La France (26)
Raspunsuri - Pagina 11
annie_xtreme spune:
Salut, cer scuze ca ma bag asha pe subiectul vostru, dar am si eu o intrebare: care sunt pasii de urmat de catre un francez care vrea sa invite un roman (pentru un sejur de o saptamana sa zicem..)? Ce trebuie sa faca, cat costa si mai ales cat dureaza?
Multumesc frumos,
Ana
Don't get mad, get even!
doruletz spune:
annie, incerc sa-ti raspund eu: trebuie sa faca o cerere de 'certificat d'hébergement' la primaria orasului in care locuieste. Ii sunt necesare:
- cartea de identitate /pasaport
- un justificatif de locuinta (chitante de chirie sau act e proprietate - nu se poate cu factura de telefon sau chitanta EDF -electricitate)
- datele celui invitat: nume, adresa, data si locul nasterii, numarul de pasaport.
Nu costa nimic (cel putin acum cateva luni asa era) si e gata in 2, 3 zile. In general se face pentru 3 luni chiar daca cel invitat va sta doar o saptamana.
Sper ca ti-a fost de folos
la toata lumea
imagini
Ne prenez pas la vie au sérieux ; de toute façon, vous n'en sortirez pas vivant
frunzaverde2 spune:
Annie,
eu tocmai am facut o invitatie pentru cineva din Ro care vine la sarbatori in Franta
Invitatia se numeste "attestation d'accueil" si e inca gratuit (peste citeva saptamini sau citeva luni va costa 15 euros).
La primaria din orasul meu a trebuit sa prezint pentru mine :
- carte de identitate
- contract de locuinta (la mine e de inchiriere, dar poate fi actul de proprietate)
- chitanta EDF sau Telefon
Cele trei acte sint obligatorii.
Pentru cel invitat :
- nume / prenume / data si locul nasterii / adresa / numarul pasaportului / durata sejurului (e mai bine sa ceri mai larg, cu max trei luni)
Am depus cererea miercuri si am ridicat-o simbata.
Am trimis-o simbata in Ro prin posta normala si a ajuns la destinatie miercurea urmatoare.
Succes !
------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
annie_xtreme spune:
Multumesc frumos fetele. Pupici
sa vad daca ma descurc..desi e cam tarziu. Pupici inca o data.
Ana
Don't get mad, get even!
oana cretu spune:
Plec la ultimul rdv cu dr. De-abia astept sa vad cum e colul, poate imi zice cat as mai avea. Va zic cand ma intorc. Tineti-mi pumnii!!! Pupici!
oana si bebitza din burtica (38s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
nadine2004 spune:
Ana, la noi acea invitatie se face pe loc!Nu trebuie sa astepti trei zile!
Ma gandeam ca ai nascut deja, Oana, de nu mai dai semne de viata! Mai asteapta putin pana pe 21, de ziua mea!
Fetele, aici ploua groaznic si am fost nevoita sa iau masina sa merg la afpa, SINGURA!Nu va spun ce emotii am avut mai ales ca nu stiam cum sa dau stergatoarele sa mearga mai repede; asa ca m-am chiorat la dus, iar la intoarcere nu stiu cum am reusit sa le fac sa mearga!
In rest, toata lumea e bine??
oana cretu spune:
Daca fac efort un pic pot naste. Nici nu a apucat sa bage degetul (nici jumate) ca i-a simtit capul, mai are putin si il scoate, v-am zis eu bine ca-l simt la iesire. Si s-a chinuit sa ii dea capul la o parte sa simta colul , care, bineinteles, ca este deschis destul...A zis ca, crede ca in cateva zile nasc si va fi foarte usor, caci capul e aproape iesit. A zis ca, cum incep un pic contractiile sa fug la spital, ca sa nu-l nasc acasa, ca va iesi repede. :)) Asa ca...daca fac o tura de Cannes, ma trezesc cu el in brate.:)) De aia ma doare, am simtit cum apasa mereu pe col. Dopul s-a dus si el...Va pup! Am emotii!
Otilia spune:
Nastere usoara, Oana, iti tinem pumnii!!!
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=451" target="_blank">Povestea nasterii Adelitei
oana cretu spune:
Merci, Otilia, am emotii mari, desi stiu ca o sa mai scriu pe aici pana plec la spital.:) Acum cred ca o sa bat recordul meu la mesaje aiurea.:)))
spic de grau spune:
Nastere usoara Oana!
Sa nu-ti fie teama ca trece repede si nici nu vei sti cand a trecut tot si il ti pe Sebi in brate!
Ai masina care sa te duca la Spital? Daca nu verifica sa ai la indemana numerele de telefon de la Taxi.
Ce fain ar fi sa nasti si sa ajungi inapoi acasa pana in Craciun! Ce cadou fain!
Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)