Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (97)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eli spune:

buna mamicute si gravidute! sa aveti bebei cumintei, mancaciosi si fara de colici, iar celor care mai au un pic, nastere usoara.

Pt cine se ocupa de listuta, cateva completari, am aflat datele exacte pt fetita lui karmen24 : 3950 grame si 54 de cm. Maine mami si bebe s-ar putea sa plece acasa. Daca ati patit sa aveti furia/febra laptelui, sani plini si durerosi ce ati facut pt a ameliora durerea. I-am dat cateva sfaturi, dar daca mai aveti voi sugestii. Va multumesc foarte mult.

O seara placuta!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=27241" target="_blank"> Paul are nevoie de noi
mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii "proaspete"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Camys,asta e problema,imi pare sir au ca nu am laptic pt el dar ma simt si vinovata,desi logic stiu ca n-am de ce.

Andreap,de luat in greutate a luat pt ca papa foarte bine lapte praf la biberon.Eu ma mulg dar nu ies mai mult de 10 ml ceea ce e egal cu zero.

Monica,esti tu draguta ca ma incurajezi,dar ce loterie mai e si asta?Din cate fete suntem aici pe forum,90% poate mai mult au lapte.Numai eu nu am.Hai ca iar incep…

Gandacel,ce inseamna “nu te mulgi ca lumea”?Pe bune.Eu insist cam juma de ora cu pompa si apoi cu mana,strang de sfarcuri cat pot de tare (cat pot sa suport,ca doar n-o sa reusesc sa strang asa cum a strans asistenta in spital) si obtin cam 10 ml.Adica 2 lingurite.Dar asta merge numai o data.Daca incerc iar peste 2-3 ore nu mai iese aproape nimic.Cum sa ma mulg eu ca sa iasa mai mult?

Bebe papa la o masa 100ml lapte praf,peste care pun si piculetul de lapte de la mine si se cheama ca l-am alaptat.Stiu ca cu cat storci mai mult cu atat se va produce mai mult.Asa zice teoria,dar la mine nu e asa.Sau nu stiu eu cum sa fac….

Imi pare rau ca va plictisesc cu subiectul asta care pt voi nu prezinta interes dar nu stiu ce sa mai fac sa am si eu un pic de lapte.Si n-am cu cine sa vorbesc despre asta.Nu e un subiect pe care poti sa-l abordezi cu oricine.

Noi am iesit afara la 2 saptamani si prima data am stat numai 10 minute.

Bumbacel,de ce sa fii trista cand ar trebui sa fii fericita ca o sa-I vezi pe bebe in curand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Camys,asta e problema,imi pare sir au ca nu am laptic pt el dar ma simt si vinovata,desi logic stiu ca n-am de ce.

Andreap,de luat in greutate a luat pt ca papa foarte bine lapte praf la biberon.Eu ma mulg dar nu ies mai mult de 10 ml ceea ce e egal cu zero.

Monica,esti tu draguta ca ma incurajezi,dar ce loterie mai e si asta?Din cate fete suntem aici pe forum,90% poate mai mult au lapte.Numai eu nu am.Hai ca iar incep…

Gandacel,ce inseamna “nu te mulgi ca lumea”?Pe bune.Eu insist cam juma de ora cu pompa si apoi cu mana,strang de sfarcuri cat pot de tare (cat pot sa suport,ca doar n-o sa reusesc sa strang asa cum a strans asistenta in spital) si obtin cam 10 ml.Adica 2 lingurite.Dar asta merge numai o data.Daca incerc iar peste 2-3 ore nu mai iese aproape nimic.Cum sa ma mulg eu ca sa iasa mai mult?

Bebe papa la o masa 100ml lapte praf,peste care pun si piculetul de lapte de la mine si se cheama ca l-am alaptat.Stiu ca cu cat storci mai mult cu atat se va produce mai mult.Asa zice teoria,dar la mine nu e asa.Sau nu stiu eu cum sa fac….

Imi pare rau ca va plictisesc cu subiectul asta care pt voi nu prezinta interes dar nu stiu ce sa mai fac sa am si eu un pic de lapte.Si n-am cu cine sa vorbesc despre asta.Nu e un subiect pe care poti sa-l abordezi cu oricine.

Jasmine, te rog sa revii la o stare de spirit mai optimista. Eu, dupa ambele nasteri am putut alapta exclusiv fix 3 saptamani, in conditiile in care aveam lapte din belsug de ambele dati. Si data trecuta si acum a trebuit sa fac tratament cu antibiotice pentru diverse minunatii , si , odata ce am intrerupt pentru o perioada alaptatul, desi m-am muls intre timp, productia a scazut drastic .Data trecuta am avut nenumarate frustrari pe tema incapacitatii de a-mi alapta copilul. Acum il mai pun pe Mihnea sa suga la fiecare masa , "produc" cam 80 ml, probabil el mananca vreo 60 , dupa care ii dau completare, si nu am nici o mustrare de constiinta. E drept ca se tot peroreaza ca alaptatul induce o mai mare imunitate, etc, DAR, uite ca Mihnea desi a fost alaptat pana acum, tot a luat viroza de la Bianca. Iar Bianca, alaptata artificial de la 1 luna a fost sanatoasa tun .

Concluzie: daca nu exista lapte suficient, copii cresc foarte bine si cu lapte praf, ca doar n-o sa ne omoram acum.Crede-ma ca mullt mai important e sa ne fie copii sanatosi, mie mi se rupe sufletul cand il vad pe Mihnea cum tuseste si in ce hal de infundat este.
Mi se rupe sufletul si ca va trebui sa o opresc pe Bianca de la gradinita din cauza lui, mai ales ca astazi a venit alt om de acolo, vesela si zglobie cum o stiam, in conditiile in care toata saptamana trecuta cat a stat acasa a zacut ca o leguma la TV, plictisita si satula de toate.
Asa ca fii serioasa , bucura-te ca bebe e bine sanatos, si insufla-ti o stare mai vesela, pentru ca e mai important.

Am incheiat pledoaria

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

jasmine, nu te strange de sfarcuri, eu stiu ca trebuie strans un pic mai de sus ca sa iasa ceva...trebuie sa vezi exact cum e la tine dar stiu sigur, sigur ca mai sus...eu m-am muls de cand avea alex 3 luni si pana la 1 an si 2 luni cand l-am intarcat si numai cu mana o facea...fara nici o pompitza si am vazut ca daca nu prindeam calumea nu iesea nimic. eu zic sa chemi o asistenta acasa sau sa mergi la spital sa-ti mai arate cineva specializat cum sa faci....dar inca o data iti repet...au crescut atatia copii fara lapte matern...nu te mai intrista atat, eu am supt 2 luni si acum am 85 de kg...ei...ce mai zici...hai nu mai fi suparata ...pliiizzz.
bumbacel, nastere usoara si bb sanatos...mai fetelor, voi ce credeti ca bb e ceas? vine cand vrea el, nu va mai faceti probleme, totul o sa fie bine.
roserb, sanatate multa lui bb mihnea...bianca poate o sa inteleaga ca-i poate transmite fratiorului ei tot felul de bolicele si de dragul lui poate reunta pentru o perioada la gradinitza...sau... ea nu poate sa locuiasca o perioada la mama ta? si sa mearga la gradi? eu asa ma gandisem initial cu alex...dar nu l-am mai dus pana la urma la gradinitza, am ajuns prea tarziu acasa ca sa-l mai pot inscrie si pana la urma tot raul spre bine.
va pup si va doresc numai bine
ce-o face felis? sa-i tinem pumnii si sa neca totul sa fie bine

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna seara fetelor!Nu stau mult ca BBlina abia acum a adormit si cred ca o urmez..De,prind si eu momentul cand doarme ea si mai trag cate un pui de somn.
Gandacel, ai niste BBlusi frumosi...Sa-ti traiasca si sa creasca sanatosi.
Fetelor, va rog AJUTOR!Bubitele de pe fundulet nu trec cu toatae tratamentele date de la Pitesti,au devenit ca niste "cratere"si ne se vede nici o ameliorare.Mor cand o vad cu ele pe fundulet.Eu vin in Bucuresti la control sapt.asta sau cealalta.Va rog sa-mi recomandati un medic pediatru/dermatolog bun,eventula la cabinet particular sa merg cu ea.Exista dermatologi special ptr.copii sau sunt dermatologi pur si simplu?Nu stiu ce sa mai fac...Sunt disperata.Si asa nu aveam eu incerdere in medicii din Pitesti,acum regeret si mai mult ca trebuie sa stau aici cu BBlusa.daca stiti vreun remediu,spuneti-mi
Maine face fata mea 1 luna!!!!!
Pupici si vorbim maine
Andreea si BBlusa Maria

Mergi la inceput

la multi ani ! sa traiasca mariuca sa fie sanatoasa si cuminteeeeee !!!
andreea, imi pare rau eu nu stiu nici un dermatolog, poate te ajuta fetele, eu cu alex nu am fost decat la pediatru ca nu prea am avut probleme cu bubitzele.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mey, eu nu mai inteleg nimic cu ideile astea despre alaptat: ba ca sa-i dai sa suga din ambii sani la o masa, ba sa nu-l treci la urmatorul pana nu-l goleste pe primul (lucru logic ca laptele de inceput are alte alitati decat laptele de pe sfarsit si bebe are nevoie de ambele tipuri de lapte), ba sa-l tii 10 minute si apoi sa-l treci la celalat, ba sa-i dai cand cere el, chiar daca asta inseamna din juma in juma de ora, ba sa nu-i dai mai des de 2 ore, ba ca nu lasa copilu' mai mult de 3 ore nemanacat, chiar daca doarme, ba ca nu scula copilu' din somn. Pentru fiecare sfat am auzit inrt-o luna de zile si antisfatul, adica sfatul care contrazice pe de-a-ntregul ce auzisem inainte. Si culmea ca majoritatea acestor sfaturi vin de la personal calificat (ca le-am auzit parte de la voi, dar si voi la randul vostru le-ati auzit de la medicii vostri).
Alex are acum 4,750kg, adica 1,2kg fatza de greutatea la care ne-am externat si aproape 1kg in plus fatza de greutatea nasterii. Mergem bine si ca urmare eu cu alaptatul o sa merg dupa cum imi suna mie mai bine... ca deja am capul varza.

Mamicile cu bebei de o luna, Alex inca nu a inceput sa zambeasca, ai vostri deja zambesc? Nu ma refer la zambetele din somn, ci cele de cand sunt trezi..

Miche, si eu noaptea simt ca mi se umfla tare sanii caci Alex suge mai rar ca ziua si automat mi se umplu sanii. Mai ales ca de 2 nopti parca nici noaptea nu ma isuge mult. Se scoala, suge un picut si cade rapid in somn si dupa ce scapa tzatzica isi sigileaza buzele de nu mai pot sa-l pun la loc la supt.
Nu spun ca azi-noapte de la 1 pana la 8 dimineata n-a mai facut nici kk, lucru rar caci el facea kk de cate 3 ori pe noapte. Dar a dormit bine. Nu doarme continuu, dar nu petrec mai mult de 20 de minute pana il culc la loc, uneori doar il iau in brate si doar cel pun un pic la tzitzi si el a si readormit. Off, ca baietel cuminte am eu.

Andreap, si noi tot pe 15 ian. vrem sa facem botezul. Inca n-am vorbit la un restaurant, dar in principiu asta a fost data planificata si cu nasii.
Pe 12 ian. o sa facem si primele vaccinuri, e ok sa facem botezul la 3 zile? In mod normal nu vad ce ar afecta, caci vaccinurile sunt pt. alte boli nu raceli sau mai stiu eu ce. Mamicile cu copii deja mari voi ce stiti? E ok sa facem vaccinurile pe 12 si botezul pe 15?

Jasmine, mulsul nu e relevant pt. ant de lapte care o ai tu in sani sau pe care o suge bebe. Eu spre exemplu cand am incercat sa ma mulg n-am putut sa mulg mult pt ca procesul in sine era destu lde dureros pt. mine si ca urmare nu rezistam sa ma mulg mult. Stiam ca trebuei sa mai fie ceva laptic pe acolo, dar eu nu puteam sa mai scot. E clar ca bebe scoate mai mult decat reusesc eu sa ma mulg, sunt convinsa de asta, asa ca verificatul cu mulsul nu e intotdeauna relevant. Daca ar fi fost sa ma iau dupa cant. care o mulgeam, Alex era lihnit de foame de mult, insa el a luat foarte bine in greutate si dincol ode asta pe mine nu ma mai intereseaza prea mutle aspecte legate de alatat, nu mai despic firu-n patru. El ia bine in greutate si uda destui pampersi iar asta e dovada suprema ca bebe se hraneste cum trebuie. personal, consider ca e demoralizant pt. mamicile care nu pot mulge mult sa continue sa se mulga, e ca zi cand zilnic cineva ti-ar spune "n-ai lapte suficient, n-ai lapte suficient". De-aia eu am renuntat sa ma mai mulg, nici macar din curiozitate n-o mai fac.
Asa ca si eu te sustin ca si gandacelu', dai bataie in continuare, nu renunta la alaptat, gandeste pozitiv si ai sa vezi ca treburile se vor regla. Iti trebuie calm, odihna, alimentatie buna, lichide multe si bebe pus des la san pana ti se restabileste fluxul de laptic. Respecta tu toate cerintele astea si ai sa vezi ca iti va reveni si lapticul in-full.
Asa e cu mulsul: e foarte important de unde apuci sanul cand te mulgi manual. Rezervoarele de lapte sunt undeva in spatele aureolelor, iar ca sa le storci trebuie sa presezi mai sus de aureola cu cca. 1,5-2 cm. Eu cand incercam sa storc plecam chiar de mai de sus si prin alunecare ajungeam la aureola, apoi reluam miscarea de sus.
Pe de alta parte si celelalte fete au dreptate: daca decizi sa intrerupi alaptatul, fa-o fara mustrari de constiinta. N uesti nici prima nici ultima femeie care nu alapteaza, iar sanatatea lui bebe nu e pusa in pericol. Dar cert e ca trebuie sa iesi din starea sta: ori faci totul sa reintri in programul de alaptare (si vezi ca trebuie sa respecti cerintele alea minime de care spuneam mai sus), ori renunti definitiv. 10 ml de lapte matern sunt fara efect pe langa cant de lapte praf pe care o bea bebe zilnic.

Gandacel, frumos e baiatu' tau. Da' cum e cu pozele alea: zici acolo "Ioachim 6 dec. "si mi-o pui pe Ile in poza, pe cine crezi tu ca pacalesti? O fi Ioachim al tau un Fat-Frumos, dar numai ca look, ca nu creste el in 2 sapt. ca altii in 2 ani
Cu scosul afara? Noi am iesit regulat afara de la 4-5 zile, insa era mai frumos pe atunci, acum e zapada ca-n Decembre si de o sapt. a venit frigul si vantul canadian, asa ca nu prea am mai iesit afara cu Alex.

Mie Alex mi-a scos de 2 ori mucisori pe gura. Il tot vedeam eu ca se ineaca cu ceva, nu neaparat cand manca si ma miram cu ce se ineca. Pana cand a scuipat ieir prima data mucisori pe gura. Sunt cred ca mucisorii de pe nas care nu-i poate elimina prin nari. Azi a eliminat a doua oara pe gurita mucisori. Si de ieri a inceput sa faca si urdori la ochi. Inseamna ca se desfunda canalele lacrimare (ca stiu ca bebeii nu plang cu lacrimi pana pe la 3 luni) sau ca e un inceput de racela sau curent tras pe undeva?

Alex - 5 Nov. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Azi la ora 20.10 a nacut Felis pe Mihai , un bebe de 3kg 800g

Felicitari si refacere usoara !

Sa fie sanatos!!

poze Darius

Mergi la inceput

URAAAAA!!!!
BRAVO FELIS, FELICITARI SA-TI TRAIASCA GRASUNELUL DE BAIETZEL, SA FIE SANATOS SI MANCACIOS...REFACERE SUPER RAPIDA SI TE ASTEPTAM ACASA.PENTRU BB SI PROASPATA MAMICA
MICHE, MULTUMIM CA NE-AI DAT DE VESTE

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Sa stii Try ca si eu sunt tare metita de atea sfaturi in ceea ce priveste alaptatul...
eu mi-am notat orele la care se trezeste Darius , dar nu e deloc regulat programul
mananca la 2, 3 chiar a aut un record de 6 ore de somn (noaptea)... pe care l-am intrerupt eu ca mi s-a parut ca doarme prea mult

poze Darius

Mergi la inceput