Intrebari despre sterilet
Raspunsuri - Pagina 5
IRENE11 spune:
eu m-am impacat bine cu steriletul:am pus unul care a tinut 5 ani,apoi l-am scos ca voiam bebe,mi-am montat altul,pe care l-am scos dupa 3 ani(ca voiam si al doilea bebe),am luat pastile anticonceptionale dupa cea de-a doua sarcina si apoi am montat un al treilea care ar fi trebuit sa ma tina tot 5 ani...dar sa vezi faza:m-am procopsit cu o leucoree pe care am tratat-o azi da si maine ba,iar steriletul meu n-a mai functionat...in sensul ca am ramas gravida cu sterilet cu tot...si pentru ca nu mai voiam al treilea bb,am facut intrerupere(tot atunci am scos si steriletul,care la momentul respectiv,mi s-a povestit ca era acoperit de secretie...ce injuraturi mi-am luat de la ginecolog,eu stiu...si pe buna dreptate...sa vezi ce inseamna indolenta)...asa ca am batut recordurile...am o prietena care la vremea respectiva se chinuia cu tratamente de ferilitate,si cand i-am spus ca am ramas gravida cu tot cu sterilet,a zis ca sa divortam amandoua si sa facem schimb de soti
...acum sunt inca pe anticonceptionale,dar ma bate iar un gand...noroc ca mi-a venit mintea la cap si am tratat leucoreea aia cu seriozitate...
syd spune:
Eu il am de un an.LA inceput,primele trei luni,mai cu dureri de cap,mai cu dureri de sani,ciclu dezordonat.Acum e mult mai bine,nu-l simt.Sanii se umfla enorm inaintea ciclului![]()
.Sange nu este decat o scurgere mai murdara.La unele femei ciclul dispare.
quote:
Originally posted by roandre
Foarte bun subiectul pt ca si pe mine ma intereseaza acest aspect. Eu am nascut pe 26 aug 2004 si doctorul mi-a recomandat steriletul Mirena (mi-a zis ca are pretul de 5250000 lei). Luna asta in mod normal ar trebui sa mi-l pun...dar citind ca ati avut probleme cu el parca am retineri. Este cineva care si l-a pus si a fost ok?
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
syd spune:
Eu am avut sterilet inainte de a avea un copil,a mers de minune.Al doilea dupa nastere ,la 8 saptamani cred,sangera prea mult,doua saptamani cel putin pe luna aveam tampoane.
o mica pauza si am bagat pe-al treilea in Romania,nu l-a aranjat bine,am fost si eu un pic crispata si ma durea in partea dreapta.,Peste 2-3 luni afara..Am luat pastile,ma ingrasam prea tare.Am incercat patch,oribil,dureri de cap de nu mai vedeam bine,foarte puternic.
In sfarsit mi s-a propus Mirena,usor de pus,eram putin derutata la ineput.Acum, la un an sunt foarte multumita.Mai sunt eu nervoasa si slabesc greu dar nu din cauza lui.
Sa nu uit la primul si al treilea mi-a scazut tensiunea cand l-au pus,ma lua cu ameteli si cu calduri si vedeam in ceata.In cazul acesta e bine sa aveti ceva dulce la indemana.Nu imediat ,ci pe strada la vre-un sfert de ora.
adrienne12 spune:
Dragele mele ma bate si pe mine gindul sa pun Mirena. Costa cred $180, trebuie sa-l cumpar eu dar mi-l ramburseaza asigurarea. Problema mea este de ce as pune Mirena (care are hormoni) si nu de cupru (fara). Incerc sa ma dumirecs dar se pare ca exista mai multe plingeri pt. Mirena decit pt. cupru. Una peste alta o prietena f. buna a avut sterilet ani de zile, de la 23-30 ani cind l-a scos ca sa faca un bebe. Dupa ce a facut bebele si-a pus din nou. Numai de cupru, asa incit zau, nu stiu de care sa pun. Stie cineva daca cantitatea de hormoni eliberata de Mirena e egala cu cantitatea de hormoni din pastilele anticonceptionale? Daca da, atunci nu am de ce sa pun pt. ca exact asat nu-mi place la anticonceptionale.
Yasmine spune:
Am shi eu Mirena, diferentza e ca aici am dat pe el 300 de euro, nu am nici o problema cu el, sangerarea e ciudata shi putzina, shi doctorul m-a asigurat ca dupa 3-6 luni se va opri ciclul de tot, in rest nu am probleme cu el, nu ma doare nimic, nici la montat nu a fost dureros, am de gand sa-l tzin 5 ani, dhi dup-aia ... cine shtie ... poate Number 3 :))
Corinna, Andreas Noel, Yasmin Serena shi Alexandru http://www.rhp.ro/Andreasn/
syd spune:
Nu reusesc ca intru link-ul direct dar pentru cele care intzeleg franceza intrati pe http://www.atoute.org la forum si recherche sterilet mirena. Sunt multe,multe raspunsuri, chiar doi doctori ginecologi.
Si multe alte subiecte medicale.Suces!
syd spune:
Am citit un pic pe forumul francez despre Mirena.In linii mari toate femeile se plang de oboseala,acnee si kg in plus,poate nu de la inceput dar pe tot parcursul de 5 ani.Ele mai spun ca nu e compatibil cu antiinflamatoarele dar doctorii dezmint.Una,doua au mai si slabit de la el.Vorbesc de femei care si-au pastrat acelasi stil de viata si de alimentatie si au vazut cum iau kg.
Eu,intr-un an,ce-i drept m-am ingrasat si stiu de la ce,doar sa-mi fi modificat apetitul.
goguta spune:
Fetelor stie cineva cum actioneaza exact pilula, steriletul de cupru si steriletul cu hormoni? Adica ce se intampla exact: impiedica ovulatia, omoara spermatozoizii, impiedica fixarea ovulului fecundat - fiecare ce si cum?
Pe mine ma nelinisteste faptul ca un ovul fecundat ar putea fi distrus - prefer o metoda care sa impiedice fecundarea.
In fine, daca stie cineva sa ma lumineze si pe mine - sau poate aveti ceva link-uri.
Pupicuri.
Gogutza