe DC pe motiv de treburi in casa.
Mai nou mi-am pus gresie in baie si mi-a luat ceva timp, mi-am cumparat carti, scule, tot tacamul si am facut tot singurica.
Apoi, dihania ma dispera pe zi ce trece. Deja si-a facut obicei sa fuga de acasa si latra la toti din comunitate. Chiar da sa muste. Eu m-am suparat pe el si nu-l mai bag in seama, el sta toata ziua in cusca, adica vreau sa spun ca mi se pare o schimbare in comportament.
I-am cumparat curea din aceea de antrenat si in doua zile mi s-au descarcat bateriile si cred ca renunt la ea. Adica sa platesc cate $4,50 pentru o zi jumate mi se pare prea mult. M-am gandit sa-i cumpar gard invizibil sa nu mai fuga din casa si din fata casei. Ca zau mi-e groaza de amenda. Daca ma mai reclama cineva, deja ar fi a treia reclamatie, ar trebui sa platesc vreo $150/luna. Ceea ce e enorm. Ma mai bate gandul sa-l trimit in tara la ai mei.
Dar ma gandesc ca daca fuge acolo, adio sa-l mai primesti inapoi. Il mananca cainii vagabonzi.
Pe 19 ian. pleaca ai mei si cred ca o sa incep sa-l duc la Humane Society pentru training. Am zis ca incerc tot. Daca nu mai merge nici asa, nu stiu ce as mai putea sa fac. Nu mai am rabdare. Mai ales ca sotul e tot timpul plecat, eu nu fac fata cu copil si cu caine.
Oi vedea ce sa mai fac.
Cert e ca Cezar este foarte trist. Si ma ingrijoreaza ca atunci cand fuge se leaga de oameni si ar da sa muste.
Pupicuri pentru toate sufletelele,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
viorela hoff spune:
Draga Ciuf, imi pare rau ca ai probleme cu Cezarica! Asta chiar e grav daca vrea sa muste, daca fuge, etc.
Eu nu mai tin minte daca e castrat au ba? mai incearca si solutia asta, atunci sigur se cuminteste, ca e pacat sa-l trimiti in Ro, sa-l pape cainii vagabonzi!
Eu cu Smolita mea, cred ca nu mai am nevoie de cure de slabire cat alerg dupa ea in casa. Mai nou o duc pe campiile bavareze sa-si descarce energiile si nici asta nu ajunge!
Si nici nu pot sa o "urechez" ca tipa ca din gura de sarpe si daca aud vecinii imi trimit protectia animalelor pe cap!
Pt. ea absolut totul e o joaca, s-a invata sa fure tot ce gaseste pe masa si mai nou se "intinde" si spre biroul sotului meu!
Atunci prinde-o daca poti cand are ceva in gura!
Fuge si sare ca un cangur si mai si latra si maraie!
Si cu sculatul la 4 dimineata si fuga dupa farurile de la masini, trebuie sa ne "astupam" bine geamurile de la dormitor, sa nu mai patrunda nimic.
Parca se energizeaza din ce in ce mai mult!
Am mai avut o cockerita dar a fost mai linistita!
Bineinteles ca a inceput si cu "mizeriile" specifice de cocker, adica tavaleala in tot ce prinde, ca toata ziua frec la ea cu sampoane!
in rest, e o dulce, "ciripeste" subtire cand lipseste unul din noi si face pipi pe casa scarii cand nu are chef sa iese afara ca ploua!
Aida, ti-am "ascultat" porcusorii, ne-am prapadit de ras!
Fetelor cu pisici, cred ca va invidiez!
Pusilici pe barbici de la Vio
"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff
Sanca spune:
Ciuf, bine te-am gasit in 2005. Si eu care speram ca Cezar sa se cumintit. Are cainele tau vreo fobie? Ii e frica de ceva? Poate cand da sa fuga, sperie-l. Am citit in "Positive Dog training" - scriitoarea cartii avea probleme cu un caine (tot din statul tau) care tot mergea la cai, si ii alerga bine de tot, numai asa ca se distra el. Au incercat tot, si mergea bine, o saptamana, doua, dar tot se ducea la cai sa-i fugareasca dupa un timp. Au descoperit ca la acest caine ii era frica de focul de arma. Asa ca o data cand a incercat iara sa ia caii la fugarit au tras in aer, si l-au lecuit.
Mersul cu Cezar in Romania, ar fi o alternativa decat sa-l dai aici la adoption. Ca daca chiar nu poti sa traiesti cu "animalul" decat sa platesti amenzi pentru el, trebuie sa gasesti o solutie buna si pentru voi si pentru Cezar. Aici stii ca daca il duci la Humane Society si-l dai la adoption daca nu trece testul de "caine cuminte si sociabil" il pun la somnul cel de veci. Deci, decat asa, mai bine in Romania cu el. Idea nu e rea.
Si noi santem pe terminate cu santierul din casa. Sufrageria e gata, si biroul e bine aranjat - am pus parchet laminat pe jos, vopsit, tot tacamul. Mai avem de extins o baie, vrem sa punem shower (dus), dar proiectul asta mai poate sa astepte, pana ce termina Ciuf, sa poata sa ne dea o mana de ajutor
La noi in San Diego ploua. Ploua ca toamna in Romania. In Los Angeles au avut atata ploaie cat primeste Seattle intr-un an de zile. Lui Oreo nu-i place ploaia. Eu il las in curte (am o terasa acoperita) unde poate Oreo sa stea chiar daca toarna cu galeata, dar tot mai bine e in casa. Cand a venit tata sa-mi lucreze ceva in casa vineri, l-a lasat pe Oreo in casa. Oreo stie (sau simte) ce crede taica-meu despre el, asa ca a stat pana la ora 3 dupa amiaza in cusca lui, fara sa iasa, sau sa faca vreo prostie, nici nu cred ca respira sau clipea sa nu atraga atentia. Nu e fraier el. Cand a venit mama l-a lasat afara sa-si faca nevoile. A mers numai pe labele din fata (cu fundul in sus) - sistem sa nu se ude pe toate cele 4 labe, si si-a facut nevoile sub masa din curte sa nu-l ude... Sa mai zic ca e prost. Ieri cand am plecat de acasa, s-a ascuns sa nu-l dau afara in curte, iar eu am uitat sa las cainele afara... A stat singur in casa cu pisicile, dar a fost cuminte.
Sasha o sa aibe operatia maine. Cred ca se apropia timpul sa intre in calduri ca Mishu numai cu nasul in fundul ei sta. Am emotii, dar alta solutie nu e, pentru ca nu vreau sa am o pisica gravida si pe urma pui prin casa... D-ne fereste.
Numai bine la toti si sa-mi tine-ti pumnii sa se refaca Sasha a mea cat mai repede dupa operatie
pupici la toti
Anca
firicel spune:
Salutare.
Draga Ciuf,bine te-am regasit!.Daca ai putea sa-l dai pe Cezar cuiva care are casa-n varf de munte(sau undeva la tara unde n-ar deranja pe nimeni)...si tu si el veti fi fericiti.Nu stiu daca tu o sa fii fericita,dar macar n-o sa mai stai cu frica-n san tot timpul in asteptarea amenzilor.Ar fi ideal.
Eu am avut mai demult un caniche(tata mi l-a luat crezand ca este caniche pitic,cand colo el era imperial) si a inceput baiatu' sa creasca ca fetzi frumosii din poveste.Era plin de energie-voia sa se joace tot timpul si-i placea enorm sa-si faca nevoile in casa.Problema era ca noi stateam la bloc ,la un apartament cu doua camere.Cand se punea Nero pe alergat zburau covoarele mai ceva ca-n Aladin.
ASha ca intr-o buna zi tata l-a luat si l-a dus la niste prieteni in Vatra Dornei.Si a trait fericit....nu chiar pana la adanci batraneti,dar...a avut o viata frumoasa.
Anca,muuulta bafta pentru Sasha!Iti tinem pumnii-stiu ca fetitele se refac putin mai greu.
Viorella, n-ar trebui sa ne gelozesti.Sau cel putin nu pe mine-pisoiul meu este foarte vorbaretz.Azi dimineata m-a sculat la ora 5 sa-l hranesc.Desi m-am culcat pe la 11 noaptea-la 12 s-a auzit un zgomot afara ca si cum cineva ar fi incercat sa deschida unu' din geamuri si sa intre-n casa.Cand colo-era un porumbel care a zburat in geam(din greseala).Dupa-amiaza cand vine prietenul meu vom merge impreuna la un "Bird Rehabilitation Centre".Am reusit sa adorm la 1 noaptea.
Acum am un pisoi,un porumbel...si un paianjen mai maricel care a reusit sa intre-n casa si care s-a aciuat pe undeva pe sub pat.Ce trio minunat,nu?Ah,sa continui-m-a sculat mai apoi la 7,la 8 si la 9.30.ASha ca....nu ne gelozi.Pupici pentru mica nebunatica.Eu sunt ca un zombie-nu mai stiu ce inseamna sa ai un somn fara gauri de vreo trei ani de cand il am pe Tzetze.Dar nu l-as da pentru nimic in lume!
Pe curand
Oana
Paginuta noastra
http://community.webshots.com/user/firiceloana
Sanca spune:
Oana, esti haioasa foc. "zburau covoarele mai ceva ca in Alddin"
Porumbelul care ti-a batut in geam avea ganduri sinucigase. A auzit ca vrei sa-l treci pe Tzetze pe mancare mai naturala . . .
Sasha e la doctor astazi. Fara mic dejun de dimineata, si cu acvariul de la peste acoperit sa nu bea apa... Am emotii pentru fata mea. Mi-am adus 2 poze mari la servici pe birou. Pozele sant de vreo 3 ori decat cele pe care le am cu baietii mei...
In San Diego continua sa ploua. Oreo e tare potolit cand ploua.
Revin cu stiri despre Sasha.
Danna spune:
Sanca, iti inteleg emotiile pe care le ai, pentru ca am trecut si eu prin destule cu "copiii" mei. Stai linistita, ai sa vezi ca va fi bine si Sasha se va reface foarte repede.
Pupicei si multa sanatate !
www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara