Mamici de noiembrie decembrie 2004 (98)
Raspunsuri - Pagina 14
try spune:
quote:
Originally posted by FELIS
Desi sunt f obosita, am intrat sa cer sfaturi ca nu stiu ce sa-i fac lui bb...
Doarme bine, dar de pe la ora 24 am observat ca a inceput sa se agite in somn. Se trezeste plangand, si f agitat (totusi la orele de alaptat de la spital!!!!....) Cand il iau in bratze incep sa aud cum ii "ghioraie matzele" f tare si trage partzuri f sonore... dar traba mare face mult mai tarziu si e tare nu moale... Imi trebuie 10-15 min sa-l conving sa ia sanul in gura. Dupa ce in final reusesc, mai aud 5-7 min acele zgomote si-l vad ca se chinuie, dar in final se linisteste... De la ce are gaze in burtica si cum sa il linistesc nu stiu... Chiar si dupa ce adoarme il aud in somn ca se mai agita si uneori scanceste... Dupa supt il pun pe pieptul meu si-l bat pe spate sa-i iasa gazele dar niciodata nu ragaie...
A mai patit cineva asa?...
Felis si bb Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele mele!
De la ce, Felis? Pai stomacelul lor in burtica noastra nu a fost nevoiti sa proceseze nimic, normal ca in primele luni de viata stomacul e unul din organele care necesita multa adaptare la noile conditii si ca orice adaptare se face nu usor, si cu "zgomot". Lapticul ii produce aceste gaze stomacale. Si Alex face la fel. Cand il vad ca e asa agitat si nici la san nu mai sta (exact asa cum descriai tu ca-ti trebuie 15 minute sa-l convingi sa-ti accepte sanul) si da din cap tot timpul de parca-i debusolat, cand ia sanul in gurita pt. ca-n secunda urmatoare sa-l refuze, cand zici ca si-a pierdut simtul orientarii si da din maini si picioruse in stil nervos si nemultumit, atunci stiu ca baiatu' mami trebuie sa faca kk sau sa traga niste parturi. Dupa ce-si termina treaba, se calmeaza instantaneu si poate si dormi (daca asta avea in plan sa faca). Iar noaptea si Alex se agita si scanceste din cand in cand. Cateodata se linisteste singur, dar cateodata se si trezeste de la ele si trebuie sa-l readorm. E absolut normal, nu-ti face probleme. Doar fin in preajma lui tot timpul si ofera-i confortul de care are nevoie.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
try, abia acum am apucat sa citesc si eu povestea nasterii tale… m-a impresionat foarte tare cand am vazut prin ce ai trecut…
felicitari !;)
fiecare poveste e minunata, e unica… Doamne, cat e de mare lucru sa fii mamica ;)))))))))))))))
ca tot am vazut ca ai avut dureri mari, mai tii minte, cum a decurs pierderea sarcinii pentru tine ?
pentru mine a fost un cosmar, m-am dat de ceasul mortii, ma tavaleam pe jos de dureri si pierdem sange « cu galeata », nici nu stiam ca avem atata sange in noi… ;(( la tine a fost altfel ???
personal, consider pierderea unei sarcinii muuuuuuuuuuuult mai dureroasa decat o nastere… dar poate a fost mai mult psihologic… desi nu era primul copil… tu ce crezi ?
Gandacelu' n-am cum sa uit, imi doream tare mult acel bebelus, nu fusese o intamplare faptul ca ramasesem insarcinata, ci ne propusesem sa avem un bebe, imi pusesem atatea sperante in acea sarcina, construisem castele de nisip, planuri is visam cu ochii deschisi, iar cand tragicul s-a intamplat, am simtit efectiv cum cad in gol, mi-am pierdut busola, mi-am pierdut aproape ratiunea de a trai (pare mult spus, dar in momentele alea nu simteam nici un rost al meu pe lume). Da, la mine a fost o durere mare dpdv psihologic. Si fizic am avut dureri, dar nu cumplite, ci dureri ca de ciclu ceva mai accentuate. Am eliminatsi eu mult sange dupa timp de 5 zile, dar nu a fost nimic anormal, eram in limitele normale unei pierderi de sarcina. Am scris mult pe atunci pe forum, nu mai stiu pe la ce capitol, nu erau toate aceste capitole pe atunci...dar a trecut.
Cu toate ca acum il am pe Alex si il tin in brate si mi-e de neconceput sa am alt bebelus, el nu poate totusi sa umple golul ce mi l-a lasat in suflet pierderea acelei sarcini...hai ca nu e locul si nici timpul (pt. fetele care inca n-au nascut) sa povestesc de-astea pe-aici...
Concluzia: la mine a fost diferit: sarcina am pierdut-o cu multe dureri in suflet, iar nasterea lui Alex a fost cu multe dureri fizice.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
monica-elizabet spune:
buna dimineata fetelor...sunt tot aici
sa aveti o zi minunata de duminica
va
si mai vb mai tarziu
monica
simonacip spune:
fetelor, neata. revin cu o intrbare care ma preocupa: bblusii vostri scuipa sanul semn ca s-au saturat sau ii luati voi de la san dupa 30 de min?
inca ceva: e posibil ca ei sa se obisnuiasca in brate de la o luna si un pic, li se creeaza asa repede obisnuinte sau ma rog...nu stiu cum sa le numesc...
Simona si David (10 nov)
http://community.webshots.com/user/simonacip
simonacip spune:
si david al meu gingureste de vreo 2 sapt deja....cind are colici eu il pun pe burtica la mine, eu stind intinsa. Adoarme. Si eu cu el. Atipesc, dar tot e bine ca ma simt mai odihnita cind ma trezesc. El doarme bine spre seara, de la 5 pm pina pe la 3-4 am, bine cu intrruperile pt mese, dardimineata....ma terorizeaza..nu vrea sa doarma decit pe burta mea...
Simona si David (10 nov)
http://community.webshots.com/user/simonacip
for2nity spune:
simonacip, eu n-o iau de la san decat s-o pun la celalalt cand vad ca nu mai suge la fel de vartos ca la inceput. Cand se satura lasa singura sanul si intoarce fata de la el.
De obisnuit, da, se obisnuiesc repede in brate, sau in pat cu mamica si ajung sa planga daca ii lasi singuri.N-au nevoie de o luna pt asta, e suficient o zi doua.![]()
eu si printesa mea http://photos.yahoo.com/for2nity