astenoteratospermie
Am vazut ca au fost deschise mai multe subiecte despre rezultate spermograma. As fi scris acolo dar nu m-am regasit cu diagnosticul pe subiect. Daca moderatorii considera ca ar trebui pus in alta parte ii rog sa directioneze subiectul.
Astazi am repetat spermograma la Giulesti si rezultatul este cam descurajant. Analiza a fost facuta de dr. Moisa la care sunt si pacienta. Inca nu am ajuns sa discutam despre analiza si de aceea va cer si voua parearea. Poate mai sunt fete care au diagnosticul astenoteratospermie si imi dau niste sfaturi, niste tratamente, daca ar trebui sa imi fac probleme mari sau .....
Cu un an in urma am facut spermograma la Medsana si rezultatul a fost normospermie cu astenospermie moderata. Adevarul este ca nu ma asteptam sa iasa diagnosticul asta. Sa va dau valorile din buletinul de analiza
Volum 3 ml (normal 2-6 ml)
PH 7,5 (normal 7,2-7,8)
aspect opalescent
timp lichefiere >1 ora (normal max. 40 min)
concentratie 62 mil./ml (normal min. 20 mil./ml)
Mobilitate (normal A+B min. 50%)
A - 2%
B - 10%
C - 10%
D - 78%
Morfologie aproximativ 15% (normal min. 30% forme tipice)
Leucocite < 1 mil./ml (normal max 1 mil/ml)
Ce parere aveti, ma indrept spre inseminare cu pasi repezi, sau mai am sanse de ceva natural?
Am citit atatea despre locul unde ar trebui sa iti faci spermograma si cele mai multe pareri sunt ca la Medsana analiza iese cel mai bine. La mine analiza la Medsana a iesit foarte bine dar nu s-a intamplat nimic, chiar daca celelalte analize erau in parametrii normali. Stau si ma intreb, oare cei de la Medsana sunt cei mai buni in spermograma pentru ca acolo mie mi-a iesit analiza buna?
Pupici si sa auzim de burtici
LilianaM
Raspunsuri
MRL spune:
Nici o parere fetelor? Chiar nimeni nu s-a mai intalnit cu diagosticul asta? O fi asa de grav de nimeni nu spune nimic?
inapopescu spune:
Si sotul meu a avut acelasi diagnostic cu mobilitate a+b 5%.Noi am facut ICSI care din pacate nu a reusit.Am inteles ca nu prea se poate trata,dar depinde de fiecare organism.Pupici
Maki spune:
Liliana, asteno- insemana ca mobilitatea este redusa, adica A+B<50%, iar terato- ca are peste 70% cu morfologie diferita de cel normal( ma scuzi daca nu m-am exprimat bine, dar l-am tradus din maghiara).
Sotul meu la prima spermograma a avut 38% mobilitate A+B, iar dupa numai o luna de tratament cu Pregnyl 500, 10 injectii, + vit E , mobilitatea a crescut la 48%, dupa care a mai urmat 5 injectii + vitamine, iar in cursul dec.urmeaza sa facem o alta spermograma sa vedem daca a avut ceva efect.In schimb el are probleme si cu nr de spermatozoizi, dar la voi nu se pune aceasta problema.Parerea mea sa mergeti la un endocrinolog ca sa vedeti care este cauza si inainte de toate ( adica ICSI , FIV) sa incercati daca raspunde la vreun tratament( care dureaza min 3 luni), dupa care puteti incerca o alta metoda.
Va doresc mult noroc si va pup,
Maki
MRL spune:
Fetelor, multumesc mult pentru raspunsuri.
Maki, pot spune ca m-am mai linistit putin, explicatiile tale au fost clare. Ma gandesc ca o cauza ar fi ca, acum 2 saptamani a fost bolnav aproape 2 saptamani - enteroviroza- a avut febra care oscila de la 38 gr si ajungea chiar la 40 gr (intr-o seara mi-a facut 40 cu 2 si era sa chem salvarea, dar i-am pus gheata pe el si febra i-a scazut aproape de 38). Dupa o saptamana de febra am fost la doctor, si-a facut analizele iar acestea au fost foarte bune, doar glicemia a fost mai ridicata. Exlicatia a fost ca viroza a cauzat ridicarea glicemiei. A primit antibiotic 5 zile iar dupa 3-4 zile de tratament febra a cedat. Dupa terminarea tratamentului am refacut glicemia si totul a revenit la normal. A fost o viroza nasoala, fara tuse, fara sa curga nasul, doar febra mare, dureri de muschi, dureri de cap, stare de moleseala. Ma gandesc ca poate fi o cauza. Mai adaug si stresul de la serviciu. Dimineata nu stiam cum sa facem recoltarea mai repede pentru ca trebuia sa fuga repede la serviciu (reusise sa se invoiasca doar 1 ora, doar nu era sa spuna la serviciu ca el are nevoie de timp pentru a umple un borcanas cu gigei... nasoala treaba).
Acum ma uit la cele doua analize pe care le am si stau si ma gandesc. Prima, facuta acum 1 an la Medsana cu pauza de 1 zi jumatate a iesit normospermie iar cea facuta la Giulesti cu 4 zile pauza a iesit astenoteratospermie. Poate ca nu trebuie sa las gigeii sa se odiheasca.
Oricum am sa ii cer doctoritei sa refaca spermograma. Oare se poate repeta in aceeasi luna? As fi curioasa sa vad daca ies modificari majore. Proba am sa o duc tot la Giulesti.
Va pup dulce si sa auzim numai vesti bune.
LilianaM
Maki spune:
Liliana, fii sigura ca cauza este febra.Se stie ca caldura excesiva( bai, dusuri fierbinti, pantaloni stransi etc.) dauneaza gigeiilor, mai ales mobilitatilor lor.Spermograma se repeta de obicei la o luna, iar in instructiuni scrie clar :pauza 4-5 zile,fara alcool inainte cu 24 ore, spalare doar cu apa, fara sapuni , creme etc.si trebuie sa ajungenti cu recipientul in max 30 de minute.
Va pup, Maki.
MRL spune:
Maki, ai dreptate. Cred ca din cauza nelinistii mele vreau sa repet analiza cat mai repede. Cred ca ar trebui sa imi las sotul sa isi revina in totalitate si apoi sa repete analiza. Acum luam amandoi vitamine cu echinaceae pentru sezonul rece si vaccin antigripal homeopatic.
Multumesc mult pentru linistea pe care mi-ai adus-o. M-am mai calmat si astept linistita sa treaca luna si atunci o sa vedem ce si cum.
pentru tine si sa auzim de
Pupici dulci
LilianaM