Prietenii omului (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

stati asa, cum dati oase de pui la catel? cica nu e voie ca isi taie gatu cu ele. io nu i-am dat! in schimb i-am dat de porc si am intrat in fibrilatii ca io credeam ca doar il suge! si cand colo l-a maruntit si l-a inghitit. de carne cruda stiam ca daca ii dau isi revine la salbaticie :)) ciocolata iar nu-i dau, cu urechile mele am auzit medic veterinar spunand ca e otrava pentru caini. lamuriti-ma si pe mine, rogu-va.

annie, are sau nu oo? nu ne tine in suspans! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Intii de toate, salutari fetelor si pupici patrupezilor. Conchita,eu stiam asa: ciocolata contine teobromina care e otrava pentru catei, oasele de pui-nu prea, ca se pot sparge in aschii care ramin blocate in intestin, acuma noi, cind mai gatim cite un pui la cuptor, le dam doar oasele mari de la pui (de la pulpe-scoatem intii osul ala subtire ca un ac, si de la aripi), dar nu foarte des...
Lapte stiam ca nu, de la un vet. din Ro, ca, la fel cu chestiile care contin amidon crud (cartofii, de ex.), poate da diaree pentru ca ei, catzeii, nu secreta enzimele necesare pentru a-l digera (lactaza si amilaza...)

Annie,ca sa te linsitesc cu mingiutzele, eu am un shih-tzu de doi ani, caruia i-a coborit doar una, inca nu am fost cu el "la fete", dar altfel, n-avem absolut nic o problema...Vet. l-a vazut, si n-a zis nimic rau.Cred ca daca nu planuiesti sa mergi cu el la concursuri, e ok, altfel, stiu ca se opereaza chestia asta...
Va pup si va doresc weekend placut!

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

In primul rand sa zic: vet zice ca are. :D.
M-am panicat deoarece pe net am gasit urmatoarele info: la majoritatea catzeilor e ca la oameni: au de la nastere. Daca nu le au de la nastere, atunci coboara pana la 8 saptamani (Jazz are 9). Daca nu coboara pana atunci e cam nasol, dar nu e de disperat (dupa unii...). Daca nu coboara pana la 6 luni (am auzit povesti cu coborat/retras), atunci e nasol. Sunt doua cazuri: fie unul nu este deloc (monorhid) fie unul sau amandoua sunt in burtik (criptorhid, i think). Faza nasoala este ca nu pot face puiuti (sunt unii care fac, dar nu ii recomandat, cik chestia asta se transmite genetic fantastic de mult) si in unele cazuri , outzul ramas in burtik se cancerizeaza. De obicei se scoate cand dimensiunile cainelui o permit si e relativ simplu, dar nah - e o operatie. De asta m-am ingrijorat...
Stiu ca in tarile civilizate cainii "pet" adik aia care nu sunt de concurs se castreaza. La noi -hum hum, cum sa ii tai bijuteriile baietului? (adevaru' ii ca eu nu l-am castrat pe Jim de frica anesteziei. Din cauza de aceeasi frica am chinuit ingrozitor o asistenta de vet cand l-am tuns. Bestia bineinteles ca nu statea, dar cum eu am refuzat anestezia, femeia a trebuit sa se descurce...a durat mai mult un pic :P. )
In legatura cu mancarea: oasele de pui subtiri (nu stiu deloc anatomie la pasari sa le spun pe nume) - gen ala subtire de la picioare sau iadesul - nu sunt bune...am auzit cazuri de perforatie a tubului digestiv. Dar, spatele de pui, gaturile - sunt in regula (zic adeptii BARF). zic ei ca si oasele de vita si porc sunt inofensive. Jim manca un os pe zi si nu a avut nici o problema (dar mergeam la curatzat glandele de la fund destul de des). Is pareri si pareri - acuma depinde. Eu nu as testa oase de pui pe caine (Intre noi fie vorba, Jim a mancat odata un PLATOU de peste - nu file, peste cu oase. Si nu a avut nik. Dar recunosc ca m-am speriat). Panicarda cum sunt nu i-as da cu mana mea oase de pui sau peste. Deci Conchita, nu am un raspuns clar. De fapt nimeni nu are. Singura chestie clara este ca un pui mic trebuie hranit diversificat pentru ca dupa un an sa poti incepe aventuri culinare gen oase si alte "verdeturi" (copyright platesc :D). Ciocolata este intr-adevar otravitoare datorita teobrominei din cacao, teobromina care ...interactioneaza nasol cu sistemul nervos cred. Oricum ciocolata mea nu o impart cu nimeni :P.
Trebuie sa zic ca asta ii ce am citit eu si nu am pretentia sa fie super corect ca nu is specialista. Am incercat doar sa fiu un posesor de caine cumsecade si sa il scutesc pe plod de necazurile cu sanatatea.
Stiu ca nu pot sa fac reclama, dar am gasit un super forum australian despre catei - super multa info. Poate pentru cei cu state mai vechi in dog ownership nu ii chiar asha interesant, dar pentru mine - e o mina de aur. In aceeasi ordine de idei am aflat despre clicker training. Fetele din afara poate stiu ce e si imi explica si mie mai clar. Ma intreb daca pot sa imi comand pe net. Ca in Romania sigur nu importa nimeni...

Pupici si we placut ,
A.
PS: Chimie studiez din greu :D. Acum termin. In vara o sa imi schimb titlul la Inginer:D

Don't get mad, get even!
Jazz mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Buna fetelor,

uite-te a intrat Conchita, si nu ne-a povestit de catelul ei .....
Oasele gatite sant foarte periculoase pentru animale. Dieta BARF e din cruditati - oase crude, verdeturi, legume si fructe. Granele sant gatite (oatmeal, orez, etc).
Am inceput sa gasesc mancare cruda pentru caini si pisici, la pet shop-urile mai mici, nu la Petco sau la Petsmart. Dar nu am vazut mancarea congelata pana cand nu am stiut sa ma uit dupa ea. Sant 2-3 feluri de brand names, dar eu prefer sa o fac eu, ca stiu ce pun in ea. Tot la magazinele astea mai mici pentru pets gasesc pungi mari cu oase de oaie si vaca, si sant mai ieftine la ei decat la supermarket. La Whole Foods am gasit mancare BARF pentru pets, dar am cumaparat numai o singura data, si am dus-o inapoi la magazin ca nu mi-a placut cum mirosea.
Ciocoalata sant de acord ca e otrava curata pentru caini si pentru pisicute.
Am citit ca nu e bine sa microwave nimica pentru animale. Microundele distrug anumite grasimi de care au animalele nevoie.
Eu prefer sa le dau la pisici - gaturi, spate si aripioare, ficatel de pui. Cand am introdus noua dieta la cainele meu am stat cu numarul de telefon al veterinarului pe speed dial....
Veterinarii aici in US, nu prea le au cu dietele. Cand l-am dus pe Oreo la obedience school, am aflat ca veterinarii nu fac decat un semestru in facultate despre diet. Asa ca nu m-am mirat de ce mi se recomanda de la fostul veterinar - Scients Diet, care e una dintre cele mai de proasta calitate. In schimb compania au campanii de avertizing puternice.... Reclama, ca asta prinde consumatorul.



copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Mna seara dk pot spune asha...Tocmai am descoperit ca bestia este fricoasa. Nu ii plac nici oamenii nici cainii :(( Asta nu e grav, decat ca o sa muncesc de 7 ori mai mult la socializare. In plus musca de n-are o treaba si l-as dezvatza de asta dak alor mei nu li s-ar parea "haios". Mai si latra :(( Uite de aia nu ii bine sa iti iei alt caine. Tot timpul il compari cu celalalt. Io una sunt putin dezarmata, ca nu am avut veci problemele astea cu Jim. am luat atitudine (recte mi-am luat 2 carti de pe net) si o sa imi iau si fluier cu ultra sunete da cred ca cel mai tare imi trebuie radbare...si niste extraveral. Bine, nu ii chiar asha nasol, nu cainele ma streseaza cat atitudinea alor mei care ii incurajeaza toate porcariile (lasa-l ca-i miiiiiiiic) si zau ca ei is tare greu de educat la varsta asta.
Anyways, bestia nu ii proasta - face sezi fara mancare (uau) si azi a invatzat sa imi aduca chestii (ma rog, o chestie - un ursulet mic mic de plus). Daca nu e foarte obosit mai si da drumul chestiilor din gura :D.
Ma gandesc ce mama as fi - daca eu azi am scapat in oras cu bani si am luat de 200 000 porcarele pentru caine (papa, scutece, oase presate, mingiutza moale...). Cred ca viitorii mei copii vor fi really spoiled brats.
Seara buna si ...animalutze potolite va doresc,
Ana


Don't get mad, get even!
Jazz mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Nue bine sa microwave mancarea cainelui?
Vai de mine si eu numa asa fac! Zi de zi de cand o avem!
Poate de aia e asa de slabuta, bine ca e de o agitatie infricosatoare!
Hallo fetelor, Smolita a implinit azi 12 luni!
A fost o rasfatata toata ziua, a primit 4 jucarii, schmakos si cioco cu lapte pt. cutzi, un tortulez cu o lumanarica din care a primit o portie mica, nua certat-o nimeni toata ziua, bine ca tracut ora 12 ca putem sa-i facem morala ca deja si-o luase in cap!
Dintre jucarii una e un porc de cauciuc care piuie, tota ziua s-a "luptat" cu el, afara nu a fost azi decat putin pt. ca a inghetat zapada si o raneste la labute!
In schimb s-a plimbat mult cu masina , ceea ce ii place la nebunie!
Apropos de oasele de pasare, eu asa stiam ca e indicat sa nu manince cutzii, si nici de porc (doar vertebrele), cel mai bun si mai "trainic" e osul de vita.
Cat este mai mic poti sa-i faci chiar o jucarie din asta, roade la el mama, mama!
Chestia cu carnea cruda, eu sunt cam sceptica, pt. ca de acolo se poate lua porcaria aia infricosatoare, adica chistul hidatic!
Ma bucur ca va merge bine voua si cateilor si pisicutelor voastre, acum mere la culcare, ca ziua noastra s-a sfarsit.
Va pupam
Vio

"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns argo spune:


Greu... pana sa descopar si eu locul unde se vorbeste despre animalute... Eu am doua catele, o pisica si 3 broscute testoase.
Problema stringenta (si grava) este ca una dintre catele are, in urma perioadei de calduri, lactatie falsa. Si nu pentru prima oara. Nu reusesc sa fac sa-i treaca cu nimic, am uns-o cu tot felul de creme, dar nici un rezultat! Vreau s-o sterilizez, in ritmul asta, daca face de fiecare data lactatie, cica are f. multe sanse sa ii apara tumori mamare. Dar problema e ca nu poate fi operata, daca nu i-a trecut lactatia... Si uite-asa, nu mai stiu cum sa rezolv.
Va rog, daca ati trecut prin asta sau stiti ceva, !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Andreea, si catelele mele au avut probleme cu lactatia falsa. Am rezolvat-o folosind camfor (din farmacia umana) - se imbiba bine un prosop cu camform si se pune prosopul pe toata zona burtii. Se tine timp de 10 minute. Apoi o ungeam cu crema Mastoprofen.
Acest procedeu trebuie sa il faci de doua ori pe zi. Pe toata perioada lactatiei false, trebuie sa ii scoti apa potabila (din spusele medicului veterinar favorizeaza lactatia) si sa o inlocuiesti cu ceai de plante.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns argo spune:


Multumesc frumos, Danna, pentru raspuns. Din pacate, am incercat si in felul asta, si nici un rezultat. Nici cu Progestogel, nici cu comprese cu tarate... Dar cat timp ai aplicat tratamentul pana sa le treaca?
A, am vazut pozele cu ea (cu Azara), e o dulceata, sa-ti traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Ia uite un articol gasit pe net:

Carnea cruda - un pericol pentru pisici!

Intotdeauna au existat diverse pareri despre cum ar trebui si mai ales cu ce sa ne hranim pisica. Asa numitele mituri legate de nutritia prietenelor noastre feline sunt adesea exagerari, care nu fac decat sa dezinformeze. De aceea, mare atentie atunci cand ne aflam in situatia alegerii mancarii potrivite!

Ideea conform careia pisicilor le face bine carnea cruda ar putea ameninta sanatatea prietenelor noastre. Sustinatorii acestei opinii pun la indoiala caracterul sanatos si valoarea nutritiva a mancarii uscate, uitand ca, de fapt, nu exista nici o dovada stiintifica in favoarea alimentarii cu carne cruda.

Adevarul consta in faptul ca buna calitate si siguranta alimentelor se sprijina pe ani de studii in ceea ce priveste nutritia pisicilor. S-a realizat o serie intreaga de cercetari stiintifice in colegiile veterinare si studii nutritioniste in marile fabrici producatoare de hrana pentru animale. Producatorii au introdus toti nutrientii necesari unei pisici de-a lungul vietii, cu scopul completarii si echilibrarii dietelor.
Desi carnea este sursa de proteine, ea are un nivel foarte scazut de calciu si de minerale, nutrienti necesari pentru dezvoltarea dintilor si a oaselor. De asemenea, calciul are un rol important in coagularea sangelui, in contractia muschilor si in transmiterea impulsurilor nervoase.
Este bine de stiut ca acesti nutrienti actioneaza intr-o foarte stransa interdependenta si ca au un rol bine stabilit. Calciul si fosforul au un efect dovedit in mod stiintific in formarea oaselor si dintilor, furnizand echilibrul necesar intretinerii. De obicei, acest echilibru nu se atinge prin consumarea carnii, iar suplimentarea unei cantitati de carne cruda nu poate dezvolta decat probleme ale scheletului.

Noi, oamenii, credem ca ficatul este o hrana sanatoasa, avand un nivel ridicat de vitamina liposolubila A, cu care se aprovizioneaza corpul. Cand un animal este hranit cu o cantitate prea mare de ficat si pentru o perioada indelungata, se produce intoxicarea cu aceasta vitamina si de aici, dezvoltarea improprie a oaselor, subrezirea sau chiar decalcifierea acestora.

Carnea cruda contine diverse bacterii si paraziti. Salmonella este o bacterie care cauzeaza o varietate de boli, atat la oameni, cat si la animale. Infestatiile cu Salmonella sunt frecvente si vor cauza probleme intestinale acute. in carnea cruda se poate gasi si Toxoplasma gondii, iar parazitii pot sa infesteze pisica si sa cauzeze toxoplasmoza. Mancarea de buna calitate din comert este realizata cu mare responsabilitate, pentru a proteja felina impotriva salmonellei sau a infectiilor cu paraziti interni.

Cand auziti de un astfel de mit legat de nutritia pisicilor, trebuie sa va intrebati daca cercetarile stiintifice sustin aceste afirmatii. Obisnuitele "se spune" sau "se aude" nu sunt argumente solide, care sa sustina cele prezentate in legatura cu modul in care trebuie sa ne hranim companionul felin, astfel incat acesta sa fie sanatos si sa se simta cat mai bine. Trebuie accentuat faptul ca mancarea pentru pisici suplimenteaza nutrientele necesare, deci nu trebuie sa ne expunem animalul la riscuri care pot fi usor evitate. Adaugand alte mancaruri care nu sunt recomandate, riscam sa deranjam echilibrul nutritiv asigurat de mancarea speciala pentru feline.

Nu zic ca e bun articolul... Ce parere aveti? E oare tot pentru a face reclama la mancarea din comert, sau o fi pe bune? Nici nu stii ce sa mai crezi...

Ramonika si pisicile
O MINUNE

Mergi la inceput