viroza respiratorie subacuta
Va rog sa ma ajutati sa scap de o viroza respiratorie subacuta declansata acum 11 zile. Sunt cu BB la purtator si prea multe medicamente nu pot lua, medicul mi-a prescris Bioparox si Eferalgan, + leacurile babesti (ceai de ceapa cu coji de nuca, ceai de lamaie, lamaie cu miere, cartofi in otet la gat). Viroza mea inseamna acum temp 37 cu 2,3, tuse puternica cu expectoratie, nas infundat si care curge de nu pot dormi toata noaptea. Nu mai stiu ce sa fac.
Va multumesc
Mirela si Bubulina 35+
Noi 2 si Minunea
Raspunsuri
mamicaluitheo spune:
Draga Mirela iti sugerez sa postezi la clinica virtuala acest subiect.
sanatate multa
DUMNEZEU este acolo sus pentru fiecare dintre noi.
Cu dragoste
Andreea mami lui Theo & Florin poze
Witchie spune:
Draga Mirela,
Si eu am trecut prin asta. M-a tinut cam o luna asa ca nu stiu cat de bune iti vor fi sfaturile mele. Eu scriu aici cum am facut sa pot respira si sa ma mai lase tusea.
1. Cumpara VapoRub Wick si unge-te pe piept, pe gat si da-ti putin si in jurul narilor - eventual daca gasesti picaturi pentru inhalatii tot de la Wick, fa cateva sesiuni de inhalatii. (Fierbi apa, pui doua trei picaturi in apa si stai cu capul deasupra vasului, sub un prosop).
In cazul in care ai nevoie de picaturi pt nas medicul meu mi-a recomandat Olynth pt copii insa eu tot cu Vaporub m-am pus pe picioare.
2. Pentru tuse eu am luat sirop de patlagina... nu mi-a facut foarte bine, dar nici rau. M-am dres cu bomboane Halls. Sunt minunate.
3. Exista o solutie pentru gargara care se cheama Tantum Verde. Nu este foarte scumpa. Daca nu ai mai folosit pana acum, cand mergi la farmacie cere sa iti dea o sticluta cu vaporizator altfel iti va fi greu sa diluezi proportia exacta in apa. Fa gargara dimineata si seara.
In rest: ceaiuri cu multa miere si lamaie - daca le suporti. Si pastreaza-ti in permanenta gatul legat cu o basmaluta, stai la caldura si inarmeaza-te cu rabdare. N-o sa treaca prea repede.
Haide, curaj, e doar o viroza:)
Sanatate multa!
Anda, 31+ saptamani, dr. Radoi, Municipal
oana cretu spune:
Sanatate multa, Mirela! Sper sa scapi cat mai repede de aceasta problema! Pupici!
oana si bebitza din burtica
(35s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
carolinah spune:
Mirela,
pt tuse poti folosi Tusimun, de la Hofigal (cred). Eu la sarcina trecuta l-am intrebat pe dr Iulian Badea si mi-a zis ca este OK de folosit.
Pt nas eu am folosit o singura data pe zi, seara inainte de culcare, Olynt, varianta pt copii intre 2-6 ani. Asta m-a ajutat sa dorm. Dar nu am folosit mai mult de 3 zile. Dar la 35 sapt nu mai ai prea mari probleme cu dezvoltarea copilului, deci cred ca poti folosi pana iti trece. Eu eram prin sapt 12 sau asa ceva si mi-a fost teama sa pun mai mult Olynt.
Multa sanatate!
lina, cu Alina (12.11.02) si BB la purtator (DPN 14.05.05)
oprietena spune:
Multumesc frumos pentru raspunsurile voastre, o sa incerc si remediile experimentate de voi, poate ceva o sa dea rezultate si la mine. O sa capiez de atata tuse, cred ca i-am zdruncinat creierasii bebelusului.
pe toate
Mirela si Bubulina 35+
Noi 2 si Minunea