hipertensiunea esentiala si sarcina

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Inca ceva, am uitat sa va intreb. Mi-a zis medicul aseara ca daca nu raman in 3 luni, o sa ma forteze putin; oare ce se intelege prin asta? ceva pastile sau altceva, voi stiti?
Si tot aseara l-am intrebat daca trebuie sa fac analize inainte sa raman insarcinata si ce anume si mi-a raspuns ca daca am bani in plus mai bine sa-i donez undeva unde e nevoie, analize o sa-mi dea sa fac dupa ce raman insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Mifloretensiunea mea e cuminte de cand stau acasa. Se vede treaba ca si stresul mi-o ridica. Acum mai creste doar cand vine soacra-mea pe la mine si ma innebuneste cu ce-o sa faca ea cu copilul!!!S-o creada ea!!!!!!

Despre "fortare" in a ramane insarcinata nu stiu exact ce a vrut sa zica doctorita ta dar eu am ramas insarcinata dupa teribila si nasoala histerosaplinografie (brrrrrrrr!!!!) care nu numai ca arata cat de permeabile sunt trompele ci le si desfunda si le sterilizeaza prin solutia de iod pe care o introduce. Iar dupa asta am luat niste antibiotice doar 5 zile pe luna din prima pana in a 5-a zi de ciclu. O luna, a doua le-am luat si am si ramas insarcinata!!!! Asta a fost tot la mine. Poate ca asta o sa fie si la tine, macar tratamentul. ma gandesc eu...
Oricum....iti tin pumnii!!!!

(35 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Corneliaa, multumesc pentru raspuns!
Ma bucur ca n-ai probleme, vezi, ti-am spus eu! Cu soacra ta incearca sa nu te certi, mai ales in perioada asta, poate ii spui de exemplu ca esti obosita si vrei sa dormi si sa vina mai rar...
Si acum 2 intrebari, eu tot timpul am ceva de intrebat: in ce consta histerosaplinografia (daca-ti trezeste amintiri neplacute, nu-mi raspunde) si daca-ti amintesti cum se numeste antibioticul pe care l-ai luat tu cele 5 zile. Se pare c-a fost bun, ai ramas repede - tu
incercai de mult timp sa ramai insarcinata?
Multumesc! Salutari lui bebe-strumf !!!

Mergi la inceput

Draga mea,

Histero e intr-adevar cam nasoala dar n-am murit nimeni dinn asa ceva. Iti introduce in vagin o siringa foarte mare in care au solutie iodata. Apoi imping din siringa solutia in uter si cu presiune foarte mare ca s-o ia in sus pe trompe pana la ovare. Durerea e cam nasoala datorita faptului ca se creeaza presiune ca sa o ia solutia in sus pe trompe. Cu cat sunt trompele mai infundate cu atat presiunea e mai mare. Cert e ca simti ca-ti explodeaza toata partea de jos. Dupa ce a ajuns solutia pana unde a putut, se face un fel de radiografie (desi nu e asa ceva ca se vede tot, inclusiv tu vezi, pe un ecran de televizor). Asa se deduce cat de permeabile sunt trompele si se si dezimfecteaza traseul.
Medicamente am luat cam asa: Prednison, Ospen si Doxiciclina. La mine a functionat foarte bine ti-am zis ca a doua luna deja am ramas insarcinata.
Oricum mergi la doctor si nu lua medicamente fara acordul lui.

Pupicione si spor la treaba!

(36 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kity2004 spune:

Buna fetelor si Sarbatori Fericite !
Mie mia- fost depistata in saptamina 27 de sarcina o hipertensiune ( 18 cu 8 si 19 cu 10 ) iar cu metiodopa si repaos total am reusit sa nasc la 39 de saptamini cu cezariana ( cind am intrata in operatie am avut 17 cu 9 cu totate mdeciamentele) si acum am o minuanaite de fetita.
Dupa nastere nu am mai luat medicamente ( alaptez inca ) dar mai fac ceva tensiune 15 cu 9 maxima .

Oana si Iza-Maria DN 19 iulie

Mergi la inceput

Si inca ceva ma bucur mult ca am gasit acest subiect . Cind am fost eu insarcinata nu am mai gasit pe nimeni pe forum cu HTA in sarcina .

Mergi la inceput

Kity, multumesc, tocmai mi-ai raspuns la una din intrebarile pe care mi le puneam. Aceea daca se poate face cezariana cu tensiune mare. Se pare ca da, iar asta nu poate decat sa ma bucure pentru ca eu tind spre asa ceva.

La multi ani si sa cresteti mari si sanatosi!!!!

(36 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf

Mergi la inceput

Da Cornelia , se poate face cezariana cu HTA mare , dar stiu ca mie mi-au dat tot felul de medicamente si m-au monitorizat permanent in primele 24 de ore dupa operatie .Oricum pina la final totul a iesit bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Si eu am cautat multa vreme pe forum un subiect ca acesta atunci cind am avut nevoie ... apropo de tensiunea in timpul sarcinii ! Ca si eu am avut pe aproape toata durata celor 9 luni tratament pentru HTA, de cite ori ma duceam la ginecolog, aveam intilnire si cu cardiologul - au mers mina in mina si acum am o minunatie de baietel de 4 luni si jumatate ! Metildopa este intr-adevar medicamentul preferat de medici in sarcina, tin minte chiar ca am gasit undeva pe net un medic renumit care spunea ca metildopa este cel mai bun in cazul acesta ! Daca va pot fi de ajutor cu orice informatie legata de HTA in sarcina, intrebati-ma ! Eu am plecat de la valori de 18 cu in luna a 3-a, apoi am mers cu 13-14-15 cu tratament si acum, dupa nastere nu mai iau nici un medicament si tensiunea a disparut exact asa de repede precum a venit !
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite, un An nou luminos si multa sanatate !!!

Alice si Andrei Florin (12.08.2004)

http://community.webshots.com/user/alice20041

Mergi la inceput

Va urez un An Nou cat mai fericit si plin de realizarile dorite si multa-multa sanatate!!!!

(37 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf

Mergi la inceput