Anticonceptionale_cauza infertilitate?
Fetelor, a auzit cineva de efectul negativ al anticoncep. luate timp indelingat?Cica ar fi studii in strainatete care arata ca luare de anticoncep. fara intrerupere timp de peste 3 ani, duce la steriitate, si ca efectul acesta ar tine dublul perioadei de cand ai oprit. Nu cred ca m-am exprimat bine. de ex. daca ai luat 4 ani sile-ai intrerupt ai o stare de infertilitate timp de inca 4ani. Eu am intrebat pe dna. dr. protopopescu si a s[pus ca nu are nici o legatura, dar ce v-am spus despre studiile astea mi le-a spus si mie cineva din germnia care le stie de la un dr. renumit in infertilitate. Oare asa sa fie?
Raspunsuri
adelamaria spune:
Buna!
Si eu am auzit zvonuri din astea si chiar am prietene care se temeau teribil ca dupa ce au luat anticonceptionale nu vor putea avea BB!
Daca s-ar adeveri (Doamne fereste!) eu una as fi distrusa! Iau anticonceptionale de 5 ani si ceva si probabil ca inca voi mai lua! N-am facut niciodata nici o pauza si chiar ma gandeam zilele trecute ca ar fi timpul sa-mi mai fac un control!
Daca gaseste cineva ceva informatii mai exacte, sa ne spuna si noua! Eu totusi sper din suflet sa fie doar un zvon!
Kariris spune:
Teodora eu personal cred ca asa este. Si sa-ti spun de ce : eu am facut un tratament cu anticonceptionale pentru un nodul la san acum 13 ani, dupa tratament nu am mai ramas insarcinata decat cu o extrauterina.. si eu am auzit ca anticonceptionalele care de fapt inhiba ovulatia, daca le iei in exces o pot inhiba de tot sau ma rog... nu mai sunt atat de functionale ovarele dupa tratament. Cred ca esti pe o pista corecta dar nu te pot sustine cu prea multe dovezi concludente.
Pupi si mult noroc in continuare. Sa-ti indeplinesti visul!
psj spune:
Si eu am avut senzatia ca ar avea o vina in cazul meu , adica mi-a luat-o ciclul razna de tot dupa ce am intrerupt . Probabil ca anumite persoane au predispozitie pentru asa ceva si anticonceptionalele nu fac decat sa puna capac . Binenteles ca exista n cazuri care au ramas insarcinate imediat dupa ce au intrerupt anticonceptionalele dar cum spuneam cred ca depinde de mai multi factori . Acum oricum e prea tarziu sa mai intoarcem timpul inapoi ,deja le-am luat . Macar solutii exista sau studiul era doar cu titlu de constatare ?
DianaR spune:
No, fetelor, hai sa incerc sa va linistesc din propria experienta. Am luat anticonceptionale 4,5 ani, cu o singura pauza de o luna. Am intrerupt pentru ca vroiam sa raman insarcinata, si am ramas dupa 7 luni. Perioada asat relativ lunga pana am ramas (oricum mai e pana la 4 ani, nu?) s-a datorat mai degraba faptului ca am uter retrovers, pentru ca in a 2-a luna dupa ce am intrerupt am fost la ginecolog si la eco transvaginal s-a vazut foliculul de ovulatie. Deci, am ovulat deja de la al 2-lea ciclu fara ACO si cine stie, poate si la primul. La fiecare ciclu mi-am luat temperatura si aveam ovulatie, doar ciclurile erau cu o saptamana mai lungi. Si in a 7-a luna s-a intamplat minunea si acum avem o frumusete de baietel de 6 luni.
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 6 luni
Elise spune:
cred ca depinde de organism...
Mie, de exemplu, anticonceptionalele mi-au facut mult mai mult rau decit bine - e drept ca dr. care mi le-a prescris n-a binevoit sa imi faca si niste analize inainte, sa vada cum stau dpdv hormonal...
Dar am auzit si cazuri fericite, de mamici care au luat pastiluta 10 ani si dupa 3 luni de pauza au ramas.
Elise
adimercedes spune:
Fetelor, eu zic sa incercati in primul rand sa va dati seama ce medicamente luati. Eu de ex. am luat Mycroginon, care am inteles ca intareste tesutul uterin si nu lasa un eventual ovul fecundat sa se nideze. Insa, din cate stiu, exista anticonceptionale care inhiba ovulatia. Cu alea nu stiu cum sta treaba...
Din cate am discutat cu divesri medici ginecologi, exista sanse mari sa ramai insarcinata imediat dupa ce renunti la pastile, insa sansele nu scad in timp. Cred ca depinde foarte mult de organism si de problemele fiecaruia. Pentru ca atunci cand renunti la anticonceptionale, organismul isi revine la normal, oricare ar fi acel normal. Si s-ar putea sa nu fie intotdeauna normalul la care te-ai asteptat. Cazul meu: am luat anticonceptionale din 2000 pana in 2003. Am renuntat la ele pentru ca faceam foarte des infectii urinare si Candida (din cauza mediului acid care e indus de ele in vagin) si in ideea sa imi las organismul sa "dea afara" surplusul de hormoni si sa isi revina inainte de a incerca sa raman insarcinata. Si da, organismul meu si-a revenit la "normal" - rezultatul a fost ca am descoperit ca am PCOS (sindromul ovarelor micropolichistice). Nu pot sa zic ca am asa ceva din cauza pastilelor, deoarece stiu ca nu e adevarat. Insa pe perioada pastilelor nu am avut probleme, deoarece nivelul de hormoni era tinut sub control. Cand insa nu a mai existat acest factor de control (anticonceptionalul), organismul a inceput sa-si faca de cap ca mai inainte: cicluri de pana la 40 de zile si alte cele. Urmatorul pas, acum la mai bine de 1 an de cand nu mai iau pastile si la o juma de an dupa aflarea despre PCOS, e o vizita la gine, pentru niste teste de verificare si ok-ul pe care il astept pentru bb.
Eu zic sa fiti atente la organismul vostru si la semnalele de alarma pe care acesta vi le trage (la mine au fost infectii urinare succesive si Candida, dar la fiecare corpul va zice in felul lui "HO!")...
Si cand va apucati de
in vederea
, lasati pesimismul la o parte si inarmati-va cu mult optimism, rabdare si iubire. Si daca nu se intampla nimic 1 (UN) an de cand ati renuntat la orice mijloace de protectie, DOAR atunci sa va faceti griji si sa incepeti teste suplimentare. Acest sfat l-am primit de la diversi medici (si ginecologi) cu care am povestit despre asta.
Mult succes si copii cand vreti (desi vin cand e mai bine). Adi 
"Where there's a will, there's a way!!!"
Cristina_C spune:
Si eu am luat contraceptive mult timp (vreo 5 ani - dar cu pauze de 3-6 luni) pentru dereglari menstruale si ovare polichistice. De-abia la 2 ani dupa ce am intrerupt am reusit sa raman insarcinata (fara nici un tratament, fara stimulare, s-a intamplat pur si simplu ). Chiar ma pregateam sa fac si alte investigatii, sa-mi trimit si sotul la analize, dar n-a mai fost cazul
. Nu stiu daca infertilitatea mea "temporara" -de 2 ani- s-a datorat tratamentului prelungit cu anticonceptionale, s-ar putea...
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
utocatalina spune:
Am luat timp de 6 ani Logest....anul trecut in iulie am intrerupt....pina acum nu am ramas, dar ovulatie am avut cel putin de cind imi iau temperatura si monitorizez...adica cu siguranta din noiembrie si decembrie...in ianuarie la inceput...am avut un folicul de 17 mm in ziua a 10....deci nu cred in idee ca anticonceptionalele dau sterilitate din moment ce sunt atitea femei care au ramas chiar si in prima luna dupa ce au renuntat la pastile...Teodoran eu sper din suflet ca studiile sa nu se adevereasca si totul sa fie doar o problema de timp...Pupici...
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
lala_1 spune:
Bine a spus una din fete mai sus ca dupa oprirea anticoncept. organismul revine la "normal". Eu am luat anticonceptionale 6 luni: 3 luni Triquilar si 3 luni Logest (schema de tratam. data de doctor)si acum sunt in ziua 45 si menstruatia nu a aparut si nici sarcina nu (am facut doua teste)Azi i-l sunt pe doctor sa vad cand ma programeaza va anunt ce-mi va spune.
Oricum ce doream sa spun esteca eu am luat anticonc. pentru reglarea menstrelor dar dupa oprirea lor am ajuns de unde am plecat adica menstre neregulare cu cicluri de 35-40-chiar 60 zile.
anic spune:
Si eu am luat pilule aproape 2 ani.Mi s-a prescris initial diane35,iar apoi,un alt medic mi-a prescris jeanine.M-am simtit bine cu ambele,am scapat de durerile insuportabile de la ciclu,cand efectiv ma tavaleam pe jos.Abia cu pilule mi s-a mai reglat cat de cat,pt ca alternam de la 21 de zile,la 35.Acum am intrerupt pilulele de cateva luni ,mai exact de 4 luni si iar am ajuns la 35 de zile.Razna rau.