Certuri si discutii cu sotul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

imi cer scuze de la inceput, nu vreau sa supar pe nimeni, dar am observat ca la cuplurile mai mature care si-au dorit mult un copil si au asteptat dupa el, femeia care nu a avut unde sa-si manifeste sentimentele materne tinde sa cocoloseasca barbatul, sa curete dupa el, sa-i faca mancarici, sa-i faca mofturile, etc. Relatia se transforma dintr-un parteneriat intr-o relatie defecta mama-copil. Problemele mari apar cand copilul mult asteptat isi face apartitia si sotul nu reuseste sa se obisnuiasca cu ideea ca a fost detronat, ca devine responsabil pentru cel mic, ca nu mai este el cel dupa care 'mamicutza' umbla sa-i satisfaca nevoile, ca brusc ea realizeaza ca si el are 2 maini functionale si ii cere sa preia parte din responsabilitatile casei. Asta explica si sentimentele contradictorii pe care astfel de barbati le au vizavi de copiii lor, pe de o parte ii iubesc si i-au dorit, pe de alta parte au resentimente la adresa lor.

draga mea,
tu esti o norocoasa, ai casa ta, castigi bine si parintii te ajuta. Nu renunta! fa-l sa inteleaga ca este BARBATUL in casa, si nu isi onoreaza aceasta functie. Daca treburile casnice ii displac, atunci sa lucreze mai mult ca sa poti tu sa lucrezi mai putin si sa te ocupi de gospodarie si...in nici un caz nu accepta sa fie violent cu copilul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia_tincu@yahoo.com spune:

Oz si Ramonika,subscriu!
Draga Ingrid sustin sus si tare ca e timpul de-o schimbare!!!(na, ca fac si rime!).Sincer,acum citiva ani ma regaseam in mare masura printre rindurile tale, iar drept urmare am la activ un divort si o noua casnicie diametral opusa celei dintai(nesperata, dealtfel).
Nu ma intelege gresit, divortul a venit dupa zile si nopti de tratative, mai la rece, mai fierbinti,ca doar nimanui nu-i place tribunalul si cicatricile pe care le lasa!
Sustin cu toata fiinta ca nici un om nu trebuie sa-si bata joc de un semen al lui(si spun asa deoarece cunosc si situatia inversa!)doar pt. ca are un certificat de casatorie,sau e parinte biologic.
Ingrid,nu ceea ce face el inseamna a fi barbat!Dimpotriva!In vorba si fapta trebuie sa existe jogica si balanta si respect si reciprocitate.Nu suntem animale,Dumnezeule!
Poate e si vina ta,poate l-ai obisnuit asa.Sau poate asa ti-a "parvenit"si ai sperat in cuvintele nobile(dar absolut firesti)pe care le-am scris mai sus.
Vorbiti, dicutati,negociati,si-abia atunci, daca nu reusiti sa schimbati ceva,renuntati.
Nu avem decit o viata, iar daca celalalt nu intelege s-o traiasca frumos, nu-l lasa sa-ti fure visele,zimbetul si somnul linistit.
Sa-ti dea Dumnezeu si judecata ta gindul cel bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ingrid,

Tot ce se intampla la voi acasa se intampla pentru ca tu permiti. Discuta cu sotul tau daca se poate calm si fara sa-i scoti ochii, spune-i ca pur si simplu ai obosit si te-ai bucura daca din cand in cand ati face schimb de roluri. Sau daca i se pare nedemn sa dea el cu aspiratorul si sa faca de mancare pt tine, mai fa un efort si angajeaza pe cineva sa iti faca saptamanal curatenia in casa. Sau o data la doua saptamani, si impune regula mentinerii curateniei. Costa in jur de 400.000 si te scuteste de un efort in plus. Tu muncesti enorm, meriti sa te opresti putin din goana asta zilnica si sa te bucuri de copilul tau. Asa o sa ai vreme sa mergi tu in parc cu copilul, sau sa mergeti impreuna, ca diversiune.
Am vazut ca ti se recomanda sa menajezi sentimentele sotului, sa nu-i reprosezi ca e casa ta, ajutorul vine de la ai tai, ca tu sustii financiar casa. Mie nu mi se pare normal. Daca pe toate le faci singura, pentru ce mai esti maritata? Doar ca sa ai cui spala camasile si de la cine inghiti certuri?
Din pacate din ce in ce mai multi barbati accepta situatia asta, sunt multumiti ca sotia castiga mai mult, asta le da lor mai mult timp pt televizor si nu trebuie sa isi bata capul. Daca ar avea cu adevarat orgoliu, s-ar scutura singuri si s-ar apuca de treaba. Dar e mai comod asa, nici batai de cap de la o sotie casnica, nici grija zilei de maine, ce e primit e bun primit... Nu zic sa pui mainile in solduri si sa-l dai afara din casa TA, dar daca dupa ce discuti la rece situatia, el tot nu misca un pai, e clar ca in veci nu va fi altfel. Cat de mult va dura situatia asta insa depinde doar de tine.
Vorbeste-i calm, dar vorbeste-i. Nu mai inghiti...

Anda, 32+ saptamani, dr. Radoi, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ah, si inca un gand...
Inteleg ca esti mama de baiat:)
Invata din experienta ta si educa-ti fiul altfel decat a fost educat sotul tau.

Anda, 32+ saptamani, dr. Radoi, Municipal

Mergi la inceput