Mamici din Canada (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Emilly, nu am nici o veste, oricum nu mi-au promis nimic de cand l-am inscris. Serviciul il incep la sfarsitul lui martie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona73 spune:

Fetelor,cine poate sa-mi spuna ce trebuie sa fac ca sa-i aduc pe parintii mei in vizita?Am inteles ca sunt niste formulare de completat,niste scrisori dar nu stiu unde le pot gasi...Va rog ,in special pe cele care si-au adus parintii,ajutati-ma ca habar nu am de unde sa incep!
Multumesc si pupici la toate,

SIMONA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Multumesc mult Ana, o sa sun sa vorbesc astazi la garderie pentru un loc. Fata mea are 7 luni si peste trei luni incep serviciul. Am vazut ca esti tot in contabilitate, poate ne-am intalnit pe la scoala? La HEC.

Simona, eu am chemat-o pe mama mea si am trimis o chemare facuta de mine daca vrei un model iti trimit pe email. Trebuie sa fie semnata in fata unui commisaire Assermentation si visata de el, am platit o taxa de 5 sua 10 dolari nu mai imi aduc aminte. Am mai trimis si o adeverinta de la servici, cu salar. Copii dupa certificatul de nastere, de casatorie, card de rezident permanent, pasaport. Acte din care sa reiasa legatura de rudenie. Persoana care cere viza va avea de completat niste formulare la ambasada ( am niste copii). Eu le-am trimis la mama mea ca sa stie ce trebuie sa completeze.
Emilly, pentru sora si cumnat probabil ca tot la fel ar trebui sa fie , iar la ambasada cand merg sa aiba dovezi de proprietati( casa, apartament), sau alte dovezi care sa il convinga pe cel care ii va acorda viza ca nu au de gand sa ramana aici.

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Simona, eu prima data cand am chemat-o pe mama am luat ivitatie de la Columbus Travel, care au si un notar acolo, asa ca am scapat cu un drum. A doua oara am luat invitatia de la Airtour Canada si n-am mai autorizat-o (sau cum se zice) si a fost gratis (se pare ca acum nu mai e, iti cer 10$). In rest e cum zice clau07, in plus eu am mai trimis copie dupa carnetul de sofer (pentru adresa) si copie dupa T4 (ca sa ma asigur eu ca pricep ca am cu ce s-o intretin aici, dar cred ca am exagerat). Scrisoarea de la serviciu se numeste Letter of employment si stiu ei despre ce e vorba cand o ceri.
Succes!

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

As avea si eu o intrebare legata de invitatii. Nasii nostrii de cununie ar vrea sa vina in Canada in vizita. Nu sunt rude de sange cu noi. Ar primii viza daca le-am face invitatie? Unde as putea sa ma interesez?

Claudia si Alexandra ( 8 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

clau07 eu stiu o situatie asemanatoare--nasii de cununie ai unor prieteni au venit in vizita aici (sa le boteze bebele de fapt) invitati de finii lor. Au lasat-o pe fetita lor in tara si stiu ca au si o situatie materiala buna in Romania (nasii) asa ca nu au avut probleme la viza.

Eu invitatia cand am chemat parintii am luat-o de la Appolo Travel, cu 5 dolari. Nu e legalizata (are doar o parafa de la agentie pe ea). Nu a contat asta.

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daneza 13 spune:

mamicilor din Canada!
Sunt tare bucuroasa ca v-am gasit,mai am si eu cu cine schimba o vorba..Imi pare rau ca nu am descoperit site-ul asta mai devreme,suntem de 7 luni aici.."dar mai bine mai tarziu,decat niciodata!"
Emily poate ma treci si pe mine pe lista mamicilor din Ca.
Daneza 13(Dana)-Tudor-Stefan"Tody"(25.09.2003),DPN 27.07.2005 si locuim in CDN
Soia texturata,ca cea din Ro.nu am gasit nici eu, si mie imi place mult,dar in schimb am gasit soia boabe,si iti pot da o reteta de chiftelute,sunt chiar mai bune decat cele din soia texturata.Se pot face si din naut si sunt la fel de bune.
Onutza,spune-mi si mie te rog, la d-na doctor Dobrescu suni dinainte pt.programare? La CLSC de unde apartinem nu-i fac lui Tody decat vaccinurile pentru ca ni s-a spus ca sunt liste de asteptare la pediatri si de 200 persoane...Ne-au dat niste numere de tel.,dar pediatrul pe care l-am gasit nu sunt deloc multumita de el..La el e ca pe banda,cam mizerie si in sala de asteptare,am fost de 2 ori si de fiecare data mi-a spus ca Tody are infectie la urechi,mi-a prescris antibiotic si atat...In Ro.iti dadeau si picturi pt.nas,si pentru urechi...
Si inca o intrebare pt.mamicile care au nascut aici.Poate imi spuneti si mie cum decurge nasterea pe aici (am postat si pe Cu incredere spre Canada(15))mai am pana atunci,dar incerc sa aflu cat mai multe pana atunci...Ca in Ro. m-am lamurit cum este..
Numai bine si sanatate.
Dana si ei frumos Tody

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Dana bine ai venit printre noi!

In legatura cu soia, da sunt interesata de reteta si de soia, de unde o cumperi?boabe ai zis, nu?

In legatura cu nasterea stai super linistita, e super ok si tu si bb veti avea parte de ingrijiri super bune.Cel putin asa a fost in cazul meu nu stiu daca au fost si experiente negative..

numai bine!

Emilly cu gaza ei
Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Clau,

probabil, HEC-ul e plin de noi, romancele, ai vazut? ;
eu sutn inscrisa la certificatul in contabilitate profesionala, cheminement CGA, sesiunea asta am cursurile de verificare si control, fiscalitate si gestiune fiscala 2 (si conta fin.avansata- la care renunt); daca esti inscrisa la vreunul, da un semnal.

Ana

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Emilly,

il treci pe fiul-meu (si pe mamica lui) pe lista canadiencelor montrealeze? mersi;

Ana si Tudor (31 martie 2000);

mersi

Dana: eu procedez in modul urmator cu dr.Dobrescu: prima data m-am programat la st.Justine la un consult la dumneaei, dupa vreo 2-3 luni am ajuns la rind la consultatie;
de atunci, cind apare ceva sun, las mesaj la spital si ma suna acasa si stabilim consultatia in ziua respectiva sau urmatoare, sau imi transmite reteta la framacia cea mai apropiata de noi;

Ana

"Noi suntem trecatori ca iarba cāmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramān sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamānt."

Mergi la inceput