Triplu test si amniocenteza
Raspunsuri - Pagina 2
cory35 spune:
Raje nu te descuraja..Eu am 38 de ani si am trecut si prin rezultate nu prea bune la triplu test si prin amnio..e tot primul bb la mine si vreau sa-ti zic ca acum sunt in 35 de saptamini si totul e ok..
La amnio riscurile de pierde sarcina sunt de 1 la 200 de sarcini sau pe unele site-uri 1 la 100.. pe foaia care am primit-o eu inainte de a face testul era 1la 200 si riscul de a avea un copil cu Down la mine era 1 la 160 si tot am facut testul pentru linistea mea sufleteasca..
Nu doare aproape de loc si aici tot timpul iti monitorizeasa pe un echograf.. fatul sa nu ti-l intepe. Eu nu m-am putut uita la procedura ca imi este frica de ace, dar sotul meu care a fost cu mine m-a ajutat foarte mult..sa depasesc frica..
Dupa test m-a durut putintel burtica, dar sfatul lor a fost sa nu fac efort in ziua aceea si sa incerc sa ma odihnesc. Pe burtica nici nu se vedea semnul unde m-a intepat..
Am asteptat 3 saptamini dupa rezultat , care s-a dovedit afi bun, in sensul ca fetitza nu are nici o problema genetica si mi-au spus si sexul copilului care e 99.9% exact..
Curaj in orice decizie ai lua..
cory35 spune:
Scuza-ma, Adriana ca te-am botezat Raje.. dar inca nu m-am dezmeticit de tot fiind doar ora 3 :35 noaptea aici.. daca mai ai vreo intrebare legata de amnio cu draga inima iti raspund..
lantana7 spune:
Daje, si eu am trecut prin asta si a fost totul o.k. pina la urma. Cory35 ti-a povestit foarte bine. Si la mine a fost la fel. Eu am fost stresata mai mult de rezultatul testului nu de procedura in sine sau de riscul de a avea un avort. Am fost tot timpul convinsa ca nu se poate intimpla nimic rau. Mai important era sa stiu ca am un bebe sanatos!(asta dupa ce triplul test iesise dezastruos!)
Acum sint linistita si nu-mi pare rau nici o clipa ca am facut amnio!
Iti tinem pumnii si asteptam sa ne dai vesti bune!
Daje spune:
Va multumesc mult de tot pentru incurajari!
BB-ul meu se pare ca este... fetita.
Gata! am luat decizia. Maine la 11:30 sunt programata la Giulesti pentru amniocenteza.
Cele care ati facut-o stiti cat costa... Dar daca totul va fi ok, nu mai conteaza nimic. Sa dea Dumnezeu sa fie bine!
Tineti-mi pumnii!
Adriana
floarea_soarelui spune:
Dragelor...scuzati-mi ignoranta dar nu am avut unde ma interesa pana acum...pe Ioana amazoana am avut-o la 34 de ani...si nu s-a pus problema unor teste genetice...nici eu nu am gandit-o dar nici ei...Ash mai vrea un bb ...daca ne ajuta Dumnezeu...si cum acum bat binisor catre 36...cred ca va fi cazul sa ma documentez in aceasta directie...Ce si cum se fac analizele...am mai citit...pe aici nime nu o facut asa ceva...chit ca prietenel mele tot pe la 36...38 au avut al doilea copil...si asta nu din ignoranta ci pentru decizia dupa un rezultat nu prea bun...este grea..foarte grea...in fine...nu asta era problema...Puteti sa-mi spuneti cat costa la noi in Ro triplu testul si amniocenteza....?..Nu radeti...dar is curioasa:).
Numai bine sa va fie si sa aveti bb-ei sanatori si buni:)
Dana si Ioana Amazoana
http://community.webshots.com/user/floarea_soarelui
floarea soarelui
floarea_soarelui spune:
:))))...nu ma sperii.....amu sper sa-l fac si pe al doilea (moima numarul 1 o puteti viziona mai jos)...dar is curioasa...deh..femeie:)))...Asa ca astept sa aruncati in mine cu bau bau prets de triplu test si amniocenteza...ultima cica ar fi vreo 9 mil...din auzite:))))..Si apoi...dupa o nastere normala...chiar nu ma mai sperii asa usor:).
Pupicescu cu drag pt mamici...pitici...burtici...si aspirante la burtici:)...de la noi:)
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots.com/user/floarea_soarelui
floarea soarelui