Bebelusi de iulie-august 2004 (19)
Raspunsuri - Pagina 12
mitzura spune:
Huh, am reusit acum la doi sa-l fac sa suga. M-am gandit ca poate saracu' copil vrea sa-si rareasca mesele. Eu ii dau sa manance tot la trei ore ca o mama obsedata ce sunt , si poate el are mai nou nevoie sa mannce la 4-5 ore. Desi ieri si azi a mancat la 6 ore.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
roxanaz spune:
Mitzule ia lasa-l sa chitzaie un pic de foame - eu asa am hotarit, ca vad ca iar nu vrea nimik. cred ca l-a apucat si pe el nemincatul. asa ca...acusi doarme din nou dupa ce s-a trezit un pic, a marait si chitzait..si cind cere ii dau si gata.
Daria, nici Patrick nu a baut niciodata ceai, chiar am incercat o data sa il pacalesc...se uita la mine ceva cam "sa bei tu chestia asta!" asa ca nici nu mai incerc. hehe si nu te ingrijora ca daca nu ii place nu inghite...pitaku cind nu are chef intoarce capul, nu deschide gura, iar daca o deschide nu inghite, da sucul afara. inseamna ca ii place, bravo...esti bucatareasa buna!
a propos de mincat, sa va pun si 2 poze de la masa cu pitiku....revin.
Dorsilia spune:
Buna!
am fost ieri seara la vaccin, apoi am pus supozitor imediat dupa, plus unul noaptea, mi-am fixat alarma dupa 8 ore sa ma trezeasca sa i-l pun...azi e cam agitat, n-are rabdare de nimic, molfaie biberonul in coltul gurii si-l scartaie pe gingii, se umple de lapte si pe nas ca se stropeste, dar....speram la bine, ii pun comprese reci tot la o ora pe piciorus. Ieri nici n-a clipit cand l-a intepat in schimb cand a inceput sa curga lichidul in piciorus s-a incretit si-a inceput sa planga. L-am luat imediat in brate si l-am mai calmat cat sa ma inteleg cu madam care imi dadea indicatii despre cum sa-l hranesc. Noroc ca m-am dus cu toate masuratorile copilului facute ca nu mi l-a mai agitat si cu asta, doar s-a uitat in gat, l-a palpat la abdomen, si l-a ascultat la inimioara si plamani.
A fost amabila cu noi ca ne-am dus cu plasuta, deh, asa de sarbatori sa fie, ca ieri a fost si ziua lui Danut si na.
Mi-a zis asa despre el anume ca e pastos --- (ma enerveaza expresia asta si ma doare-n cot in acelasi timp pt ca eu nu cred ca e deloc pastos, este energic si in afara ca nu se rostogoleste inca de pe o parte pe alta atinge toti itemii indicati pt dezvoltarea neuromotorie conform varstei cronologice), ---- deci zicea doctorita ca la greutatea lui (8500 gr.) SIGUR nu-i mai ajunge laptele, prin urmare sa-i bag la greu suc, pulpa de fruct, supa de legume, etc. Eu am fost cu el la o pediatra medic primar acu 2 saptamani si mi-a zis sa nu-i dau nimic in afara de formula pana la 5 luni. Asta zice ca trebuia sa incep cu toate alea de va zisei inainte. Sunt in plina ceata...nu stiu ce sa fac. Eu as mai astepta, nu cred ca puiutul meu e prost hranit cu laptele.
Acum, intreb si eu....voi ce pareri aveti ? O fi avand el 8,5 kg insa sistemul lui digestiv tot imatur este, are doar 4 luni.
Acum au plecat bunicii de la noi, s-a jucat cu ei si s-a obosit extrem, a sarit si peste somnul de dimineata, ca nu putea dormi ca ne auzea vorbind, tresarea intruna, ei rontaiau alune, zdranganeau paharele si n-a putut asta micu atipi, asa ca a devenit nervos din cauza oboselii, nu ne mai intelegeam cu el. In cele din urma au plecat ca au vazut ca e foarte nervos, cu ochii rosii de atata frecat la ei si marait la maxim. Nu-mi explic, parca simte cand sunt musafiri asta micu, eu de exemplu pot sa zdranganesc cand sunt singura cu el cat vreau, ma perind in bucatarie si inapoi, ma uit la TV, ascult si muzica si rontai si eu cate ceva insa nu-l deranjeaza, bat si oua la bucatarie, insa cand se aduna inca 3 persoane in plus nici vorba sa poata adormi.
Pe mine ma dor salele si genunchii, ca pe o baba hodoroaga
pupi
lia
pako spune:
Mai io nu i-am facut program niciodata Andreei...nici la somn nici la papat.Cand ii foame cere....asta cam la 3 ore,3 ore juma..chiar 4...Nu prea inteleg programul asta la bebici...poate imi explicati si mie......Soacra-mea imi tot zicea de cand am venit cu ea din maternitate sa-i fac program la 4 ore...insa am lasat-o pe ea sa-mi spuna cand ii foame...de somn o mai culc si eu fortzat ca sa-mi fac trebili.
De cand i-am dat mar ras cu biscuite face kk mai gros...si mi se pare mie ca nici nu-l digera.aseara facuse parca era plasitina...puteai modela cu el.Azi nu i l-am mai dat cu biscuite (ca io cred ca de la biscuite e)ci am pus 3 linguritze de lapte in mar....a papat ...sa vedem rezultatele.
Io sucul il dau dimineata dupa marul ras...si pe urma mai completam cu laptic.
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/album/225204808Mzceef
roxanaz spune:
Lia, eu zic sa faci cum vrei tu. daca nu ai chef sa diversifici si copilul e vesel, maninca si se satura asteapta pina la 5-6 luni. nu te poate obliga nimeni la nimik. asa ca...trust your instincts!
si fa si tu un nani cit doarme pitiku.
pako spune:
Roxana, ti-am vazut piticu'...ti-a cam dat de lucru la barbitza aia...
Lia daca Danutz mananca bine laptic...mai asteapta cu diversificarea...aici cica de la 6 luni se incepe.
pupici
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/album/225204808Mzceef
naomi_ioana spune:
Buna dragele mele,sa nu vorbesc intr-un ceas rau,ieri si azi a mea mogaldeata imi doarme de la 17 la 20,la 20 baita,masaj,papat,un pic de joaca cu mami si cel tarziu la 21,30 "noapte buna"in cursu zilei tot la acelasi program a ramas,2-3 reprize,de 30min,dar ma bucur ca im doarme inaite de baita;inainte era belea,trebuia sa stau cu ea in brate 2-3 ore,si nu oricum,eu trebuia sa stau in picioare
Noi ne-am cumparat costum de craciunitadar asteptam sa facem bradu dupa care la greu.
Gagici va invit sa va uitati la poze din luna decembrie sa vedeti ce gagica adevarata s-a facut Naomi.
In privinta alaptatului,va inteleg perfect ce simtit(Mitzura)imi amintesc ca,cand am renuntat la alaptat am ,niciodata nu ne vom mai intalni cu aceste momente .
Multi pupici de la noi,a zi buna va doresc,eu merg la ca acushi ma cheama datoria
szivarvany spune:
Lia, io zic sa mai astepti ... ca bb e super sanatos si ia in greutate ... parerea mea !!!
Da` io chiar ca ma gandesc serios ca poate goanga mea nu stie sa-si inchida gura, sau nu stie ca atunci cand isi inchide gura nu mai bag haleala. Adevarul e ca noi mancam la foc continuu ... adica ne apucam si terminam, fara lugu-lugu, mugu-mugu. Am gresit io oare la faza asta ??? Si acuma mi-a ras 150 de lapte fara oprire ...
Sunt foarte, foarte debusolata ...
Va pupacim !!!
Am vazut pozeleeeeeeee ... mai vrem, mai vrem, de la toti bb-ii !!!
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
mitzura spune:
Pai nici eu nu i-am facut program lui bebe. Si l-a facut singur. El cerea sa manance la trei ore, adica devenea plangacios si daca ii dadeam sa manance manca. da acu' se pare ca nu ne mai trebuie asa de des. Sper totusi ca se rezolva treaba cu mancatul asta de la san. cred ca mai e si alta chestie, au dat de gusturi noi de consistente noi si laptele e deja booooring.
mitzura cu bebe Tudor Codrin