Mamici de mai - iunie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 9
crissu spune:
Buna ziua la burtici?
Scuzati-ne pentru lipsa de 3 zile dar sa stiti ca mi-a fost dor de voi.....si am citit tot ce ati scris.
Nu am mai scris deoarece nu ma simt deloc bine.........ma chinuie ingrozitor starea asta de rau si de greata.......dar parca mai mult e de rau 

.Am terminat si cu injectiile cu gravibinon si sper sa nu mai am nevoie de ele pe viitor.
Citeam despre masuratorile bebeilor vostri facute la ecografie si cineva zicea ca la 12 saptamani are 9 cm.......asa ca am intrat in trepidatii.....de ce bebitul meu are doar 3,38 cm?????? asta la 11 saptamani????Si Doamne mi-e asa de rau acum incat nu cred ca mai rezist mult la servici......
Imi pare rau ca va intristez cu problemele mele.....normale zic eu ca sa-mi fac curaj......maine sper sa fie ceva mai bine.
La multi ani de SF. Nicolae sarbatoritilor 
Si cineva zicea de acest sfant ca e aparatorul copiilor........am urmat sfatul si m-am rugat pentru bebele meu si pentru toti bebei din lume....sa fie sanatosi si frumosi!!!!
Criss si 
gabitzam spune:
Crissu, nu te mai speria atit cu masuratorile astea, n-ai sa gasesti in doua locuri la fel valorile medii ale lungimii si greutatii copilului. Fiecare copil poate avea ritmul lui de dezvoltare.
Ha, aacum am vazut ca am capatat o steluta rosie ![]()
Gabitza
nefertari spune:
Ok, Mickyyy - m-am lamurit !
crissu - pe unde umbli ? Ne-a fost dor de tine ! Da-le incolo de masuratori !!!!! Daca bb e sanatos , mai conteaza cat e de inalt ?Are dreptate gabitzam .
Si daca tot esti nemultumita de cm ,mai fa un echo - nu e frumos din partea ta sa fii suparata , mai ales de Sarbatori !
simonaeus spune:
Crissu, tu erai asa de vesela...
Stai linistita, daca era ceva in neregula iti spunea medicul ecografist.
Simona
Ruxel spune:
crissu al meu la 11 saptamani avea 4.37 sm .... si eu am intrat in panica cand am vazut ce scriau celelalte fete. Am cautat pe diverse sit-uri si totusi ma i ncadrez la "normal".
Cloreta spune:
Cine spunea ca si-a cumparat cartea viitoarei mamici? E asa draguta, scrisa intr-o nota destul de vesela daca pot sa spun asa, acolo scrie la fiecare saptamana cat are bb, lungime, greutate. Si eu m-am uitat repede dupa ce am cumparat cartea, la prima mea ecografie sa vad daca bb e pe acolo la dimensinu, cred ca nu era:) Eu zic sa nu ne facem probleme d-astea acum, ei sutn bine sanatsoi important e sa avem grija de noi, sa ne odihnim, sa avem un tonus bun, sa nu ne suparam si sa mancam bine, in limita in care putem evident.
Din saptamna 14, am citi in carte, bb isi ia singurel cam tot ce ii trebuie de la ni si daca noi nu ne hranim cum trebuie, el ia in detrimentul nostru.
Cloreta
Cornelia spune:
Fetelor, lungimea bb-ului se masoara pana la fundulet ("crown to rump" - sper ca asa se scrie). In unele site-uri apare si lungimea totala, cu picioruse. Crissu, nu am timp acum sa verific, dar daca tie la ecografie ti-a spus ca bb are 11 sapt., inseamna ca si lungimea e corespunzatoare varstei.
Eu ma gandesc inca daca sa intru inconcediu de la inceputul anului sau sa mai astept. Sunt destul de ingrijorata si nu as vrea sa imi para rau ca am ales in devafoarea bb-ului.
Cornelia
(17 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
babygirl spune:
mamici, daca eu nasc in 10 iunie, cand pot intra in prenatal? daca voi abuza de co. medicale incepand cu luna viitoare, cum imi va afecta asta salariul si indemnizatia pt mamici?
Adina / 14+ / Vladareanu- Elias
gabitzam spune:
Cornelia, poate pentru linistea ta si avind in vedere starea in care te afli, ar fi bine sa iei concediul cit mai repede posibil.
Te referi la concediul de odihna, medical, de risc maternal?
Gabitza
Cloreta spune:
Cornelia daca spui ca ti-e mai bine sa stai acasa, nu ezita. Important e sa te simti bine si sa poti sa ai grija de tine si de bebe.
Si despre dimensiunea lui bb asa scrie si in carte, de la cap la coccis dar si de la cap pana la picioare. Este foarte posibil sa fie trecuta dimensiunea pana la coccis ca la varsta asta e ghemuit:)))
Cloreta